Myslím, že Yggdrassil, to tu už řekl vcelku výstižně.
Mám to podobně jako Gilhad - je to vcelku pohyblivé. Většinou však, pokud se blíží potenciálně střetová událost, tak stojím a mám ruce v pasivní obraně - frajerovi dám najevo, že nejsem podělaný + nevypadá to extra agresivně a v případě eskalace mám menší šanci, že chytnu po čuni, než s rukama v kapsách. Pokud se chce jen vynadávat, tak je z dystancu v pohodě, pokud má tendence vstoupit mi do prostoru, tak mu dám ještě jednou slovně najevo, že o konflikt nemám zájem a pak je na něm, jestli do toho jde. Rozhodně nečekám na první úder - to by mi mohlo vyjít jen u mladého testosterona, který by mi zkusil dát jeden hák a pak poskakovat kolem, jak orangutan. Pokud to bude někdo, kdo aspoň viděl celého Rockyho, tak do mě pustí sérii úderů. A i jeden, který mu zadarmo pustím, mě může rozhodit, že mi za minutu bude počítat žebra botou. Hlavně bacha na různý zákeřňáky (ať už z rodiny chcípáčků či vrahounů) - může se třeba tvářit, že je to v "pohodě" a odcházet pryč/naklonit se k tobě/opilecky se s tebou poplácat po zádech a jak polevíš v pozornosti, tak ti dát "sucker punch" a je to...