• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    Nemate tip na knizku s inpiracema na tvoreni pro holky od 7 let?
    Je teba, aby to nebylo urcene pro rodice 7 letych deti ale aby to deti zvladly s knizkou sami, bylo to tvoreni z dostupnych veci a aby se ta knizka bezne sehnat.
    Muze byt jak na tvoreni ruznym zpusobem, tak i jednostrane zamerena - napriklad na pleteni z provazku a pod.
    Diky za tipy.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Pořád makáme na programu Stroj času v Besedáriu

Včera v noci jsem dodělala stroj času zevnitř.

Stroj Času
    http://www.youtube.com/watch?v=vWrCZEEIHf8
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Uz zacina byt brzo tma, citelne se ochlazuje a prichazi cas kastanu, takze az se podzim zepta, co s kastanovou urodou, odpoved bude na dosah ruky
    Nápady do školky: Tak trochu jiné kaštanové tvoření
    http://napadydoskolky.blogspot.cz/2016/09/tak-trochu-jine-kastanove-tvoreni.html
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MADIETTA: smíšený oddíly jsou fajn.
    Dceru to nechytlo a dál jsme nehledaly.
    Ale ona má kroužků dost.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TANAIS: Náš oddíl je smíšený. malým říkají Vlčušky (jako vlčata + světlušky).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    SEVERINE: no, ale zacit muzes i ted. Nevnimala bych, ze ti neco uniklo.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Vyráběli jsme časovou osu s vynálezy ve stylu puzzlí.

Potrubí jako časová osa

Poskládané vynálezy
    ADD
    ADD --- ---
    TANAIS: Jsou i smisene skautske oddily.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MADIETTA: Dcera zkusila skauta a nevzalo jí to. Vlastně jí asi vadilo, že je to rozdělený na holky a kluky. Má ráda akci a holčičí skautské oddíly jsou zkrátka moc holčičí. Mně to rozdělování taky nepřijde moc fajn. Ale je poměrně i dost smíšených skupin, které fungují jako skauti (brontosauři, tuším například).
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MADIETTA: dík.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SEVERINE: Záře, Praha 6
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MADIETTA: kam chodí - prozradíš?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VESPER_INDIGO: Můžu potvrdit, co píše ADD. Pro moje dva mimoně je skautský oddíl dokonalé dobro. Ten starší už vlastně ani není takový mimoň! Na skautech (těch "našich" teda aspoň) miluju to, že jaksi dokážou vytvořit atmosféru, kde každý, i ten, kdo si jinak vůbec nedokáže najít kamarády, se cítí přijatý a začleněný. Že dávají dětem důvěru a samostatnost a ty děti jim to oplácejí. Že dokážou ke každému z té hromady dětí zároveň najít individuální přístup. A tohle všechno dokážou osmnácti- až dvacetiletí mladí lidé.

Náš mladší syn chodí do skauta už dva roky, ale na táboře byl poprvé (na výpravy jezdil, na víkend jsme si troufli, ale na delší dobu ne). Je skutečně náročné dítě, má neuropsychické onemocnění. Tábor si strašně užil, potíže byly minimální, a když jsem pak mluvila s jedním z jejich vedoucích a on mi vyprávěl, co všechno s ním dělali, jak se postarali, aby byl v pohodě a s ním i všichni ostatní, s jakým porozuměním a klidem to bral, tak mi jenom padala čelist. A on se tvářil, jako že je to normální! Já ty skauty miluju prostě.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    V Besedáriu připravujeme nový program o vynálezech a jejich vynálezcích. Tentokrát jsme do toho zapojili i loutky.

Stroj času - zábavně vzdělávací program Besedária
    http://www.youtube.com/watch?v=F6AQa8eoa_w

Stroj času - nový program Besedária :: BESEDÁRIUM - interaktivní pořady nejen pro žáky základních škol
    http://www.besedarium.cz/news/stroj-casu-novy-program-besedaria/
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    NACITALKA: Tohle by se nám hodilo tak před rokem. Ale i tak díky, vyjmenovaná slova se hodí i teď. :-)*
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ADD: a nebo triku možná. Naučit ho něco, co zná jenom starší / dospělej a mezi dětma kvůli tomu bude king.

Třeba zavazovat si tkaničky plynulym pohybem typu magie nebo umět otevírat láhev Mirindy se zátkou o zapalovač a podobný kousky.

Jo, je to z dlouhodobýho hlediska praštěný, ale minimálně si zažije chvíli (chvíle) obdivu a posadí ho to do sebevědomé role. Změna.
    ADD
    ADD --- ---
    VESPER_INDIGO: Na nic lepsiho jsem za ty roky neprisla. Ale neni to reseni za vikend nebo par tydnu, ale je to snaha na vice frontach v radu let.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ADD: počkat, to zní trochu jako by se usmívalo právě to řešení mezi řádky!

Možná, že by se dotyčný dítě začalo chovat jinak i doma i všude, kdyby se *nějak* stalo, že si získá respekt, zájem nebo obdiv nebo tak něco u svejch vrstevníků!
    ADD
    ADD --- ---
    VESPER_INDIGO: Jak říkám, řeším to už asi osmnáct let. Na nic jsem nepřišla, než že zabírá trpělivost (asi jí stačí trocha, protože já ji nemám - ale prostě se to nesmí vzdát), důvěra a láska. A ještě jedna věc - jako vedoucí mě dost posilovala ta neuvěřitelná odhodlanost maminek svým dětem (teda konkrétně synům, holky to snad nemívaj) pomoci, zlepšit jim situaci v kolektivu. Když jsem viděla, co všechno podnikají ony, motivovalo mě to vymýšlet hry těmhle dětem na míru, aby měly šanci vyhrát, aby zažily, jaké to je, když je vrstevníci obdivují, aby získaly motiv to chtít zažít znovu, i když už to nebude tak snadné. A neustále vysvětlovat jejcih kolegům, že to či ono nebylo zničeno ze zlé vůle... i když mi samotné škubalo v zátylku a brněly mě prsty. :-))) Ale fakt, dneska jsou z těch kluků úplně skvělí mladí muži, co potřebují, to zvládají, a navíc nejsou průměrní.
    Tak když ne trpělivost (tu denodenní), aspoň tu lásku a důvěru... a počkat deset let. A pro sebe čokoládu. :-)))
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ADD: jj, to je docela dost jádro pudla, že dítěti je to jedno a že jde o nervy rodičů. Už jenom uvědomit si tuhle skutečnost je někdy běh na dlouhou trať. A co teprve s tim umět zacházet... Jj, furt nevím co a jak :D ale děkuji za přání. Ne fakt, vážim si toho, že to bereš s vtipem a nadhledem a máš dobrý postřehy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam