• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    JESTEDMAN: mně se válelo pár kusů Dupla nejmíň dvě léta na zahradě / terase, a je fakt pozoruhodný, jakou to má výdrž, hádám, že je to UV stabilní a barvy taky držej.

    Jinak mi nikdy v setu nic nechybělo, historky z lidu praví, že pokud se to už stane, Lego na žádost posílá chybějící kus.
    EMMET
    EMMET --- ---
    SH_PANDA: Trvalo 2 dny, než tenhle projekt získal 10 tisíc hlasů - a myslím, že zaslouženě - vlastně se divím, že ještě nebylo nic takového vydáno
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Do některých nových Technic stavebnic docela pasují figy z Juniors.
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    JESTEDMAN: kostičky jsou v setech nyní docela pravidelně navíc skoro ve všech řadách (osobní zkušenost z posledního roku: technic, friends, creator, ideas) a vždy jde hlavně o malé "pičince" co se dobře ztrácejí :)
    BESH
    BESH --- ---
    JESTEDMAN: Kosticky prebyvaji snad vzdycky, ale chapu to jako zamer.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: a teda ještě mě fascinují ty barvy, zdá se mi, že ten plast má barevnou stálost i po 30 letech a ačkoliv je ofiko hromada barev a odstínů, tak červená kostka je stále stejně červená jako před x lety.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JESTEDMAN: Driv = za mych mladych let to bylo vzdy presne a nikdy nic nechybelo a ani neprebyvalo. Ted co kupuju detem lego - Harry Potter, Jurassic World, Creator, Trolls, Friends - tak jsou ruzne takove male pidi vecicky navic - v kazdy krabici tak 5-10 kusu bez jakehokoliv patternu.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    JESTEDMAN: Já dostal v posledních dvou setech (apollo 11 a SFO) vždy o celkem dost kostiček navíc.. a ne, nezapoměl jsem někde něco postavit, prostě tam díky byly víckrát, než na celkovým seznamu dílků...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    pracovně se pohybuji částečně v oblasti autoplastů, přijde mi až úsměvné, kolik norem musí plasty splňovat a v jakém stavu jsou plasty v autech často jen po několika letech provozu. Když to srovnám s Legem, které mám ošahané od mala, tak mám takový pocit (možná zaujatý), že Lego má plasty, resp. proces jejich výroby a kontroly dotažen do dokonalosti. Osobně si nevzpomínám na žádnou nedolitou kostičku, nečisté vstřikovací body, nečitelné logo, barevnou nestálost atd. Ani si nevybavuji, že bych někdy dostal o kostičku méně nebo více. Pár kamarádů mi říkalo, že jim občas kostička chyběla.. Ale chtěl bych se zeptat, jak to máte vy, koupili jste někdy Lego, které nebylo dobře vystříklé, ačkoliv bylo originální, chybí vám nebo přebývají někdy kostičky?

    Chápu, že v autě jsou plasty pod trvalým destruktivním tlakem teplot, tlaků, vlhkosti a namáhání, ale Lego je fakt best plast ever :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: vlatne, tam na tech strankach jsou jen vyrobky lego kopii. tak to je asi nejake sdruzeni anti-lego a maji vlastni web?
    KAERO
    KAERO --- ---
    koukam ze ten web "Customize Minifigures Intelligence" ma i hodne recenzi na kopie lega, a taky na ukradene designy. Treba avtoros shaman od Madoca1977, ukradeny MouldKing.

    Mne se to teda hodne nelibi, nejprve napsat ze design je ukradeny, a pak napsat dlouhou recenzi o tom jak je to skvele.

    Ale mozna je jeste horsi diskuze pod tim, kdy nejaky olafdammann nechape proc je to popsane jako kradez, kdyz madoca verejne vystavil navod pro vsechny.

    A ten web je plny recenzi na ukradene designy. Jakkoliv se mi ten minifig libi, u tehle firmy si nic nekoupim. Opevovat kradez a psat o kradezi jak byla skvela je podle mne z pulky tak spatne jako samotna kradez.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Ty vogo, kde seženu tohohle rytíře? Must have :)

    JOPS
    JOPS --- ---
    koupil jsem si Lego obraz Ironmana a za sebe musim rict, ze to je fakt otrocina to stavet :))))
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: Tak že to přežije IronMan, to je jasný... Když přežije střelu z tanku, tak slunce ho asi nerozhodí :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: hele poslední dva roky jsem tam vozil batmana a ironmana a přežili oba v pohodě, ono asi záleží na materiálu každý součástky, ale Lego to dělá celkem stabilní. Ale když se mi přihodí, že někde parkuju dýl (dýl jak den) na slunci, sundavám je, drží to tam celý na magnetu, takže to jde snadno.


    KAERO: to si právě dovedu taky představit, že by to byla jen jedna řada v určitém měřítku. Modely jako 8275 buldozer jsou v tomhle pořád v pohodě.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja technick fig mel vzdycky jako zaporaka, proti kteremu bojovali rytiri, pirati atd :)))

    ehm, jsem se nechal trochu unest :-D
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: to me prijde zvlastni. mel jsem jako maly 2 technicy. jeden byl snezne auto s technic figurkama. Druhy model podvozku auta, ktery byl v uplne jinem meritku. A vubec mi to nevadilo, prislo mi prirozene, ze model podvozku musi byt mnohem vetsi, aby se ukazaly vsechny technicke vlastnosti opravdoveho auta. dobre se hralo s obema.

    Dokazal bych si predstavit i dneska nejakou radu technic s figurkama, ve vicemene stejnem meritku, vic zamerena na detske hrani, a pak modely v jinych meritcich, jako jsou treba liebherr nebo chiron.
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: Přežijí léto? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam