• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VACA
    VACA --- ---
    PETJU: jj tak ze to bude nejrychlejsi bych se ani nedivil, kdyz to ma motory primo na kola (jak se zda)
    Ten 3motorovej hub je v podstate reinkarnace starejch rc buggy setu...
    Ale nic moc jinyho nez postavit na tom velmi basic auticko imho nepujde.
    PETJU
    PETJU --- ---
    Letos v lete pusti Lego do sveta prvni ofiko Technic set s nabijeci baterkou a novym hubem - Porsche GT4-e.
    Zaroven se ma jednat o doposud nejrychlejsi model, tak uvidime.
    VACA
    VACA --- ---
    jinak teda asi souhlasim s názorama že tužkovky v případě lega vidim spíš jako plus, vzhledem k dostupnosti... Lego nevnímám jako klasickej RC modelářskej svět, kde prostě někde drží baterka na suchym zipu a člověk má na výběr z bambilionu variant a výrobců..
    Tady musí bejt všechno nějak zapouzřený v obalech, bezpečný pro děti, lego plug-in styl.. Spíš to zvyšuje cenu, když vzpomenu kolik stál PF lipo box, tak jsem ho nikdy nepořídil..
    A potenciálně riziko nedostupnosti až to bude out...
    Lego v podstatě při uvedení novejch Powered up instantně vyřadilo z prodeje všechny předchozí PF komponenty, sehnat cokoliv originálního na PF je dnes fakt těžký. Dřív se to dalo běžně sehnat i na tuzemskejch inzercích ale dneska už to nikdo prodávat nechce, a b-link jde cenama nahoru...
    Takže proprietální baterie imho v legu spíš mínus...

Jen můj názor..
    VACA
    VACA --- ---
    ad lego na in-house akumulátory:

mělo by jít o novej hub s vestavěnými třemi motory:

akorát nevim jestli tohle neni spíš krok zpět... Bude to asi dost účelový zařízení.

source:
    Battery Documentation - - LEGO.com CZ
    https://www.lego.com/en-cz/legal/notices-and-policies/compliance/battery-documentation/?CMP=AFC-AffiliateUK-IbzjKB5bKWU-3886431-1539294-10&locale=en-cz

pod číslem 42176, což nejspíš bude novej set, nějaký auto... údajně porsche
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    VACA: Díky za tip, to by mohlo vysvětlovat co mi cvaká v Ospreyi, akorát se mi ho nechce rozebírat, a těch u-jointů tam bylo docela dost :-/
    A souhlas s tím, že by se tahle stránka mohla zase do návodů vrátit, vzpomínám si, že tam bývaly i jiné tipy/triky i u Systemu
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: super, to sem netušil. Ale jako mohli by to mít nějak zmíněný v návodu. Třeba bokem u toho kroku kde se ten pin používá.
    Nebo jako u starejch návodů, tam bejvala taková "intro" stránka jak si přesně s takovejma situacema poradit :)

co jsem teď namátkou otevřel jeden z nich...

Tohle v technik návodech dnes fakt chybí. I co se týče toho aby lidi nechávali vůle v převodech, jsou toho pak plný diskuze proč blbě fungujou složitější převodovky..

Btw já se dnes třeba dozvěděl prož mi blokujou kola u defender setu na jeho vyšších převodovejch stupních.
    Jde o uspořádání "universal jointů" (křížů na kardanech).

How to fix the cracking noise of the LEGO Technic 42110 Land Rover Defender
    https://youtu.be/0p1kMtrvFvQ?si=XVE8wIDk02klG1Qh&t=75

což teda maj v návodu přesně tak jak se to nemá, a já to podle toho tenkrát i tak postavil :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACID: jako henten oný čurament může být použito cokoliv, co obsahuje klasický delší bar... Takže třeba klasická rovná anténa, nebo většina nástrojů, které drží minifigové. Opravdu to není až takový problém sehnat. Navíc velmi často nějakou tu tyčku najdeš v setech, kde se tenhle dílek vyskytuje.
    ACID
    ACID --- ---
    KAERO: Aha, takže pokud nemáš henten oný čurament, tak sorryjako
    KAERO
    KAERO --- ---
    aha, takhle:

A look at this year's new Technic pins | Brickset
    https://brickset.com/article/65112/a-look-at-this-year-s-new-technic-pins
    EMMET
    EMMET --- ---
    VACA: Tahle nová součástka se dělá jenom s volným prokluzem, aby šla vyndar tak, že se dovnitř vloží tyčka (bar), která má se součástkou větší třecí sílu, než ty nosníky a vytáhne se s její pomocí.
    EZEE
    EZEE --- ---
    VACA: taky na ni koukam :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: nevim jak s novymi huby, ale melo by to fungovat napriklad pres tohle:
    BrickController 2 - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scn.BrickController2&hl=en&gl=US
    No a kdyz si k androidu pripojis bluetooth ovladac, tak muzes ovladat pres nej.

S tou rozebiratelnosti: ano, minimalne driv byla relativne snadna rozebiratelnost podminka. mluvili o tom kdysi nejaci vyvojari na videu. Me ta technika na obrazku prijde teda dost blba. Ze by fakt nedokazali prijit s lepsim resenim nez pouzit specialni pin ktery pak nejde vyndat? Neverim.
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: Ovládám pomocí Playstation ovladače... Jak jsi psal, s aplikací ná mobilu jdem měl stejný problém... Skoro nemožné...
    VACA
    VACA --- ---
    PS: tyhle huby nejsou s planetovou převodovkou jak jsem puvodně psal...
    Ty jsou v Zetrosu a Extreme ofroaderu...
    VACA
    VACA --- ---
    a nebo ten lego BT ovladač, ale ten neni proporcionální...
    VACA
    VACA --- ---
    ad ta rozebiratelnost techniku

v jednom posledních kroků v návodu se maj dát do podvozku čtyři tyhle piny:

ty přední dva by šly vytlačit pomocí axle skrz kabinu. K těm zadním dvoum se člověk zevnitř prakticky nedostane. Vzhledem k provázanosti konstrukce si v tuhle chvíli nejsem jak moc "alternativně" rozebírání půjde.
    Tady si trochu kladu otázku, jestli se z pohledu designu nějak rozumná rozebiratelnost vubec ještě zohledňuje.
    Jakoby chápu že v daný cílový skupině dnes asi velký množství stavitelů ty modely nerozebírá.. I vzhledem k počtu samolepek, který z panelů dělaj účelový dílky...
    Ale tak nějak si řikám že by se při navrhování mělo zohledňovat i to aby rozebrání nebylo úplný peklo.

Dal jsem tam piny s bushingem na konci. Ty jsou sice dlouhý jen 2 study, ale nevidim důvod proč by pohledovej boční panel měl bejt provázanej přez tři..

Jinak jo, hodnotim to dost pozitivně! Má to super podvozek a skvěle naleděný pružení vůči hmotnosti..

Akorát ovládání na display mobilu je u RC auta fakt naprd. Nejezdí to nějak rychle, ale nejsem sto sledovat model a mít prstama pod kontrolou ovládání...
    prostě to chce na mobil buďto něco takovýho:
    Joysticks Utopia pro iOS/Android - PlayGoSmart
    https://www.playgosmart.cz/joysticks-utopia-iosandroid-p-403014.html?gad_source=1
    E42
    E42 --- ---
    GREW: Jako prošlo mi to hlavou, ale s tou kompletností to nejspíš nebude až taková sláva a ty krabice taky vypadají všelijak. Asi by se to prodat dalo, ale nestojí mi to za to.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CROSS: ja jsem slepy tak to vzdycky pod lupou natacim abych nasel cislo, podle tereho se to da najit.
    VACA
    VACA --- ---
    JIMIQ: Ja mel B model radsi, byl zabavnejsi na hrani si..
    Ale dnes mam na policce vystavenej A :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam