• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    Sháníme nějakýho pořádnýho slušnýho chovatele bulteriérů, kterej by příští rok někdy před prázdninama mohl mít štěnátka na prodej (předpokládám, že už by třeba plánoval). Podmínkou je PP. Hlavně ne Trojský kůň. Nejlíp pokud by sním/ní někdo měl zkušenosti. Může být klidně mimo republiku (snad kromě USA:D). Nejlépe by bylo, kdyby tam byla určitá možnost, že tam bude bílej pejsek. Poradí někdo?
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    TETA_JELENA: je to tak hnusne az je to pekne.... lol
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    TETA_JELENA: ten má ale ránu... :o))))
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Posilovna a kozi mliko to je jasna vec ;-)
    PETTYCAY
    PETTYCAY --- ---
    ;o)))))))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    PETTYCAY: to ne, prej jen chodi 5 x tydne do posilky:")))))
    PETTYCAY
    PETTYCAY --- ---
    TETA_JELENA: to vypada jak kdyby mu panicek cpal sterojdy :o)))))))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    NOITA
    NOITA --- ---
    JOHNY_JA: :-( tak to nepomuzu, ja zas neovladam nemcinu

    HULENKA: JJ máš pravdu, tak v češtině doporučuji Roger Abrantes: Řeč psů
    Cokoliv od E.Trumlera, Mikulica a v angličtině Jean Donaldson: Don´t shoot the dog, Pat Miller: Positive dog training, Patricia Mc´Connell: The other end of the leash
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    NOITA: no doufam, ze, hromada kvalitni literatury opravdu existuje... ale bohuzel se skryva po obrhromadou blbosti a je tezky se k ni prokousat :))))
    JOHNY_JA
    JOHNY_JA --- ---
    NOITA: hehe takova blba otazka... v cestine by ta knizka nahodou asi nebyla co????nebo aspon nemcina to jako dam ale anglicky neumim .. :(((
    LANTANA
    LANTANA --- ---
    FANAE: no to souhlasim, jestli zkousky, tak zadna diskriminace! :-) hezky zadny privilegia, vzdyt takovy zkousky, ktery tu navrhujete by urcite byly uzitecny a mely zvladnout vsechny plemena..
    NOITA
    NOITA --- ---
    DRUMID23: konkrétně na téma agrese doporučuji tuhle obsáhlou publikaci Aggression in dogs
    NOITA
    NOITA --- ---
    DRUMID23: Praxe, psi mě živí:-) Jinak existuje hromada kvalitní literatury. V češtině teda už nic nečtu, ale pro začátek Mikulica: Poznej svého psa
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    NOITA: o te zkousce jsem nikdy neslysel, to je pro mne nova vec....
    NOITA: imho tohle jsemteke nikde nevycelt na vanoce jsem dostal knizku o bultikach a tohle tam vubec neni :D kde cerpash informace?
    fakt mne to zajima....
    NOITA
    NOITA --- ---
    PETTYCAY: Já navrhuji zkoušku ala Canine Good Citizen pro všechny psy a ty, kteří ji úspěšně absolvovali výrazně zvýhodnit - snížit nebo odpustit poplatky, případně průkazku, která by je opravňovala k volnému pohybu bez vodítka. Pozitivní motivace.
    NOITA
    NOITA --- ---
    DRUMID23: existuje něco jako genetická dispozice nebo se ti může stát, že ti psa napadne jiný pes a ten tvůj má od té doby reakci. Nebo vnitrodruhová agrese sebevědomý samec kontra sebevědomý samec a co teprve háravé feny! Agresivita je docela komplikovaný problém a je součástí jejich přirozeného chování. To, jak je schopen pes svou agresi kontrolovat, je výsledkem učení.
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    a co tahle chovani cloveka k psovi? to ma taky velky dopad na psa... imho strasne zalezi jak se clovek chova k psovi, prece kdyz ho socializujesh s ostatnima tak nevidim problem proc by mel byt zly! kdyz se k nemu chovash normalne, nemlatish ho od rana do vecera atd....tak prece nemuze byt agresor.
    FANAE
    FANAE --- ---
    PETTYCAY: Co vysky, vahy. Takovi lide jsou nejlepsi, co rikaji, kazdy pes co vazi vic nez 25 kg je nebezpecny... Paja vazi teda sotva 18 a asi by z ni "nepratele bojovych psu" radost nemeli..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam