• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    NOITA
    NOITA --- ---
    Jo a ještě: pouštění je pro psa nepříjemné (pokud se dělá takto), takže je důležité, aby jste střídali pouštěčky s hrou. A to i tak, že psovi hodíš hračku, přinese ji, potahej se, nech ho hračku vyhrát a znova přinese, potahá, vyhraje, přinese potahá, vyhraje a pak přinese, pouštěčka, hození hračky nebo přinese, potahá, pouštěčka, tahání... Z počátku by měl být poměr vyhraná hračka : poštěčkám třeba 4:1 a nepravidelně, aby nevěděl, co přijde. Jinak si pokazíš aport! Pes se ti s hračkou začne vyhýbat a bude s ní zdrhat. Krajně nežádoucí.
    NOITA
    NOITA --- ---
    LIBANEC: Jasně že mám:-) Chytni psa za obojek pod bradou (ne z hora, žádné vyvěšování), ukazováček, prostředník a prsteník je pod obojkem a palec a malíček drží čelisti z boku a fixuje je. Druhá ruka drží hračku, ale nesmíš na ni vyvíjet žádný tlak (spíš měj tu ruku jakoby pod hračkou, až bude padat). Jakmile potáhneš za hračku, pes se bude zase přetahovat. V téhle poloze pes nemůže nic. Někdy se zkusí škubat, prostě drž. Neměl by to být žádný nátlak jen fixace na místě. A teď už to je jen o trpělivosti. Postě čekáš až pes sám povolí (jeho volba). Nikdy mu hračku nesmíš páčit, protože pak ji bude odmítat pustit. Vzdát se hračky je vždy nepříjemné a proto musí okamžitě po odevzdání následovat další hra. Jestli zvládneš udržet i klikr, pak v té ruce, která drží hračku. Jakmile pustí, klik a odměna v podobě další hry. Ze začátku to někdy dost trvá. Zvlášť u psů, co mají pokažené pouštěčky. Jednou jsem tak stále 20 minut (je dobré mít puštěný nějaký zábavný program v rádiu nebo tv:-)) Povel "pusť" přidáváš, až když pes spolehlivě pouští, když popadneš obojek. Pokud už máš "pusť" pokažené, vyber si jiný (já mám "flus", pusť už jsem si taky pokazila:-))

    Tady máš ukázkový postup ve fotodokumentaci - povšimni si, že na úvodní fotce se pes pořád přetahuje, na druhé už není žádný tah





    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    LIBANEC: pak dej vedet jaky to je, cet sem o tom takovou hubenou knizku a pusobilo to na me dost jako ptakovina, ja sem si vcera pujcil skrtak s hrotama, dost sem se bránil a spíš mi byl pujčen a mužu říct že todle mi teda chybělo, pes mi obcas líta pod nohama jak blázen a tímhle bazmekem mu dost vymezuju prostor a práva, neni nadšenej že to musí nosit ale po nasazení funguje jako hodinky, mění směr na malinký cuknutí a chodí pěkně u nohy
    ZRK: je to pořád dokola, ale balonky, klacíky, piškotky, pamlsky, a milej hlas dělají divy. Já na frekventovanejch procházkách držim v ruce klacek když se blížíme k psům a už si dovoluju archiemu ani nedávat vodítko, hypnotizování klacíkem nebo nějakou mlsnotou funguje. Někdo tady zmiňoval hru na honěnou a to dělám taky, prostě ho musíš zaměstnávat tyhle kanci si jinak rychle najdou jinou zábavu
    ZRK
    ZRK --- ---
    LIBANEC: Co je to klikr? :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ZRK: to jo klid bude super povel na uceni :-) dneska zacnu s klikrem :-)
    Jinak vydrzet - to je jeho vyhra zejo, on chce abych se s nim pretahovala....
    ZRK
    ZRK --- ---
    LIBANEC: Možná prostě vytrvat a držet do té doby, než se uklidní a pochopí, že tudy cesta asi nevede... Ale to je kolikrát nad lidské síly, když s člověkem lomcuje na všechny strany a má z toho prču:)
    BTW povel "klid" neumí? To Inušku tehdá mamča naučila...a celej její život jsme ho potřebovali - až do těch jejích úctyhodnýh třinácti - pořád by řádila jak divá:)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    LIBANEC: bejt Tebou, změnim povel a zkusim začít od začátku...teda aspoň mi sme to takle vyřešili s "lehni", protože jakmile tenhle povel slyšel, znamenalo to zběsilej úprk co nejdál to de :-D
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ZRK: jo u myho bulika ... bere to jako velkou srandu, nekde jsme neco zanedbali - kazdy "pust" ho rozdovadi jeste snad vic nez do te doby... proste by se chtel porad pretahovat a neumi skoncit hru jednim povelem. Chodili jsme na cvicak a tam nas nutili ho "priskrcovat" aby pustil, mozna jsme to tim jeste zhorsili no .-/ muzu mu mavat piskotem pred xichtem a stejne nepusti....
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    ZRK: Doporučuji nevolat POVEL nekolikrat. Mel by se naucit poslechnout na poprve. Jinak to bude o tom, ze na poprve poslechnout nemusim, na podruhe taky a na potreti? A mne se vlastne nechce, ten pes/kocka/kun.. je zajimavejsi. Jak rikal nas cvicitel "nepovidejte si s nim, kdyz davate povel, ten ma byt jasny a musi poslechnout na poprve." Coz je myslim, svata pravda. Dobry je to trenovat na stopovacce nebo na navijaku, aby pochopil, co se po nem chce. A urcite hodne chvalit a chvalit, popr. pamlsky nebo hracka. Ty nasi nenazranci udelaji pro pamlsek kotrmelec a opet, jak rika cvicitel "proc by mel poslechnout jenom proto, ze mu to rikate. Chce to motivaci. Jinak psa muzete zlomit, zvlast na zacatku, kdyz je maly a uz se to nikdy nespravi..."
    ZRK
    ZRK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: jj, vim a je to tak...přetahujeme se velice jemně - a necháváme vyhrát:)
    Lítání vzduchem se zaťatou hubou do peška necháváme až na dovyvinutý druhý zuby...:)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    nám přetahování moc nedoporučoval chovatel než bude Albertovi (stafbul) jeden rok, protože nemá zuby pořádně usazený. Něco lehčího a jednou za čas asi neuškodí, ale opravdu sem viděl, tušim ve stafbulácký diskuzi na lide.cz, jak někdo dával fotky svýho mladýho psa s fakt hodně ošklivou tlamou. Třeba máte někdo jiný zkušenosti, ale Albouš si do toho roka počkal a o to víc ho to teď baví :-D
    ZRK
    ZRK --- ---
    LIBANEC: Jako u toho tvýho bulíka? Tam je to s tim pouštěnim takový jiný. On opravdu má tu křeč v puse. Chytit klacek (nebo případně něco jiného) co má v puse a s opakovaným klidným pusť počkat, až se uklidní... V době, kdy se uklidní mu ta pusa povolí a pak pustit může. Buď pustí, nebo mu klasicky otevřít papulu s opakovaným povelem. Ať ví, že tohle bylo to, co po něm chceš;) Někdy je ale největší problém ho prvávě uklidnit v době, kdy se právě o ten předmět chce přetahovat... :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    KACJU: Mno tak já snad ani neznám psa, co přetahování rád nemá:) I tetini yorkové to žerou:)
    Ale co se ostatních hraček týče...nějak na to peče. Chtěla bych ho naučit aportovat. On se kolikrát za tim míčkem i rozběhne a někdy si ho jakoby v té tlamě někam nese...ale to je málo kdy. Holt si myslim, že to ještě potrvá. Ale tak nějak se začíná trochu zajímat o klacky. Jeden jsem mu zkusila hodit a taky nic. Případně asi za ním doběhl a začal ho cupovat. Ke mě chodí zásadně bez těch hraček:)
    Ale snad to vychytáme - na naší bulině jsem právě milovala tu její magoritu do všech klád. Jednou dokonce táhla za sebou kládu utrženou z koňský ohrady. Měla dobrý tři metry, průměr tak akorát, že se jí to do huby vešlo a vážila rozhodně víc, jak ona. Ale ona bojovala a bojovala...a táhla si ji za každou cenu s sebou. Až nakonec byla tak vyčerpaná, že to vzdala cca po dvou stech metrech možná víc. Ale pořád měla tendenci se dozadu pro ni vraccet a ohlížet se, zda jako ta kláda nejde pomalu za námi dom:) No vždyky mě chuděrka strašně bavila:D
    A doufám, že se ten pud vyvine i u tohodle prdelky. Koňský ohrady sice ničit nemusí, ale víte, jak to myslim:)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    NOITA: my mame ale porad problem s "pust" ... mas nejaky trik ?
    KACJU
    KACJU --- ---
    ZRK: ten muj magor uz je do hracek celej hotovej a je fakt ze to pretahovani milujou pozorovala sem to u Tornouska a ted ten muj se chova stejne on se vubec Tornade strasne poboba dela uplne stejny veci (rani protahovani, styl sezeni tahani s Killerem o hnacku atd)
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: Zájem o hračky musíš vybudovat. U někoho to jde lépe u někoho hůře. Obvykle tato plemena baví přetahování (silové hry). Jiná plemena zase preferují tu část, kdy se můžou honit za míčkem, jiná zase ráda nosí předměty v tlamě...je to indivindy.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    ZRK: ten je krasnej!!
    NOITA: hahahaha tohle delam i s 10-ti letym psem :D tra kdyz praskne petarda ona bezi nekam a ja nekam a volam a ona se v puli cesty otoci a leti za mnou :) tahle rada je fakt ucinna :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: Děkuju, zkusit mu za odměnu dát spíš hračku mě nenapadlo. On totiž jaksi na hračky moc není. Máme dva odlišné balonky a ty ho zrovna extra nezajímaj, ale udělala jsem mu uzel a ten se asi jakštakš chytil. Povel pust doma umí...ale venku jsme ještě nezkoušeli. Tam jsme uzel ještě nebrali. Tam ale zas umí rázný fuj, načež vyplivne cokoli, co zrovna v té tlamě má...:)
    Takže oukej, začneme brát uzel a zkoušet ho za uposlechnutí uplatit jím:)
    Co se cvičáku týče, začneme tedy intenzivněji hledat. Ale já stále žila v domění, že se mezi ostatní pejsky smí až po veškerym očkování:-o
    Jedna slečna mi do pošty psala, že je nějaký speializovaný cvičák pro tato plemena v Modřanech. Není takový i někde jinde v Praze? Modřany máme dost z ruky. Nicméně pakliže nebude, asi nám nezbývá nic jiného...ono totiž kolikrát najít cvičák, kde na tato plemena nekoukají pejskaři blbě není zrovna taky nejlehčí:)
    ANTENA
    ANTENA --- ---
    NOITA: souhlas .)
    S tou pochvalou, ZRK, klidně ze sebe zdělej až magora, prostě radost fakt největší, to pak k tobě taky bude běhat rychleji .)
    ANTENA
    ANTENA --- ---
    ZRK: neboj, to bude v pohodě, to oni jsou takoví tvrdohlavci aj ve stáří, to si ještě užiješ! .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam