• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    WERT: Koupil jsem teď synovi k 6 narozeninám ten lego city vlak pro pasažéry a už mám v košíku taky ten Hogwarts Express :o))

Už dávám na BL do košíku dílky pro předělání na motorizovanou verzi. Ale ne jako ty na 9V, ale udělám to přes ten nový Power Up, aby mi to všechno jezdilo na těch plastových kolejích...
    BATY
    BATY --- ---
    WERT: :)

KAERO
    KAERO --- ---
    WERT: "Jacobs bogies" - normálně Jakobsův podvozek. Byl to němec, takže s "k", amící to przní s "c".
    EMMET
    EMMET --- ---
    WERT: Máme v plánu časem postavit celé Bradavice, takže na Express taky dojde - ale zajímá mě ta informace, že vagony neprojedou zatáčko - o co přesně tam jde?
    Jinak já asi čekám na nové vlaky, protože nové podvozky mají mít hodně dobré jízdní vlastnosti i když už nebudou obsahovat kovové osy a asi do toho budu chtít zabudovat nový systém Powered Up: https://www.youtube.com/watch?v=ztpGN2whtTs
    WERT
    WERT --- ---
    Modifikoval jsem Hogwarts express na 9V
    https://www.lego.com/en-cz/product/hogwarts-express-75955

Předělal jsem vagóny, které v základu neprojedou zatáčkou, přidal jsem magnetické spřáhla, přebudoval tendr - prodloužil a motorizoval na 9V systém, lokomotivě jsem snížil střechu, změnil komín a detaily, předělal jsem kola tak aby tam byly fungující ojnice, a písty, předělal předek aby šlo použít magnetické spřáhlo, přidal lucerničky. Prostě jsem to rozložil a složil asi třikrát - past vedle pasti:))) Vzdálenou inspirací mi byl Emerald Express...

A další blbosti kolem :)

kdyby někoho zajímaly fotky, tak zde:
    https://photos.app.goo.gl/pgTzyXTn1ejXz6ch8

...pak jsem si ještě postavil novej Passenger train 60197, který jsem taky zmodifikoval, a předělal mu komplet podvozky na tzv. "Jacobs bogies" - nevim jak se to řekne česky :) Tak kdyby jste někdo chtěl, taky můžu vyfotit...
    KAERO
    KAERO --- ---
    NOIK: technic sety od lega jsou vetsinou postavene hodne kompaktne, takze zmenit je tezke a musis rozebrat skoro vsechno. jen u nekterych vylozene pocitaji s motorizaci, a to je obvykle primo v navode.
    dodelaval jsem motorizaci pro 42068, 42043 i pro 42037 a mel jsem chut to pokazde rozdelit na provcinitele :)
    GREW
    GREW --- ---
    ZELGARIS: Ale fakt se ti povedla ta cykloprilba.. :D
    NOIK
    NOIK --- ---
    syn dostal 42075 a 42095 ..snažíme se zmotorizovat toho hasičáka +- podle tohodle

LEGO Technic 42075 First Responder RC mod | RacingBrick
    https://racingbrick.com/2018/04/lego-technic-42075-first-responder-rc-mod/

....a zatim to dopadlo tak, že jsme to komplet zase rozebrali a pojedem od začátku ...nechci si poníženě koupit ten návod, chci se s tim poprat, ale jak s tim nemám zkušenosti, tak je to teda řehole:)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BATY: Neni to cykloprilba...viz moje odpoved Kaerovi

Zena bude brblat, ale udelam vam foto pro porovnani :)
    BATY
    BATY --- ---
    ZELGARIS: Pěkná cyklo přilba, dobrej nápad!
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Ma to byt normalni zimni cepice protazena dozadu :)
    No mela par komentaru u staveni, treba ty ruce ji hned nedosly, ze maji byt z druhe strany.
    Jsem navod dokoncoval narychlo behem rozbalovani darku, priste bych to udelal blbovzdornejsi.
    Kazdopadne syn ma v kvetnu 4 roky tak si postavi sebe a sestricku :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: dobry. libi se mi ta cykloprilba (ijestli to ma byt cykloprilba? :) )
    v navodu by asi melo byt vice znacek na otoceni (ctverec s dvema sipkama do kruhu), detem to pomaha si uvedomit ze ted maji stavbu otocit. ale manzelka to hadam asi zvladne :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Vzhledem k tomu, ze zenu nakonec to lego taky chytlo a chtela nejaky set na vanoce, tak jsem nakoupil par kostek, par Brickheadz setu at mam z ceho stavet a krom Reindeer, Elf and Elfie 40353 a Adventure Time™ 21308 ji vyrobil custom Brickheadz set i s navodem - vubec prvni moje zkusenost se stud.io a MOC obecne (zacal jsem "male lego" kupovat dva mesice zpatky po 20+ lete pauze).

Je mi jasne, ze to neni na urovni Apollo recovery mission, ale kdyby si nas chtel nekdo postavit, tak navod na
    https://zelgaris.com/pakarny/lesGardiniers-instructions.pdf

V planu byla i nase decka, ale na ty nakonec nevysel cas a kostky.

A jeste PF verze jen odkazem
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    RATTKIN: ja vim ze maji, ale cekal jsem ze to bude fungovat lip. Zvlast, kdyz by ten L motor mel umet fungovat v servo modu, ale jako by ho ta appka nepouzivala. Uvidime...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JANFROG: ad řízení: ty motory mají pojistku že se při zastavení nespálí a dokonce jim klesne odběr proudu. asi by to nemělo jet takhle na krev půl hodiny v kuse, ale chvíli dokola se dá jezdit.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Dekuji vsem, co me nasmerovali na 42099 (4x4 off-road) - stavba nam trvala necely tyden (dcera 6 let to chtela stavet, takze to trvalo). Ted si s tim jezdi kazde rano...

Ma to ale nejake mouchy. Rizeni je nejake divne, motor hodne "bzuci", prijde mi, ze se snazi tocit dal, i kdyz uz to ne na dorazu. Jakoby ten L motor nefungoval jako servo ale jako motor...kdo vi, mozna tomu jen nerozumim.

I ta konstrukce ma chyby, Sariel to celkem vystihl. Krom toho by to chtelo aby oba dva XL motory byly sprazene a aby to melo prevodovku...kdo vi, jestli se k tomu nekdy dostanu :-)

A ta zadni korba je "derava", nema dno, coz stve hlavne mladsi dceru (3.5) protoze tam furt chce nakladat naklad. Takze ted musim rychle prestavet 42037 (formula off-roader) na nakladni vozik :-)
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    RATTKIN: ano, ale na celou krabicku jen 4 (po dvou na delsích bocích) ale je to fakt neuveritelne lehke, drzelo mi to i na jednom pri prvnim testu ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DIXIE: viděl jsem tam kromě studs i technikové ďoury?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Pratele jezisek prinesl Buwizz, a je to sranda!
    Jsem prekvapen jak male a lehke to je, prepinani mezi rezimy 4,5-12V je boží. Samozrejme vydrz je zlomek AA baterek velkeho lego battery packu ze ktereho prechazim, ale za ten ubytek vahy a objemu to stoji.
    Uz se tesim az zitra detem ukazu ovladani nasi "trial" bugyny pomoci gyroskopu v telefonu ;)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    KAERO: máš pravdu. Tři mám:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: mam komplet, funkcni, i s krabici ;)
    ale ty draty uz opravoval kdysi tata a ja uz taky jednou.
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: To mám komplet, funkční. Bez krabice.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Ten pozarnik s zebrikem bylo moje prvni lego ♥
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ty kosmonauti jsou krásní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam