• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    S474N
    S474N --- ---
    MAXMANUS: jenom pro zajimavost, jak to cele zacalo? Mysleno, kde a jak se clovek dostane k ozrale ruske svoloci.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    S474N: A jinak ano, stalo se mi něco dost podobnýho, vožralá ruská svoloč, kterou když jsem dostal na zem tak dostal pár kopaček do xichtu, kdybych se viděl z dálky tak bych si řekl, že ho chci zabít, už proto, že ten idiot se ještě ptal "za co???", jako by se právě vzbudil.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    2MEK: I totálně debilní týpek si umí pustit televizi nebo přečíst (no to už tolik ne) noviny...
    Jinak nepíšu že je to hlavní impulz, ty jsi vyjmenoval správně, ale porád mu tam neblikne "no jo, franta co kupuje vod stejýho dýlera za tohle dostal dva roky natvrdo a clokwork na stanici".
    S474N
    S474N --- ---
    2MEK: v tom kontextu, o kterem se bavime, je to zjevny nesmysl celkove.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Ja myslim, ze uplne prehlizite, ze takhle vetsinou konaj vypatlany lopaty, ktery jedoduse nedokazou domyslet nasledek svyho konani (at uz je to z duvodu chlastu, zkratkovityho jednani, nebo toho, ze je to jednoduse debil).
    Predstava, ze ten typek ho zmlatil jen kvuli tomu, ze vi, ze u soudu mu to projde je dost naivni.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    KENJIRO: waitaminute', i za přípravu je plná palba?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    S474N: nikde netvrdim opak.
    S474N
    S474N --- ---
    MAXMANUS: no vidis a ja zase tvrdim, ze palna zbran dokaze spoustu situaci "zapausovat" ci "stopnout" i bez vystrelu (respektive s pouzitim varovneho vystrelu). A pokud uz ma k vystrelu dojit, ze je to pouze kvuli utocnikovu rozhodnuti do toho jit naplno.
    REDIVIDER: a dle jakyho prava se dava presdrzku? Pravem silnejsiho?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Hlavně to je asi situace od situace, nicméně hlavní problém bych viděl v tom, že se ten zmrd prostě nemusí bát nějákýho postihu, každej je ted alespon seznámen s tím, že může někoho dobít, vysmát se mu u soudu a dostane podmínku...
    Nemluvě o X jinejch případech který jsou ještě větší průser (ale neudělali to cikáni tak to nikoho nezajímá).
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    S474N: no vylítnout na mě nějákej zmrd a podařit se mi z toho dostat, tak ho na těch lopatkách řežu v záchvatu čimkoliv co mám po ruce, ale já jsem nervák.
    Jinak já v zásadě souhlasim s tím že zbraň je určená k sebeobraně a má se k tomu používat, ale tak třeba bych se útočníka pokusil jenom zranit, ne ho hned popravit.
    S474N
    S474N --- ---
    MAXMANUS: a pod "dat ho na lopatky" si mame predstavit, ze on lezi na zemi a ty mu dupes po hlave? Nebo presne co?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    No teď si představte tu situaci, kdy Vás napadne nějáký vysmahlý hovado a začne Vás řezat, po chvíli se Vám podaří s vypětím všech sil týpka sundat a dát ho na lopatky, přiběhne nějákej bloger a vystřelí Vám mozek z hlavy :-D
    S474N
    S474N --- ---
    KENJIRO: nejakej ten patek te znam a jsem si zcela jist, ze bys "jen tak" bez varovani nestrilel. A pokud tvrdis, ze ano, tak ti definitivne uz hrablo :-D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    teoreticky bych ho teda napřed mohl vyzvat, aby činnosti zanechal, nebo střelím, jenže... nebezpečné vyhrožování se zbraní - až tři roky, příprava vraždy - trestná podle ustanovení o vraždě, tedy 12-20...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    S474N: k poslednímu: jo, psal :-)

S474N
    S474N --- ---
    YGGDRASSIL: definice "zcela zjevne neprimere obrany"? A to je prosim jaka definice? A kde tu definici presne najdeme?

BTW ty vis o policistech, kteri presne takto mlati zadrzene?

REDIVIDER: ty mas nejake nadprirozene schopnosti, ze predem vis, co chce dotycny udelat?

REDIVIDER: a on primo nekde explicitne napsal, ze kdyz to uvidi, ze bude hned strilet a agresora okamzite zastreli?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDIVIDER: Však bys byl zastřelen oprávněně - jediný případ kdy bys měl možnost se ho oprávněně dotknout by bylo, pokud bys ho žádal o setrvání na místě do příjezdu policie a on odmítal.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    REDIVIDER: Posměch, zbraň poslední záchrany... :-)
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    YGGDRASSIL: A kde prosimtě začíná ta chvíle kdy už je střelná zbran ospravedlnitelná?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Já tedy musím říci, že jsem se svým článkem i se všemi reakcemi na něj naprosto spokojený :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam