LIBANEC: Jasně že mám:-) Chytni psa za obojek pod bradou (ne z hora, žádné vyvěšování), ukazováček, prostředník a prsteník je pod obojkem a palec a malíček drží čelisti z boku a fixuje je. Druhá ruka drží hračku, ale nesmíš na ni vyvíjet žádný tlak (spíš měj tu ruku jakoby pod hračkou, až bude padat). Jakmile potáhneš za hračku, pes se bude zase přetahovat. V téhle poloze pes nemůže nic. Někdy se zkusí škubat, prostě drž. Neměl by to být žádný nátlak jen fixace na místě. A teď už to je jen o trpělivosti. Postě čekáš až pes sám povolí (jeho volba). Nikdy mu hračku nesmíš páčit, protože pak ji bude odmítat pustit. Vzdát se hračky je vždy nepříjemné a proto musí okamžitě po odevzdání následovat další hra. Jestli zvládneš udržet i klikr, pak v té ruce, která drží hračku. Jakmile pustí, klik a odměna v podobě další hry. Ze začátku to někdy dost trvá. Zvlášť u psů, co mají pokažené pouštěčky. Jednou jsem tak stále 20 minut (je dobré mít puštěný nějaký zábavný program v rádiu nebo tv:-)) Povel "pusť" přidáváš, až když pes spolehlivě pouští, když popadneš obojek. Pokud už máš "pusť" pokažené, vyber si jiný (já mám "flus", pusť už jsem si taky pokazila:-))
Tady máš ukázkový postup ve fotodokumentaci - povšimni si, že na úvodní fotce se pes pořád přetahuje, na druhé už není žádný tah