• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETATA: Dorazil mi balíček s dárkem, terý měl v krabici takové polystirénové fazole (nevím jak to nazvat, prostě polystirénové výlisky). Malej z nich byl nadšenej a naprosto úchvatně si s nima asi půl hodiny hrál.
    PETATA
    PETATA --- ---
    SANTAL: mam v planu dat Natalii pod stromecek zabalenou krabicku papirovych kapesnicku, ktere se bude moc vytahat a rozcupovat jak je ji libo
    Myslim, ze z toho bude mit stokrat vetsi radost nez z kdejakeho plysaka :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FOXOVA: Jo! Papírové kapesníky na trhání - to je radosti! :-)

DALEEN: ročnímu (14m) jsme dali k Vánocům velkou vyklápěcí tatrovku, v něm se vozil po bytě a byla to supr hračka.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    DALEEN: proč bys mela mit tenhle pocit? v roce dite tolik hracky nepotrebuje. To je stastne s vareckou, ze muze rozcupovat kapesnik, pritahovat se a placat lzickou do jidla. Cim jsou starsi, tim vic zjistis co vsechno je bavi, v cem jsou dobri a tak nak mas potrebu to v nich podporovat, a navic uz si hodne o hracky rikaj:)))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Začínám si myslet, že naše roční dítě bude ochuzené. Dostane dřevěný kostičko-hlavolam a knížky s krtečkem. A možná pokud mi to bude připadat málo, tak ještě kyblík s kostkama. Pak tedy samozřejmě ještě prarodiče, kterým jsem nechala volnou ruku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: Přesně :-) Starší malovala vzorně na papír, zato tohle zvíře maluje naprosto po všem :-) Nůžky dostane projistotu ty, co stříhaj jen papír a ne oblečení :-)
    MARKYSHA: Tak to by snad měly všechny, když to nejsou lihovky. Aspoň na to spoléhám, když už se jim někde něco takovýho dostane do ruky :-)
    TRISSIE: Aha, tak to je dobrá zpráva. Já si vždycky představuju, jak se to zapije do malby a už to tam zůstane :-) Tak to skýtá našim holkám naději, že se jich někdy dočkají ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: hele, ale právě ty IKEA fixy jdou i ze zdi, tedy minimálně z naší s neomyvatelným nátěrem ta černá fixa pustila po přetření mikrovláknovou utěrkou :-) z oblečení taky bez problémů, jen prohnat pračkou na normální cyklus.
    Jen teda z lidské kůže jdou blbě, to uznávám.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    NACITALKA: Díky za tip na petlahev s korálky a vodou! Je to překrásný! Takovej více manipulativní kaleidoskop... Ale přiznám se, déle si s tím vydržím hrát já, než malá :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: ze zdi ne, pokud není omyvatelný nátěr, ale nábytku, z oblečení a z parket jsem to dostala snadno, z oblečení vyprala a ruce a obličej stačilo mýdlo.
    FOXOVA: jo tričko nám taky rozstříhal a na sobě a ještě se stříhl, trubka.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    SANTAL: jo, tak to u nas probiha taky, neboj:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FOXOVA: ha, tak to mám vlastně dobré, když kluci stříhaj jen své vlasy (na skinheada, samozřejmě) .-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA: anu to nikdy nenapadlo, ale emca je prikladny raubir.... na bíle sedacce obrí cervený hlavonozec, pomalované obleceni, zdi, zkouska nůzek zasadne na tricku, které ma zrovna na sobe a pod :))))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tipuju, že třeba ze zdi by se odstraňovaly těžko :-) Taky doma máme budoucí graffiti umělkyni, nábytek vylepšuje obden ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SEVERINE: proč z Ikey hlídat, já koupila netoxický, smývatelný v Pompu a normálně fakt jdou ze všeho, i z rukou.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: děkuji za plusy, tetám ve školce jsem vyřídila, že se jejich tvorba líbí, tak měly radost :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Presne "))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: 2 babicky a 3 dedy se mi podarilo omezit domluvou, ze se všichni slozime na JEDEN velky drahy darek - koupila jsem za 4k velikou krabici použitého Lega Toolo - da se z toho postavit spousta jakýchkoliv stroju, robotu a katapultu. S legem si hrajou oba kluci nejvic, ostatní hracky tu vicemene jen tak zavazi. 1 babicka dal zarputile trva na svých darcich - vloni od ni syn dostal asi tisíc věci, hral si s tim párkrát a prestalo ho to bavit.

Na omezovani množství hracek doma používáme velke plastove krabice ve sklepe - jednou za mesic dva odnesu 2 krabice nepouzivanych hracek do sklepa a prinesu ty, které tam jsou. Podarilo se mi zredukovat množství hracek doma cca o tretinu a i mají kluci ze znovuobjevenych hracek vetsi radost.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    FOXOVA: U nas jsme to letos omezili. Loni to bylo silene, deti zavaleny papirem a darkama a poradne se na nic nesoustredily.
    Takze u nas letos kazdej jedno vetsi lego, po dvou knizkach, povleceni, pyzama (to uz je takova tradice), aquadoodle malovaci podlozka.
    A diky bohu u nas prarodice nekupuji blbosti a ptaji se, takze dostanou kolobezky a trampolinu na ven.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FOXOVA: čtyřapůlleťák by měl dostat kolo 16 palců velký (ne nový), lyžařský brejle a konvičku na zalejvání (od jedný babi dětskej boxovací pytel, fajn hrací plány a lego, od druhý koleje na merkurovej vlak co máme), skoro tříleťák dřevenou zobcovou flétnu, fixy z ikey (budu ho muset hlídat, ale je mi jasný že je miluje už teď), dřevěný koleje a dřevěný hodinky (a byl v plánu ještě mini příměstskej vlak značky siku - ale vidím že toho má nějak moc, tak to asi necháme na jindy) (od jedný babi triangl, fajn mašinku a lego, od druhý plastový sáně) - taky se to znažím udržet na 3 a dost u nás a stejně u našich, kterejm kdyby člověk řek jen jeden dárek a dost, tak koupěj 5 věcí nanic každýmu - proto tam má každej i lego, to se u nás využije vždycky a prarodiče se vybijou.

RYBKA: tchýně je spolehlivá a v pohodě, ale naši si taky vždycky vyberou nějakej šunt nebo pět podle sebe - taky sem zvědavá, jestli to letos dopadne podle dohody, nebo se na ni s prominutím vy*erou.
    uf teda, ale tohle RYBKA + LAURA zní děsivě .. mně tak vaděj neužitečný věci .. za mě máte svatozář.

ZEGA: já myslím že je super mít to takhle nastavený - neměla bys něco, čím bych mohla nakazit svý rodiče, aby se s nima dalo domluvit taky na 1 dárku? oni snad žijou ve válce, nebo v jiným háji, že tak oblibujou věci a ignorujou naše decentní žádosti i děsivý scény. vystřílela sem už všechny náboje.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    Ja se letos zase vykaslala na obleceni, detem po tom prd a na vanocnich vyprodejich je zasobim zase na celej rok. Holkam 15 mes. jsem usila hadrovy panenky a perinky do kocarku a k tomu dostanou dreveny kocarky a pak par knizek (aby byly u nas taky konecne uz nejaky knizky pro holky:)), 3lety synator dostane poradny traktor a vlecku, coz si strasne pral, plastova farmarska zviratka, jednu takovou chytrou hru, knizky, sadu razitek s motivy ruznych aut a znacek, a vsichni dohromady par hracek do vany a fixy na textil...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Vyrobila jsem vcera rano z krabice... "))

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam