• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    GIO:
    &
    CHOTOUCHOVAK:
    tohle je můj pátej bulík, tak trochu zkušeností mam :))
    GIO
    GIO --- ---
    MALLOREIGH: puberta je zlo, priklanim se k tomuto nazoru.))
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    MALLOREIGH: to nikdo netvrdí, že by neměl bejt zlatej, jen sem chtěl připomenout, že i pes si projde obdobím, kdy mu můžou ostatní políbit řiť :-D
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    CHOTOUCHOVAK: no uvidíme, ale on je velice přátelský pes a hodnej po rodičích.. jeho mamina je supr a jeho táta je taky zlatej..
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    KACJU: nad ohradou na kopci u krejcarku na vysocanech je jeden velice dobry..radi sme tam chodili
    KACJU
    KACJU --- ---
    poradte mi prosim nejaky dobry levny cvicak pobliz nebo v Praze 8
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    LOULOU: uplne te chapyu, tohle sme s nasim bulikem resili porad.. lidi sou fakt uplne prasteny. ted mam minibulika a ikdyz vim ze je zlato a nikdy by na psa nezautocila, pokud ma nekdo psa na voditku automaticky se jich psam, jestli je ok s ostatnima psama, nebo ji davam na voditko a vyhejbam se jim...
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    CHOTOUCHOVAK: jojo puberta je zlo:) ... ve dvou mesicich byl ten muj nejhodnejsi andilek a ted je to gerberos:)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    MALLOREIGH: no teď možná poslouchá, ale počkej, až na něj za chvíli dolehne puberta :-D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MALLOREIGH: na to ja nezapominam:) taky jsem popisovala, jak to delam ja a zatim mi to fungovalo vzdy:) hlavne proste nejsem ten lamaci typ...spis se dycky snazim toho psa prelstit, aby udelal to, co chci ja, nez ho k tomu "dokopat"..
    FILOMENA13
    FILOMENA13 --- ---
    MATHEA:
    MALLOREIGH: jj díky..zkusim jí na chvíli uklidnit a snad syrečky zaberou :D
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    MATHEA: jasně no, ale nezapomeň na to, že každej psík je trochu jiná osobnost, co platí na jednoho nemusí platit na druhého.. jako u lidí.. ten můj psík je docela dost tvrdohlavej, takže to vidim tak, že někdy v duben/ květen ho vezmu pro dobrý výsledky na cvičák, aby to bylo na výstavě všechno ok.. má docela dobrý dispozice k tomu, aby nějakou tu medajli "ulovil", tak chci, aby ta výchova byla v malíku..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MALLOREIGH: ok:) spousta lidi to este porad nezna a jde do psa pres kontrastni metodu uplne zbytecne:)
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    ZWL23: viděla bych to tak,že žádný bojový plemeno se necítí v poloze lehu, berou to jakože nejsou v dominantním postavení..
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    NOITA: jé to je supr fígl, zkusim to no :) nechce se mu vůbec lehat, ale jinak na to, že mu je 5 měsíců, tak poslouchá jako hodinky :)

    MATHEA: tak takhle je to přesně popsáno v knize, ale na nás to nezabírá.. :)

    FILOMENA13: učila jem ho povel sedni přesně jak popisovala filomena - když štěně stojí a ty vezmeš třeba piškot a pomalličku s ním pohybuješ nad jeho hlavu až do záklonu, tak ho to automaticky přinutí sednout.. já jsem si pořídila odbornou literaturu pro bulíky a tam je všechno vysvětlení docela excelentně, ale občas je prostě trvrdohlavej, jak to u bulíků bejvá, tak jsem se zeptala na nějaký užitečný trik :)

    NOITA
    NOITA --- ---
    MALLOREIGH: obvykle stačí dát pamlsek mezi přední nohy a prostě čekat. Pokud to nefunguje, vyzkoušej následující: sedni si na zem a jednu nohu natáhni dopředu, pokrč ji v koleni a vytvoř tunel, štěně lákej pamlskem pod kolenem. Otvor mezi podlahou a kolenem musí být tak velký, aby se štěně nebálo do něj vejít, ale tak malý,aby se muselo proplazit. Jde jen o tu motorickou dovednost - které svaly mám zapojit, když si lehám. Zopakuj to tak 3 - 5x a pak zkus jen štěněti položit pamlsek mezi přední nohy. Pozor lehnutí se sedu a lehnutí ze stoje jsou z pohledu štěnda 2 různé věci, jen je pojmenováváme stejně. Musí zapojit úplně jiné svaly. Proto je třeba cvičit obojí a nezlobit se na hafáka,že je úplný pitomec, když si neumí ze stoje lehnout...nikdy to po něm nikdo nechtěl, že
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MALLOREIGH: ja ucim stenda lehni ze sedu, sedni je ucim pamlskem, kerej tahnu dozadu za jejich hlavinku, takze se natahujou po nem a prevazej se a kydnou na zadek a u toho povel a obroovska pochvala:) Lehni ucim skoro stejnym zpusobem - pes mi sedi, vezmu pamlsek, tahnu ho dolu, pes mi zacne sklanet hlavu za pamlskem, v tu chvili pamlsek tahnu rovne pred psa po podlaze...a u toho povel a pak veelika pochvala. Pokud se ma pejsek tendence zvedat a za mlskou popochazet, pridrzuju za predhrudi, ale ne tlakem, jen jako zabranu..

    FILOMENA13: upoutej ji poradne na ten pamlsek, vezmi klidne neco silne voniciho (nekdo zvlada i syrecky:)) ) a dle navodu vyse to mate za chvilku:)
    FILOMENA13
    FILOMENA13 --- ---
    MALLOREIGH: jé prosimtě a kdys ho začala učit sedni? Mojí fence je teda teprve 11 týdnů, ale už se o mírný výcvik pokoušim, ale ona má pořád 100 starostí okolo a málokdy vůbec vnímá..tak nevim esli se to změní, ale počítám že moc ne:))
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    MALLOREIGH: se necejtí v pozici lehu .. musíš ho uklidnit a bla bla bla hoď si to do googlu někde je přesně návod jaknato :))
    MALLOREIGH
    MALLOREIGH --- ---
    Mam bulíka 5 měsíců a nemůžu ho naučit povel lehni ani za nic, někdo nějakej tip?
    Jinak sedni, ke mě, místo umíme.. ale lehni ne a ne a ne..
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    MOUXXS: Díky moc:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam