• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    2MEK: Pokud se clovek uci sebeobranu doma v obyvaku pred televizi akorat s pomoci par snimacu pohybu, tak v te televizi muze byt klidne [dosadte si sveho oblibeneho fightera] a je to imho uplne jedno ;-)
    2MEK
    2MEK --- ---
    NELDOR: zajimavy, ze sebeobranu ucej tak casto karatisti
    ale tak porad lepsi, nez kdyby to ucili aikidisti... :)
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    Dneska uz se clovek koukam muze naucit sebeobranu i hranim pocitacovych her :-)

Self Defense Training Camp (Xbox 360) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MMvjDB6HJGc
    ROYC
    ROYC --- ---
    CYBERKOTLIK: jj. kazdopadne skoro vzdy se bere zretel na vycvicenost a byva to bohuzel akorat pritezujici.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    S474N: proto policie zaměstnává i vyšetřovatele :P
    S474N
    S474N --- ---
    Nejvetsi problem je, kdyz svou verzi u soudu rika i protistrana :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ROYC:imho je problem hhlavne v tech zranenich - pak uz se probira ledacos
    ROYC
    ROYC --- ---
    CYBERKOTLIK: soud zohlednuje okolnosti, bylo to pri obrane klinta ktery byl napaden. soud vzal v potaz ze kamarad ma cerny pas a zraneni ktera zpusobil a zvolene techniky nebyli adekvatni, nicmene dostal podminku.

pokud by to bylo primo napadeni, byl by dan velky zretel na cerny pas a aktivni ucast v soutezich...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ROYC: tak napadeni a nutna obrana sou dost rozdilny veci. tam asi nebyla kamenem urazu vycvicenost
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    S474N: ještě nezapomínat na spršku fragmentů projektilu, i o čínskej zámek se normální munice prostě rozprskne ;-)
    ROYC
    ROYC --- ---
    LLGHOSTLL: ja osobne NE, kamarad za "napadeni" s tezkou ujmou na zdravi ....osobni ostraha
    JOPS
    JOPS --- ---
    S474N: to jako fakt ne ? no doprdele, to je podobny jako ze jezecek na bodlinkach nenosi jablicka a hrusticky..... :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    S474N: Jo, to mě taky nepřestává fascinovat - jak to vždycky funguje, a dokonce s tím hrdinové předem počítají.
    Plus takové to ustřelení pout. Bum, a kámoš je volný.
    S474N
    S474N --- ---
    PAULMUADDIB: na jednom cizim webu jsem videl, jak testovali oblibene filmove "ustreleni/rozstreleni zamku". Nemusim snad dodavat, ze se to ani v jednom pripade nepodarilo :-))
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    AKA_THE_A: Modelový případ situace použití zbraně v krajní nouzi: Hoříobchod, ustřelímzámek za 35 Kčs a vytáhnu zboží, které zachráním před ohněm :-).
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    TRIPRD: Urban legend.

Jinak máte pravdu. I s tou krajní nouzí jsem se do toho nějak zamotal. Mea culpa.
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    DOG: Pochopil jsem co je MT, NO, a BU. Lec UL mi stale zustava zahadou. :)

Jinak pekny a srozumitelny vyklad te vety o primerene obrane v paragrafu o nutne obrane.
    DOG
    DOG --- ---
    LLGHOSTLL: ROYC to trochu nadsadil stylem "členství v ČUBU = zbraň u soudu a kriminál". To, že ovládáte nějaké bojové umění může být u soudu považováno jako hledisko při posuzování nutné obrany. Podobně, jako míra ohrožení či fyzická dispozice. Pokud bude 100kg MT obtěžován v hospodě 40kilovým houmlesem a vyřeší to highkickem, že bude muset houmles do špitálu, tak to bude jako NO procházet hůř, než kdyby to byl, místo houmlese, 2m grázl s nohou od stolu.
    Ač by spousta lidí chtěla uzákonit jednodušší porovnávání NO ve stylu "zaútočil, tak ho smáznu" tak holt u nás soudy nižších instancí často posuzují zbytečně každý aspekt NO. Ale to rozhodně nepasuje do UL o "BU - cesta do krimu".
    S474N
    S474N --- ---
    LLGHOSTLL: pokud to bude NO, tak,samozrejme ne. Problem je v tom, aby tu NO opravdu tak videl i soud.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    ROYC: a tys už tam byl? nedovedu si představit situaci kdy mě soud při nutné obraně pošle do prdele, protože jsem cvičený. To si teda rád nechám vysvětlit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam