• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    NOITA
    NOITA --- ---
    KACJU: Opava MVDr Pepřík
    KACJU
    KACJU --- ---
    NOITA: kde si je nechavala kastrovat?
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: Ok, jsem o ní tedy pevně přesvědčená, do desíti měsíců to s nim zvládnu, zatim mi přijde tak nějak normálně bojovej, ne agresivní. Tim myslim hl. bulům typickou povahu her - běhání ho tedy vůbec nebere:)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Jenom jeden z mých 3 kastrátů má sklony přibírat.
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZRK: No to je trochu zjednodušené. Někdy psům prostě hrábne. Stalo se mi, že jsem měla na cvičáku úplně nekonfliktní fenku amstafa, normálně si hrála se psy a jednou, z ničeho nic vystartovala po štěněti (3 měsíce). Byl to zlomek vteřiny, stihla jsem tam vrazit ruku, takže jsem štěně zachránila, ale jinak by bylo po něm. Od té doby byla agresivní na psy. Nikdo z nás neví, co to spustilo:-( Žádné varování, na milisekundu ztuhla a pak vyjela, držela a nepustila. Štěně a moji ruku jsme páčili klackem. Píšu to proto, že se fakt nedá říct, co a kdy agresi spustí. Každopádně ve tvém případě bych do kastrace prostě šla zhruba v 10 - 12 měsících. Jakmile se naučí vyjíždět po psech, budeš to mít mnohem složitější. Neřekla bych, že kastrát potřebuje více pohybu, jen je třeba v některých případech víc hlídat váhu. Tuk se začne ukládat na bocích. Dá se to ale řešit nižší dávkou krmení nebo dietní stravou.
    SNELA
    SNELA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: krásnej,ale asi čistokrevnej nebude :-)
    BUTCHER
    BUTCHER --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: skoda ze tyhle albini maji ten zivot tezsi .. nachylny na ruzny nemoce a tak.. kamaradovi nedavno jeden zhynul ..byl podobny..tyhle rarity jsou nadherny
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    KACJU: Jak jsou ty stenatka roztomily :-) Jesteze jim to nevydrzi. :-D
    KACJU
    KACJU --- ---
    PAVLINKA: a to mu ted padaj zuby mlicnaky takze je jeste drsnejsi
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    KACJU: smarja z toho de strach!:D
    KACJU
    KACJU --- ---
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MARTIN_531: Sleduju, ze ne jen ten nas ma vlastni tvrdou palici, a kdyz si neco zmene, tak se toho jen tak nezbavi
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to je ale hafan. vypada moc dobre.
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    MARTIN_531: krasnej:) ma se fajn!
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: no to právě těžko říct...
    Naše bulina kdysi byla zvládnutá dobře celkem. Ovládat se dala, ale psy by (pokud by byla bez dohledu) jenom trhala:-/ Teda tam to bylo dáno jednou špatnou zkušeností s jednim nevycválanym jezevčíkem, kterej ji pokousal cca na roce a půl...ale stejně. Jenže já potřebuju psa naprosto nekonfliktního v každym ohledu. Vzhledem k tomu, že se mi moc nelíbí nechávat ho hlídat někomu jinému, když někam budu chtít jít/jet...
    Takže shrňme to - pokud ho uhlídám cca do roka a pak ho nechám kastrovat, tak je velká pravděpodobnost, že bude zcela nekonfliktní?
    Já o tom uvažovala již při tom, když jsem si ho brala - právě z toho důvodu, že nemám za potřebí, aby někde rozséval semeno neuhlídanejm fenám... ale proti bylo, že zas kastrovanej pes potřebuje několikanásobně více pohybu - nejsem si jista, kolikanásobně více pohybu mu můžu zajistit... víš, jak to myslim:)
    NOITA
    NOITA --- ---

    ZRK: Pokud jsi ho schopna ukočírovat, do kastrace bych nešla. Při prvních náznacích agrese na psy, kastrace. Není samospásná, ale bude se ti lépe ovládat. Bude mít víc zájem o tebe než o psy a pokud se nenaučí rvát před tím, je pravděpodobné, že zůstane hravější. To říkají statistiky. Snížení agrese v 70 - 75% případů. Včasná kastrace před nástupem testosteronové křivky v pubertě (tj kol. 10 měsíce) nezabrání průběhu puberty a dospění zvířete, ale zároveň nebude tak razantní a často psa ochrání před rvačkami typu: "jo to je ten mladý macho machr, dáme mu na budku, ať se nepředvádí." Na druhou stranu budeš muset hlídat, aby ho jiní psi nešikanovali. Není to prot, že by ho vnímali jako méněcenného, ale proto, že si to prostě nechá líbit.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    MARTIN_531: jak se smeje!!!.) prospivas mu:)
    KACJU
    KACJU --- ---
    ZRK: asi bych vazne sla do toho s vama
    ZRK
    ZRK --- ---
    NOITA: tak já zatim nevidim agresi mimo meze - stále je to jen brutální hra - nikdo nevrčí, nikdo nekňučí...
    Ale kdyby se chtěl projevovat, tak bych asi přikročila k tomuto opatření, nebo myslíš, že mam rovnou? Stejně nechci, aby někde trousil semeno...
    NOITA
    NOITA --- ---
    RAVNOS: nekecal. Testosteron opravdu ovlivňuje agresivitu, výbušnost. S dominancí je to složitější. Pokud byl pes rváč před kastrací, bude se pravděpodobně rvát dál, ale nebude reagovat tak výbušně. Bude více relaxovaný. Záleží také na tom, kdy se kastrace provede. Pokud je to již u dospělého psa s naučenými vzorci chování, nebude kastrace samospásná, ale třeba jej především naučit nový protokol, jak se chovat v potencionálně konfliktních situacích.
    ZRK
    ZRK --- ---
    RAVNOS: jak nepomáhá? Kulky prý jsou zdrojem dominance a agrese... Bylo to i doporučeno veterinářem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam