• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETATA: Dorazil mi balíček s dárkem, terý měl v krabici takové polystirénové fazole (nevím jak to nazvat, prostě polystirénové výlisky). Malej z nich byl nadšenej a naprosto úchvatně si s nima asi půl hodiny hrál.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FOXOVA: Mám kolem sebe dost podobně starých dětí a vypadá to, že každé z nich najde pod stromkem hračkářství (i když tedy hlavně od prarodičů).
    Je fakt, že až bude věší tak se dárky taky asi namnoží, ale rádi bychom to udrželi na jednom dárku k narozeninám a maximálně třech k Vánocům. Ony se pak ty hračky strašlivě množí (jako příkladem budiž mi moji synovci, kteří by si mohli otevřít hračkářství).
    PETATA
    PETATA --- ---
    SANTAL: mam v planu dat Natalii pod stromecek zabalenou krabicku papirovych kapesnicku, ktere se bude moc vytahat a rozcupovat jak je ji libo
    Myslim, ze z toho bude mit stokrat vetsi radost nez z kdejakeho plysaka :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FOXOVA: Jo! Papírové kapesníky na trhání - to je radosti! :-)

DALEEN: ročnímu (14m) jsme dali k Vánocům velkou vyklápěcí tatrovku, v něm se vozil po bytě a byla to supr hračka.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    DALEEN: proč bys mela mit tenhle pocit? v roce dite tolik hracky nepotrebuje. To je stastne s vareckou, ze muze rozcupovat kapesnik, pritahovat se a placat lzickou do jidla. Cim jsou starsi, tim vic zjistis co vsechno je bavi, v cem jsou dobri a tak nak mas potrebu to v nich podporovat, a navic uz si hodne o hracky rikaj:)))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Začínám si myslet, že naše roční dítě bude ochuzené. Dostane dřevěný kostičko-hlavolam a knížky s krtečkem. A možná pokud mi to bude připadat málo, tak ještě kyblík s kostkama. Pak tedy samozřejmě ještě prarodiče, kterým jsem nechala volnou ruku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: Přesně :-) Starší malovala vzorně na papír, zato tohle zvíře maluje naprosto po všem :-) Nůžky dostane projistotu ty, co stříhaj jen papír a ne oblečení :-)
    MARKYSHA: Tak to by snad měly všechny, když to nejsou lihovky. Aspoň na to spoléhám, když už se jim někde něco takovýho dostane do ruky :-)
    TRISSIE: Aha, tak to je dobrá zpráva. Já si vždycky představuju, jak se to zapije do malby a už to tam zůstane :-) Tak to skýtá našim holkám naději, že se jich někdy dočkají ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: hele, ale právě ty IKEA fixy jdou i ze zdi, tedy minimálně z naší s neomyvatelným nátěrem ta černá fixa pustila po přetření mikrovláknovou utěrkou :-) z oblečení taky bez problémů, jen prohnat pračkou na normální cyklus.
    Jen teda z lidské kůže jdou blbě, to uznávám.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    NACITALKA: Díky za tip na petlahev s korálky a vodou! Je to překrásný! Takovej více manipulativní kaleidoskop... Ale přiznám se, déle si s tím vydržím hrát já, než malá :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: ze zdi ne, pokud není omyvatelný nátěr, ale nábytku, z oblečení a z parket jsem to dostala snadno, z oblečení vyprala a ruce a obličej stačilo mýdlo.
    FOXOVA: jo tričko nám taky rozstříhal a na sobě a ještě se stříhl, trubka.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    SANTAL: jo, tak to u nas probiha taky, neboj:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FOXOVA: ha, tak to mám vlastně dobré, když kluci stříhaj jen své vlasy (na skinheada, samozřejmě) .-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA: anu to nikdy nenapadlo, ale emca je prikladny raubir.... na bíle sedacce obrí cervený hlavonozec, pomalované obleceni, zdi, zkouska nůzek zasadne na tricku, které ma zrovna na sobe a pod :))))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tipuju, že třeba ze zdi by se odstraňovaly těžko :-) Taky doma máme budoucí graffiti umělkyni, nábytek vylepšuje obden ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SEVERINE: proč z Ikey hlídat, já koupila netoxický, smývatelný v Pompu a normálně fakt jdou ze všeho, i z rukou.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: děkuji za plusy, tetám ve školce jsem vyřídila, že se jejich tvorba líbí, tak měly radost :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Presne "))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: 2 babicky a 3 dedy se mi podarilo omezit domluvou, ze se všichni slozime na JEDEN velky drahy darek - koupila jsem za 4k velikou krabici použitého Lega Toolo - da se z toho postavit spousta jakýchkoliv stroju, robotu a katapultu. S legem si hrajou oba kluci nejvic, ostatní hracky tu vicemene jen tak zavazi. 1 babicka dal zarputile trva na svých darcich - vloni od ni syn dostal asi tisíc věci, hral si s tim párkrát a prestalo ho to bavit.

Na omezovani množství hracek doma používáme velke plastove krabice ve sklepe - jednou za mesic dva odnesu 2 krabice nepouzivanych hracek do sklepa a prinesu ty, které tam jsou. Podarilo se mi zredukovat množství hracek doma cca o tretinu a i mají kluci ze znovuobjevenych hracek vetsi radost.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    FOXOVA: U nas jsme to letos omezili. Loni to bylo silene, deti zavaleny papirem a darkama a poradne se na nic nesoustredily.
    Takze u nas letos kazdej jedno vetsi lego, po dvou knizkach, povleceni, pyzama (to uz je takova tradice), aquadoodle malovaci podlozka.
    A diky bohu u nas prarodice nekupuji blbosti a ptaji se, takze dostanou kolobezky a trampolinu na ven.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FOXOVA: čtyřapůlleťák by měl dostat kolo 16 palců velký (ne nový), lyžařský brejle a konvičku na zalejvání (od jedný babi dětskej boxovací pytel, fajn hrací plány a lego, od druhý koleje na merkurovej vlak co máme), skoro tříleťák dřevenou zobcovou flétnu, fixy z ikey (budu ho muset hlídat, ale je mi jasný že je miluje už teď), dřevěný koleje a dřevěný hodinky (a byl v plánu ještě mini příměstskej vlak značky siku - ale vidím že toho má nějak moc, tak to asi necháme na jindy) (od jedný babi triangl, fajn mašinku a lego, od druhý plastový sáně) - taky se to znažím udržet na 3 a dost u nás a stejně u našich, kterejm kdyby člověk řek jen jeden dárek a dost, tak koupěj 5 věcí nanic každýmu - proto tam má každej i lego, to se u nás využije vždycky a prarodiče se vybijou.

RYBKA: tchýně je spolehlivá a v pohodě, ale naši si taky vždycky vyberou nějakej šunt nebo pět podle sebe - taky sem zvědavá, jestli to letos dopadne podle dohody, nebo se na ni s prominutím vy*erou.
    uf teda, ale tohle RYBKA + LAURA zní děsivě .. mně tak vaděj neužitečný věci .. za mě máte svatozář.

ZEGA: já myslím že je super mít to takhle nastavený - neměla bys něco, čím bych mohla nakazit svý rodiče, aby se s nima dalo domluvit taky na 1 dárku? oni snad žijou ve válce, nebo v jiným háji, že tak oblibujou věci a ignorujou naše decentní žádosti i děsivý scény. vystřílela sem už všechny náboje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam