• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    CODE: Tak to je maso! LOL
    Uplne jako by tam lezela Bina! :-D Oni jsou tak neuveritelne trpelivi, ze?
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    BECKIEE: je dulezity nenechat psa, aby odlakalo jeho pozornost neco jineho. Ja vodim Homera prakticky porad na navijaku. Jakmile ho pustim z voditka, tak nikam neleti, protoze vi, ze bude litat micek nebo bude nejaka hra. Takze vrele doporucuji prilakat hned po "volno" jeho pozornost utekem, mlaceni klackem o zem, hazenim micku/klacku, pretahovani, brucenim... cokoliv. Je nesmirne dulezite, aby nebral hned drahu. Az doroste, tak by to mohl byt problem nejen pro Tebe.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    BECKIEE: no jiste :-) prece dokud nemas privolani nemuzes mit psa navolno ne? :-) ( mam 3 leteho psa a z voditka jde jen v absolutne prehlednem terenu a stejne za sebou taha stopovacku :-) je to opruz, ale nelze jinak.)
    CODE
    CODE --- ---
    Pozor na "bojová" plemena!!!
    Pokud máte doma psa, který patří do kategorie tzv. "bojových" plemen a zároveň i malé dítě, rozhodně nedoporučujeme nechávat dítě se psem o samotě!
    K tomu , co uvidíte, stačila docela malá chvíle nepozornosti...

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BECKIEE: a to je to o cem mluvim... ty si s nim potrebujes udelat takovej vztah, kdy on bude vedet, ze ty ses stredobodem vesmiru..
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    MATHEA: na přivolání naštěstí těď už přiběhne...spíš mě jako mrzí že teda jde s jinejma:D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BECKIEE: treba na stopovacce...on je docela dulezity psa navazat na sebe a mit spolehlivy privolani..
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    LIBANEC: Jo to máme taky, ale když jsi třeba v parku?? to ho mám mít pořád na vodítku??:D
    GIO
    GIO --- ---
    NOITA: jo, tak to odpovida, mensi nez ja,))
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    NOITA: Ty metr a pes 60? :-P
    NOITA
    NOITA --- ---
    GIO: pche mám celý metr 60! :-)))
    ZRK
    ZRK --- ---
    LIBANEC: :D
    Jé, to mi někdy musíš ukázat...:)
    Jste z Prahy?
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ZRK: moje reference na klikr jsou 100% + mela jsem na cvicaku unudenyho protivnyho psa - jak jsem vzala do ruky poprve klikr nespusti ze me oci a uceni ho bavi...je fakt ze co mam nauceno spatne je spatny porad, ale co se ucime nove ( vetsinou cirkusove kousky ) tak za dve lekce po 10 minutach zvlada bez problemu - treba za vcera a predvcera jsme naucili Čaune ! - poda tlapku na moji zvednutou nohu :-)


    NOITA: Zkusim tedy, vcera jsem zkousela s povelem ukazat piskot v ruce a z 80ti % pustil, ale neni to ono - to citim. Dame tedy novej povel a zkusime vydrzet kdo ustoupi...achjo, uplne to vidim v barvach jak mam krec v obou rukach, v zadech a chyta me nerv ;-) ale jdu do toho :-))
    BECKIEE: Co treba voditko ?
    GIO
    GIO --- ---
    noito ty jsi bud hrozne malinka nebo mas taky pekny dve hovada.)))
    ZRK
    ZRK --- ---
    RAVNOS: Tsíjo, to vypadá jako fajn nápad a pomůcka...někdo místní reference na kliker? Myslíte, že to opravdu tak výrazně pomáhá při výcviku? Uvažuji o něm...
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    Nevíte někdo jak odnaučit 4měsíčního pitta aby když je na volno neodcházel s jinejma lidma??:D
    ZRK
    ZRK --- ---
    RAVNOS: jj, předešlí pejskové taky tak...ale Appua to asi budeme muset naučit...:)
    BECKIEE
    BECKIEE --- ---
    RAVNOS: Tak to jsme na tom stejně:)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Jo a ještě: pouštění je pro psa nepříjemné (pokud se dělá takto), takže je důležité, aby jste střídali pouštěčky s hrou. A to i tak, že psovi hodíš hračku, přinese ji, potahej se, nech ho hračku vyhrát a znova přinese, potahá, vyhraje, přinese potahá, vyhraje a pak přinese, pouštěčka, hození hračky nebo přinese, potahá, pouštěčka, tahání... Z počátku by měl být poměr vyhraná hračka : poštěčkám třeba 4:1 a nepravidelně, aby nevěděl, co přijde. Jinak si pokazíš aport! Pes se ti s hračkou začne vyhýbat a bude s ní zdrhat. Krajně nežádoucí.
    NOITA
    NOITA --- ---
    LIBANEC: Jasně že mám:-) Chytni psa za obojek pod bradou (ne z hora, žádné vyvěšování), ukazováček, prostředník a prsteník je pod obojkem a palec a malíček drží čelisti z boku a fixuje je. Druhá ruka drží hračku, ale nesmíš na ni vyvíjet žádný tlak (spíš měj tu ruku jakoby pod hračkou, až bude padat). Jakmile potáhneš za hračku, pes se bude zase přetahovat. V téhle poloze pes nemůže nic. Někdy se zkusí škubat, prostě drž. Neměl by to být žádný nátlak jen fixace na místě. A teď už to je jen o trpělivosti. Postě čekáš až pes sám povolí (jeho volba). Nikdy mu hračku nesmíš páčit, protože pak ji bude odmítat pustit. Vzdát se hračky je vždy nepříjemné a proto musí okamžitě po odevzdání následovat další hra. Jestli zvládneš udržet i klikr, pak v té ruce, která drží hračku. Jakmile pustí, klik a odměna v podobě další hry. Ze začátku to někdy dost trvá. Zvlášť u psů, co mají pokažené pouštěčky. Jednou jsem tak stále 20 minut (je dobré mít puštěný nějaký zábavný program v rádiu nebo tv:-)) Povel "pusť" přidáváš, až když pes spolehlivě pouští, když popadneš obojek. Pokud už máš "pusť" pokažené, vyber si jiný (já mám "flus", pusť už jsem si taky pokazila:-))

    Tady máš ukázkový postup ve fotodokumentaci - povšimni si, že na úvodní fotce se pes pořád přetahuje, na druhé už není žádný tah





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam