• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BONGI
    BONGI --- ---
    Mám takový dotaz. Co používáte jako náhradu za Lego provázky/lanka? Já zatím vyzkoušel vodící provázky k žaluziím, voskované dratve nebo čalounické nitě. Každé má své, ale není to ono. Popřípadě jaká tlouštka je ideální - nejvíc používaná?
    KAERO
    KAERO --- ---
    What Would You Like to See in Future LEGO Technic Sets? – The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/...LegoEverlasting-LegoReviewsNews+(The+Brick+Fan+-+LEGO+Reviews+&+News)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Budou velikonoce, tak jsem si rekl ze s detma postavime robota na malovani vajicek z Lego Boost. Chtel jsem to delat s tim nejmensim, takze zadne dlouhe vymysleni. Nasel jsem na Rebrickable hotovy MOC, koukam ze program je ve scratch. Tak jsem nasel scratch-link pro linuxy (link je potreba na propojeni scratch s boost pres bluetooth), funguje to, hura (smejdi, oficialne je vsechno jen windows nebo apple).
    Takze malujeme vajicka, funguje to, super.

    Akorat koukam, ten scratch umi ovladat motory, barevny sensor, sensor naklonu, ale neumi senzor vzdalenosti. Nasel jsem diskuzi kde to resi, a nejaky borec chybu nahlasil, pak to dodelal a poslal patch do hlavniho projektu. Akorat to do hlavniho kodu scratche neprijali. Proc? Protoze:
    "We discussed putting in blocks for the distance-sensor while developing the extension, but decided not to. In the end we wanted the smallest block palette that enabled the widest range of projects, so it wasn't a technical issue, but rather a design decision."
    Tohle prosim napsal borec, co je zamestnanec lega a oficialne dela spojeni scratch a lego boost (a wedo atd.).
    Takze scratch ma pro boost 13 ikonek, ale nechteji pridat 1 nebo 2 ikonky, protoze by to pro deti moc? Samotny scratch ma v zakladu odhadem 100 ikon!

    Tak mam pocit ze bych chtel nekoho na miste odstrelit.

    vajickovac:
    LEGO MOC Boost Egg Decorator by dawidmarasek | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-42140/dawidmarasek/boost-egg-decorator/#details
    funkcni scratch-link pro linux:
    GitHub - kawasaki/pyscrlink: Scratch-link for Linux written in python
    https://github.com/kawasaki/pyscrlink
    diskuze o chybejicim cteni senz. vzdalenosti:
    Lego Boost extension: Add support for distance-sensor · Issue #2210 · LLK/scratch-vm · GitHub
    https://github.com/LLK/scratch-vm/issues/2210

    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: to tisknu na tiskarne. prodavaji se papiry s vodoobtisky pro inkoustovky i laserovky.
    GREW
    GREW --- ---
    BONGI: Zip sacky z ikei a dreveny bedynky z hornbachu :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Ti, z vás kteří kompletují většinou staré sety city a space, kde se jen těžko shání krabičky, jak to děláte? Zkompletujete a zase rozpustíte do mixu? Já, teda zkompletuji, přidám originál nebo vytištěný návod a čislo setu, a vše uložím do zipového sáčku. Ten pak zařadím podle tématu do příslušné velké krabice. Abych se v tom vyznal, zadám pak set do mé databáze na Rebricable, kde mam listy podle hlavních témat. Pokud jde o větší set, kupuji skládací barevní krabice různých rozmětů a ty pak polepuji obrazky skutečných krabic. Jak vy?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Já to teď dělám primitivně. Vytisknu na LP, podlepím tenkým oboustranně lepicím filmem, z druhé strany tenkou průhlednou isolepou a vystřihnu. Je to humpoláčtější a tlustší než obtisk, ale zase o má výhodu snadné výměny.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: To jsem delal, když jsem ještě stavěl kity. Ale chce to umět kreslit a to já moc neumím.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ja si delam potisky pomoci vodovych obtisku, a prosvitani barvy kostky jsem nepozoroval. a hlavne vysledek vypada jak prava potistena kostka, lepsi nez foliove nalepky co mam na starsim legu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BONGI: My jsme to řešili s kolegou ohledně modelu Architect a Berlinske zdi. Nedařilo se sehnat tři kostky, kde je “graffiti”, tak jsem si je z fotek a pdf návodu prekreslil a potisknuli jsme přímo ty součástky na ÚV tiskárně. Vyšlo to skvěle a barva drží.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GREW: Kamarád má malou soukromou tiskárnu a občas mi nějaké udělá. Nejhorší je sehnat obrázek originálu ve správném měřitku, ideálně vektorový formát. Pokud se to podaří tak jsem u něj udělaných samolepek narazil na dva problémy:
    1. U obrázků udělaných na transparentní folii a přilepených na tmavší kostky, barva kostek prosvítala a měnila barvu samolepky - typicky žlutá samolepka a červená kostka atd.
    2. U obrázků na bílé folii zase docházelo k odlupování/odírání zvláště červené barvy.

    Docela by mne zajímalo, jestli máš stejný problém?
    Já si u něj dokonce nechávám dělat folie na krabice, pokud nemám originál. Nemá to s originálem nic společného ani co do rozměru, ale vypadá to dobře a lépe se to uskladňuje.
    GREW
    GREW --- ---
    btw, kdyby mel nekdo zajem. Nejsou to originaly, je to nove tisteny, bud na transparetnim podkladu, nebo na bilym a teoreticky muzu sehnat skoro jakykoliv.
    BONGI
    BONGI --- ---
    BESH: Teď jsem ho chtěl dát dohromady, jenže jsem narazil na problém, že nemohu sehnat tu základní desku v Česku a podobný problém je s množstvím oken (11) a trans. slope (8). Tak zatím odloženo.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    SLAVIDAN: Jak si teď vzpomínám, byla tam ještě jedna malá nálepka jdoucí přes dvě kostičky, a to ten černý pultík s býlími tlačítky co se lepil na dvě malé žluté ploché kostky. Tu jsem ale nalepil bez váhání, výsledný produkt mi připadal cennější a nerušící možnosti stavět.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    WERT: Já ho ještě mám
    WERT
    WERT --- ---
    SLAVIDAN: tohle jsem mel
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    GREW: Já jsem tento problém řešil u Lego shell cisterny, kde nálepka s logem(kterého jsem si hodně cenil!) by šla přes více kostiček. Já nu nálepku nakonec rozstřihl a její okraje zarovnal, s výsledkem jsme pak byl docela spokojen.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREW: já žiletkou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam