• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DIY Lego kostka s displejem, na twitteru jsou videa

    https://twitter.com/ancient_james/status/1534002794726031360?s=20

    KAERO
    KAERO --- ---
    Ta kazeta je vyborna.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    PETJU: To nutne potrebuju 😂
    BATY
    BATY --- ---
    EMMET
    EMMET --- ---
    Ninjago Movie je prostě jiná verze příběhu. A podle mě tam jde hlavně o složitý vztah otce se synem a jak k době mohou najít cestu. Já ten film mám rád (videohra pak některé pasáže příběhu ještě prohlubuje), ale uznávám, že je z LEGO filmů nejslabší. Pořád mi ale přijde dost dobrý.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DURDIN: :-] to máme skoro opačně, ale jo, turnaj živlů (podle mě 4. řada), ten je dobrej a dětem se líbil, i tomu rozuměly. (Když na to poprvé koukaly tak kolem těch 5-6 let.) Potom mi přišlo, že už to je cílený na výrazně starší děti, narozdíl od těch prvních sezón.

    Ninjago Movie jsem neviděl, ani dětem nepouštěl, když to vyšlo, přišlo mi to nějaký divný a nezapadající do narativu těch prvních sezón seriálu, a od tý doby nějak nebyl důvod se k tomu vracet.
    BATY
    BATY --- ---
    DURDIN: Ale on střílí nějaké kraby nebo ryby ne? To je v pohodě :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    CROSS: Taky nás to za začátku moc nebavilo, věčně opakující se Gormadon a kostlivci (jestli si to dobře pamatuju) ale právě pátá řada už přinesla změnu a zdála se mi dobrá (pokud to je teda turnaj živlů)? Pak má zajímavý nápad ta série s duchy a další pak s džinem a Synové Gormadona a ještě můžu doporučit tu kde mají zakázané svitky Spinjitsu, a nakonec ani ta digi série nebyla špatné. Syn viděl snad všechno (já teda ne)....
    Ale abych neutíkal od tématu násilí/zbraní, tak ani nepočítám, kolik mečů máme doma z ninjago setů. Ale v samotném Ninjago seriálu to není už hlavní téma. Ano ninjové musí bojovat, ale je na tom vidět, že se snaží, aby se postavy různě vyvíjely, a spíš problémy řešili jinak. Pak existují i ninjago shorts, které jsou některé vyloženě komediální, třeba Reimagined - Sweatin' to the Goldies je u nás hodně populární a tam se všechno vyřeší tancem :) Ale, vybořovalo z toho uplně Ninjago Movie, kde třeba souboj Loyda s Gormadonem, kdy z robota vypálí asi 150 různých střel...úplně nezapadá do koncepce (imho celé movie bylo dost o ničem):
    Ninjago Movie : Lloyd vs Garmadon Scene
    https://youtu.be/Sgd9OlAEpAo?t=120
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEGO Loop Coaster (10303) Intro Video
    https://www.youtube.com/watch?v=sk1LuoVsT3Q
    CROSS
    CROSS --- ---
    EMMET: no spíš bych řekl, že jim došly nápady. Jako divák vidim značný úpadek scénářů začínající někde u třetí řady. Že to je strašidelné, v tom to nijak nevybočuje z „tradičních“ pohádek a na velmi omezeném souboru :-] svých třech dětí nepozoruju, že by to nějak nepobraly. Ale mají problém s komplexitou těch novějších příběhů, kde je srozumitelnost nahrazována efekty. Napadá mě paralela s Cars a Cars 2 (asi česky vyšlo jako Auta?), kde se stalo totéž, ale to už samo není problém Lega, sety s touhle tematikou jsou beze zbraní.

    Nicméně pointa je spíš to, že Ninjago nějak implicitně ten boj a násilí obsahuje, i když právě zpočátku (a samotné spinjitsu) jsou to jen takové náznaky a rozjede se to v pozdějších dílech a řadách. Mně to nijak nevadí, Lego se zbraněmi mě nepohoršuje, děti si k tomu stejně cestu najdou, s Legem nebo bez něj, ale prostě se mi zdá – jak jsem i napsal – že se do toho zamotali.
    EMMET
    EMMET --- ---
    CROSS: A nebo jim došlo, že je nesmysl řešit fyzické násilí, když už v prvních sériích si hrdinové projdou obrovskými emočními traumaty - Zane zjsití, že není člověk, Lloyd se vzdá svého dětství, aby zastavili příšeru vypoštěnou pomocí posunování v čase... Lidi jsou občas překvapení, jak strašidelné jsou příběhy pro děti.
    CROSS
    CROSS --- ---
    EMMET: tak vezměme si třeba Ninjago z jejich vlastní produkce. Přijde mi, že postupně to násilí v něm je čím dál méně stylizované (ale došel jsem s dětmi asi jen do páté řady, což ostatně samo o sobě něco vypovídá). Trošku se do toho svého principu zamotali.
    EMMET
    EMMET --- ---
    Jinak když prostudujete dřevěné hračky z počátků lega, najdete tam i gumičkovou pistolku. Podle všeho byl silně antimilitantní ředitel z druhé generace, který zavedl do nabídky i legendární kostky. A z tradice k jeho odkazu se se tohle stále drží v kodexu firmy, i když od vydání rytířů se stále více ohlazují hrany. Licencované sety sety, které jsou militantnější než původní rytíři a piráti, se obhajují abstraktním bojem dobra se zlem. A třeba OverWatch, který byl posledním velkým posunutím hranice má podle velmi protiválečné vyznění příběhového pozadí, přestože je vyprávěn elitními válečníky.
    EMMET
    EMMET --- ---
    Lego odmítá dělat modern warfare. Stavebnice Indiana Jonese byly nejvíc nna hraně, na druhou stranu odstranili nacistické insignie.

    S Ospreyem byl problém hlavně v tom, že, nikdy neexistoval civilní model a nikdy nebude, protože plánx na něj přebrala jiná firma. Tudíž tím, že to byl licensovaný set by se dalo soudně obhájit, že tím LEGO finančně podporuje válečný průmysl a to bylo pro jejich PR něco, přes co nejede blak. Bez té licence by to nestáhli
    RSZ
    RSZ --- ---
    btw a spojenecký stroj z ww2 by byl jako součástí "realistic daily-life scenario" ? Celé je to žvanění, aby měli klid od poplašených antigun rodičů, nic víc.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    VACA: jasně, je to už starý a na základě filmu. V rámci toho Indiana Jonese se prodával i předělaný německý obrněný transportér a minifigurky esesáků.
    VACA
    VACA --- ---
    KVIIIK: Tyjo tohle vidim prvne, a vzhledem k tomu ze neznam ani ten film tak zejmena s tim napisem “cccp” to v kontextu dnesni doby pusobi celkem drsne…
    Ale hadam ze to jednak ma zaklad v tom filmu, a ze je to uz nejakej cas na trhu.
    Ale i tak.
    No jo, ja uz mlcim:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: A ti vojacci z Toy Story maji bazuku.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Hodil jsem si to do google a jsou tam šavle, pušky a pistole. Takže peníze nesmrdí. Když se tedy vrátím k původnímu tématu, Johnny 5 by projít mohl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam