• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    PLAGUEDIL: na krku jsem nakonec dve kosticky prolepil, ne ze by drzely volne, mozna trochu ano, ale spise konstrukcne to nemelo sanci drzet celou tu lebku. synek si to hned dal na vystavku

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    na tom cinskem legu je pozitivni ta cena a pak moment prekvapeni. nemocny decko se vali u televize, prijede posta a najednou mame chut do zivota.
    jo a drzi to.

EMMET
    EMMET --- ---
    RSZ: CADA vydala loni vlastní verzi, která odstraňuje zmíněné nedostatky:
    CaDA Hole Puncher D031 – Doublee_CaDA
    https://decadastore.com/products/cada-hole-puncher-d031
    RSZ
    RSZ --- ---
    The genius tool LEGO wants to forget
    https://www.youtube.com/watch?v=MBZO8j5l-SQ&ab_channel=Playfool

zaujalo
    KAERO
    KAERO --- ---
    RAINBOF: zalezi na typu nepresnosti kostek, nekdy potrebujes i HammerTime!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no kdyz chces neco postavit z fake lega pomuze ti "kragl" tedy lepidlo :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PLAGUEDIL: tam je výhoda toho dispute, kdy mě přes paypal to přijde jednodušší a rychlejší než přes chargeback na kartě
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: tak mam asi stastnejsi ruku pri vyberu. dobre vedet.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PLAGUEDIL: on neni jeden cinsky vyrobce. Je nekolik tovaren (a pak je milion prodejcu, kteri jsou schopni menit nazev firmy ze dne na den). Nektere vyrobky jsou priserne, jine jsou uchazejici.

Rozhodne bych nerekl ze nedrzici kostky jsou minulost.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HONCKA: od dob, co se daji delat jednorazove platebni karty je paypal prekonany minimalne v tomto ohledu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KVIIIK: ja myslim ze ostiny a nedrzici kostky jsou minulost uz delsi dobu. mame rady nejake vecinjezste pred covidem tonjsou 4 roky a takove problemy jsem nepotkal.
    nejlepsi akce byla baseplaty 32x32 za 56 kc, tech jsem koupil asi 10 v ruznych barvach po 2 ks.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KVIIIK: Na věci za pár korun je to ok, celkově je to s poštovným levnější než ali, jde platit paypalem tj bezpečnost brány tě nějak extra zajímat nemusí a dispute jde taky přes paypal.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dneska sviti naposled, zejtra pujde do krabic na pristi Vanoce ;)
    Bude to chtit novou polici, uz jsme na 2.

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jako fake lego taky nemusim - naivne jsem si pred lety koupil dva male sety z ali express, kde nejen chybely kostky, ale ani to moc nedrzelo - ale stavel jsem malemu na vanoce Horizon Express a je trosku rozdil poridit si 3x oranzovou train base, ktera nikdy v jinem setu nevysla, za 30CZK za kus, nebo za tohle na bricklinku...

TRAGED
    TRAGED --- ---
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    PTT: cinani navic prodavaji i ruzna krizeni, trojite vyhybky a atypicke koleje, ktere u Lega nejsou k sehnani. Pokud chce clovek fakt kolejiste nejakeho poradneho tvaru, tak si s origo kolejnicema nevystaci, ta zakladni vyhybka je proste zlo, neumoznuje vubec plynule napojeni na jinou vyhybku bez stupidniho dvojiteho obloucku.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: musím říct, že i Space Odyssey se mi od něj líbí (jsem teda hodně zaujatá milovnice Kubricka:))

LEGO IDEAS - Stanley Kubrick's 2001: A Space Odyssey
    https://ideas.lego.com/projects/01dbf98d-58a7-4a0a-9cfc-f0c3e2d00567/comments_tab?comment_uuid=bab096b8-a57f-44c3-bb39-1a3f22375b1b
    DREEK
    DREEK --- ---
    K tomu fejkovému Legu, já si myslím, že už se to nevyrábí ani v Číně, ale někde v Bangladéši/Indii apod. Na Instagramu je spoustu videí, jak se v malých chatrčích vyrábí vše, od fejkových Crocs po značkovou pálku na badminton. Nicméně ten proces výroby je úplně jednoduchý a fascinující. Ke spoustě věcí stačí granulovaný plast různých barev pochybné kvality a původu, a pořádný lis s formami. :D
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    "Temu je Aliexpres z Wishe" - no to si musím někam napsat :-D
    PTT
    PTT --- ---
    KVIIIK: jj u koleji jsem podlehl cinanum (moc nechapu kolejovou politiku lega), ale jinak od cinanu nekoupim ani kostku :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    AXTHEB: Temu fakt nebrat. Aliexpress je obcas taky traga, ale ma alespon zakaznickou podporu a zabezpecene pripojeni na platebni branu. Temu je takovy Aliexpress z Wishe, akorat jeste mnohem horsi.

Jinak cinsky napodoby Lega se docela vylepsily, uz jim i relativne sedi odstiny a kostky drzi pohromade. Porad je to leskle, snadno se poskrabe a po oliznuti plastu nejspis dostanete rakovinu, ale treba takove koleje k vlakum tam maji bezkonkurencni za osminovou cenu oproti originalu a skoro neni poznat rozdil. Konkretne koleji jsem u Cinanu nakoupil hafo, za original bych se nedoplatil pri osmi rovnych v baleni za 370,- (a potreboval jsem jich 100).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam