EMMET: ech. Tak ne minifig, ale treba povoz, to jsem psal, prosim nevybirej si vzdycky jen jednu vec ale ber cele vety. Licenci 3. strany u stredovekeho hradu nema vubec smysl zminovat. Povoz udelas se 4 koly a par destickama. Neverim ze 4 kola budou vyrazne drazsi nez ty prebytecne stity na hradbach.
Oznacil jsem nektere z dilku co mi prijdou jen jako okrasna funkce, ale myslim si ze jich tam je jenom okrasnych mnohem vic, jak uz jsem 2x psal. Ano, je mozne ze v 2. a 3. stavbe toho creatoru jsou pouzite, ale opravdu si myslis ze vsechny, a vsechny tvori nejakou funkci, nebo jsou jen na okrasu? Nevim, nevis. Ja si myslim ze tam je 30 % kostek jen okrasnych.
Jo, spare parts naznacuji ze male dilky maji malou cenu. Ale myslim si ze okrasnou funkci ma i spousta vetsich dilku, jako treba nektere kostky pro SNOT techniky, a ty maji vetsi cenu za dilek. Ale to na fotkach tezko ukazu.
Soubory digitalni verze oficialnich setu se vali ruzne po netu tucty, obvykle je vytvori nejaky nadsenec. Samozrejme ze nejsou na lego.com, ale kdyz si peclive projdes forum eurobricks, tak jich najdes hromadu, a hadam ze jina fora na tom budou podobne. Kdyz jsem jednu dobu denne sledoval deni v technicu, tak se po vydani noveho setu obvykle 2-3 lidi predhaneli kdo driv udela digitalni verzi setu.
Nakonec jsem nasel digitalni verzi na mecabricks, ale v tom odmitam cokoli delat, je to chybove a z mecabricks se neda exportovat. Bohuzel spouste lidi to nevadi a delaji v tom pekne veci:
https://www.mecabricks.com/en/models/mLvzl7q42Aw Hele ta diskuze ztraci smysl, digitalni model nemam a tu stavebnici nevlastnim. Moje otazka byla zda by nekdo misto hromady okrasnych kostek preferoval kostky s nejakou funkci, odpoved je ne a tim to konci.