• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JOPS
    JOPS --- ---
    ACID: to byly ty toxicke latky, ktere tam uz nejsou :)))))
    ACID
    ACID --- ---
    BTW jak se tu teď řešily lego plasty, tak jsem si při skládání city bagříku 60219 všiml, že nové lego nevoní tak jak si pamatuju z dětství, nové lego to byla úžasná a zcela typická vůně. Tohle vonělo "nijak".
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Taky mam v lego friends dost těch malých blbosti navíc, lehce se to ztrácí. Jinak teda dcera ma dost oblíbené Friends a ja u toho úplne trpím, hromada malých dílků, celkově to nedrží moc pohromadě, když vytáhnu moje starý lego cca 30 let tak to drží mnohem lépe.To Friends mi vůbec přijde špatný na další stavění podle fantazie.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: procitam diskusi u MOCu baby jagy, a koukam ze spousta lidi tam tvrdi ze hlasovali roboti. a obratem spousta lidi posila fotky svych setu a pisou ze nejsou boti, to jen ruskyma socialnima sitema probehl odkaz a spousta rusu se zaregistrovala a hlasovala. dokonce tu diskuzi uz lego team zamknul. vtipne
    GREW
    GREW --- ---
    "When it comes to spare parts, it is random what pieces are included in which sets. We always want to make sure our fans have a little extra to go with their awesome imaginations.
    LEGO Direct Consumer Services"
    EMMET
    EMMET --- ---
    SH_PANDA: když se podíváš, co jsou obvyklé extra parts, tak jde buď o ty nejmenší dílky, nebo dílky, které se často ztrácejí, protože jsou určeny jako náboje.
    U těch nejmenších dílků jde o to, že se jim snad nelíbila přesnost, s kterou stroj dokáže zvážít počet dílků, tak tam raději přidají záměrně jeden navíc, aby se kdyžtak nedodal ten extra dílek.
    V poslední době dávají navíc i ty nejmenší potištěné kousky - těžko říct, jestli to je ze stejného důvodu, nebo to prostě dávají jako bonus.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SH_PANDA: podle me to souvisi se zpusobem vystupni kontroly. Ty balicky se vazi. Vahy maji nejakou nejistotu, takze odchylka ve vazeni by mohla odpovidat takove a takove chybejici kosticce pro dany balicek, neboli z toho nejspis odvozuji ktere kosticky pro jistotu pridaji. Ale taky bych rekl ze to je jako 'bonus'. Ty male kostky se detem nejsnaz zatoulaji. Jsem za to rad, jinak by maly uz mel tyranosaura rexe bez drapu, a to by bylo faux pas, ze ano :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    EMMET: jo u hipízáckýho 10220 busu se mi odštíply kousky právě u dvou tmavě rudých hladkých plátků, docela mě to překvapilo, zvlášť, když ani moc nebyly používaný
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    BATY: jakoze si daji tu praci a zjistuji co se straci a pridavaj to do setu zamerne, aby jim lidi min vytezovali support?
    BATY
    BATY --- ---
    Já jsem nedávno psal na lego podporu, že nám vypadl z pytlíčku Kingsley Shacklebolt s vykouslou "dirkou" v plášti... Taky hned poslali nový plášť...

    Open envelope with star embellishment
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=colhp2-13
    BATY
    BATY --- ---
    Kostičkám v setu navíc se říká Extra parts a jsou ta záměrně. Na Bricklinku u každého setu přesně můžete vidět, které přesně kostičky jsou ty extra.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: zrovna v době, kdy světem hýbe historie s akciemi GameStop, bych se rychlosti nějaký internetový akce ani nedivil. Na druhou stranu tahle pohádka podle mě nemá v Rusku zdaleka tak kultovní status, jako v ČR. Ale asi je to první vlaštovka, slovanská, jak říkáš.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: no ale asi to dava smysl. vetsina setu jsou nejakym zpusobem dusledkem zapadni kultury (harry potter, star wars, lego city je vicemene neco mezi danskem a usa). par poslednich let mame cinske sety, protoze cina je velky trh. ve chvili kdy se objevilo neco ciste slovanskeho, tak od nas po vladivostok afolove davali hlasy. ale tak rychle?
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: tohle nechapu. 10 k za 2 dny. to je snad nejrychlejsi lego ideas vubec? saturn v sbiral hlasy skoro dva roky. iss taky tak nejak. piano 3 mesice. piratska zatoka 2 mesice. nejak to zrychluje :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    Jinak se mi líbí, že v návrhu nesmí být custom kostky, ale v konečné podobě je klidně udělají. Na druhou stranu asi chápu, že je to nejrozumnější způsob, jak zabránit vnucování kostek ze strany fandů:)
    Trochu se bojím, jak se vyrovnají s násilností ruských bylin, ale baba jaga by nemusela dopadnout jako hodná hodná babča se zvláštní dietou
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    EMMET: jako kdyz to vyjde, tak kupuju minimalne 3
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Že vypadne sáček při kompletování je shodou okolností snáze pochopitelná chyba, než nepřesně odměřený počet součástek. Stane se a zákaznický servis je v tomto ohledu neuvěřitelně vstřícný.
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Já zažil u Technicucelý chybějící sáček se 120 červenými piny. Poslali ho do týdne a rovnou dva.
    EMMET
    EMMET --- ---
    CROSS: Za pět let jsem zaznamenal 1x chybějící kostičky v sadě Creator 31070 Turbo Track Racer (později jsem zjistil, že tato sada patřila mezi pět nejvíce reklamovaných setů), 1 zaměněná kostička v Hidden Side 70424 Ghost Train Express a jedna špatně vyplněná přihrádka v adventním kalendáři Harry Potter 75981.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam