• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: ale vsak jo, to je presne ono. Balon se treba neboji absolutne, Bublina je posr..strachy z rachejtli, bourky...Ona je cita vseobecne, Balous je happy dog, o spatnejch zazitcich nevim, na cvicaku mela strelbu klidovou. Jenze vis prd, co se kde kdy mohlo stat, u ceho sem zrovna nebyla.
    Ale kdyz vidim, jak se dneska velka spousta "spickovejch" psovodu chova ke svejm psum, je mi blivno. A kdyz na cvicaku vidim, jak naprosta nemehla, kery nemaj paru o tom, jak pracovat s ostnacem ci elektrikou, deoru pri obranach na svyho psa vsechno mozny, a pak se deeesne divej, ze jim to poradne nekouse.. Todle je proste o lidech a holt na spicku nema kazdej pes, ale tak to bylo dycky...Pravda je, ze vseobecne se k chovnosti pozadavky snizujou, coz je desna skoda, ale furt to neznamena, ze ti psi nemakaj...
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: ano, najit kvalitniho psa na praci je vzdycky ukol pro ty, co je potrebuji, umet si vybrat stene, ktere ma vlohy, geneticke predpoklady a povahu. pes na praci je polotovar, kde krom toho, co jmenuji velice zalezi na tom, kdo s nim pracuje...

    a muj pes teda neni bojove ani pracovni plemeno(i kdyz s tim bojovym, furt v nem tu argentinu proste vidim, a nejen ja..) a na silvestra nema sebemensi problem, neboji se niceho, krom vysavace .))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TUKI: twe, toho psa ma v rukou naprostej amater (muj tchan, kdysi mel nejakou poulicni smesku prtavou akorat, je to pejskar naprosto bez ambici), pes je gaucak. Ale nejsem kreten a poznam psa s chuti do prace, kerej je zdrave sebevedomej. Kor dyz ho tu mam na mesic na hlidani a sem s nim temer non stop. Tim, ze "aportuje jak vino" jsem nemyslela, ze ma dokonalej aport, ale to, ze do toho ma obrovskou chut a je na ten aport namotivovanej. Nerekla sem nikde, ze by ten pes vyhral mistrak bze. Je to jen naprosto typickej zastupitel plemena, nic vic, nic min. Ale o to jde, v PP chovu. Odchovovat vrhy, ktery maj vlastnosti, jaky ma dany plemeno mit. Ano, najit vysoce kvalitniho psa na praci je problem, ale to neni problem PP chovu. Ono jde taky o psovoda, o trendy ve sportu, ve vycviku, ktery jsou mnohdy bohuzel naprosto zcestny. A jde taky kurnik o to, ze kdyz dneska vetsina psu cvici IPO, pac pak muzou vyjet do sveta, tak se nediv, ze neaportujou na Silvestra o pulnoci, kdyz se strili x metru od placu.
    TUKI
    TUKI --- ---
    MATHEA: nadherne,inteligentni vnimave a s obrovskou chuti, to tu ma asi kazdy, se sveho pohledu, aportuje jako vino a kousal BY kdyby. kdyby to tak bylo, byl by kazdej 10 mistr sveta. skuste aport, nebo cokoli z vykonu o pul noci na silvetra, a pokud to zvladnete ste dobry.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TUKI: jenze furt se da najit, kdyz chces a zajimas se. Vybirala sem pred 2 lety NO pro tchana, chtela sem psa, kerej ackoli z nej mel bejt (a je:D) pes rodinny, bude typickej a zdravej predstavitel v povaze..a zadarilo se, je z nej nadherny, inteligentni, vnimavy zvire so brovskou chuti do prace. Aporter jak vino, kousal by jako das, kdyby se s nim samo delalo odmalicka..Jasne, zadnej chovatel ti nemuze zarucit, ze to bude stopro zdravy, povahove takovy, jaky ma byt, ale jsou chovatele, ktery se o to snazej a ve vetsine pripadu jim to vychazi. Znam spoustu chovatelu, ktery kryce vybiraj veelice dlouho, pozorne, jezdej se na nej koukat pri praci, vycviku...tak to ma vypadat a zaplatpanbu este furt nekde vypada.
    TUKI
    TUKI --- ---
    MIKEYLA: to o cem mluvis, je ale spis teorie, rizene chovy,smlouvy, atd. pro me to nezajistuje vubec nic. kdyz sem nucen dat uspat zvire na 7 mesicich, RTW s PP tak opravdu nemyslim na tech posr...10tis co to stalo, a chovatele bych musel zmrzacit kdybych ho vydel. dnes je to samej mnozitel, do tech rizenejch chovu se dnes dostane kde jakej krypl. a povahove dobreho psa pouzitelneho k vycviku dnes clovek hleda taky tezko, protoze projde taky vsechno. a podle toho to taky vypada.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TUKI: bohužel, stát se může cokoliv:((( a u chovu s PP si myslím, že je aspon zaručení v případě nezdravého štěněte, že by vám měl chovatel min. vrátit peníze, koupě štěněte je pošetřené smlouvou, za naší MIunku tehdy chtěli majitelé 3000 (za roční kříženku nedotčenou výchovou), k tomu pak ještě po zjištění hluchou a kdyby nebyli původní majitelé rádi, že jí nechceme vrátit, kdo ví, zda-li by nám peníze vrátili (žádná smlouva samozřejmě nebyla), dneska je každý 3. dalmatin hluchý, ale řízený chov zaručuje, že pořídíte-li si štěně s PP, hluché nebude, chovatel nesmí takové štěně prodat a vyšetření se dělá všem štěňatům z vrhu. Hluchota dneska bohužel bývá častá i u ostatních plemen :((( , proto jestli dalmatina, vždy s PP a nebo s vyšetřením sluchu..
    GIO
    GIO --- ---
    a pokud mate i zdravotni testy, je to ciste tvoje vec no.) probrala bych s veterinarem,zda ma fenka nejake mozne riziko pri brezosti/porodu vzhledem k stavbe tela, nejakym neduhum a pod..
    GIO
    GIO --- ---
    KOMAR_D: asi joo.)
    KOMAR_D
    KOMAR_D --- ---
    GIO: no nee,to jsem jeste nestihla,mela bych???
    GIO
    GIO --- ---
    KOMAR_D: doufam, ze sis predtim pecliveprecetla i diskuzi pod tvym rpispevkem.)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MARTIN_531: ne, na to sem prave nezapomnela, proto nechapu, proc nechapes muj postoj. Btw - taky sis tam vybral cistokrevny zvire a ne krizence :P
    GIO
    GIO --- ---
    MARTIN_531: No ptotěš.)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: z dobrého zdroje sem dozvěděl že muj smradoch už otcem je, s kníračkou, to museli bejt pěkný štěňátka panečku :)
    GIO
    GIO --- ---
    to je totiz jedno jestli vorech nebo cistokrevnej pes. vseho je azaz, co se tyce PP psu tak tam by to melo byt tak, ze by se vramci slechteni proste ridil ten chov tak zodpovedne, aby byla zachovana geneticka linie, zdrava a prinosna pro dalsi rozvoj, ale nebylo tech psu pretlak na trhu, jestli me chapete... precijen slechteni uz nema s prirodou jako takovou moc spolecneho krom toho, ze s ejedna tedy o zive tvory, ale jinak je to ciste lidsky vymysl a proto je na nas lidech, jak se k tomu postavime, aby to k tem zviratum bylo nejzodpovednejsi. a mnozit cokoliv, kdyz ma clovek povedomi o stavech psu, je fakt proste momentalne spis na skodu.. minimalne na ukor tech, kteri jiz jsou na svete a nikdo o ne zajem nema..
    GIO
    GIO --- ---
    MARTIN_531: ale nemas vorecha a doufam, ze nehodlas mnozit ani ty,))
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    MATHEA: já mám psa z útulku, si možná zapomněla, zažil sem si s ním svý právě proto že slečna co ho měla přede mnou zodpovědná nebyla. Po roce a čtvrt je z něho pěknej, ne uplně docvičenej bulík, ale to zvládnem taky. Teď mi bohatě stačí že se nechová jako neřízená střela, ale šediny mě to stálo :)
    GIO
    GIO --- ---
    STANLEZ: hm, ja mam treba vorecha, mel byt utracen protoze s estenat narodilo moc(13), misto avizovanych triceti kilo po rodicich ma skorem padesat nejspis po prarodici, je tezky alergik, prisel o koule, protoze je hypersexualni, ma problemy s pateri, s tretim vickem, hnisaji mu zahyby na tlame .. atd atd atd.. jasne, oni jsou voresi vylozene esence zdravi. k nemu mam dogu, coz ma byt esence nemocneho a preslechteneho psa a neni ji vcelku nic krom toho ze je stara.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Porad tu melete jak je prirozeny pro fenu mit jednou za zivot stenata,jak si kazdej pes musi vrznout? Co je dneska pro ne prirozeny? Zrat nejaky nechutny granule?chodit 3x denne na prochazku? Vyhrivat se na ustrednim topeni? Boze pak se divite ze trpej na nemoci na ktery trpej
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MARTIN_531: Martinku, zastav se a zamysli se laskave. Podivej se kurnik do utulku, ktery praskaj ve svech. Ja osobne jsem proti mnozeni skoro vseho, dokud se nevyresej preplneny utulky do haje. Je to tak tezky pochopit??? A ano, zamerny mnozeni krizencu, u kterejch vis prd, co to ma za predky a co tam secko muze litat, zamerny mnozeni psu s PP i bez, ktery nejsou stopro, to vsechno me brutalne sere! Pac pak vidim ty zalostne zbedovany zvirata a ten priliv psu do utulku. Neni tu poradna legislativa, nejsou tu prachy na tyhle veci, neni tu ZODPOVEDNOST u lidi. Az tohle bude klapat a lidi, ktery na to maj (psychicky, fyzicky, financne a prostorove) nebudou muset neustale zachranovat, piplat a strkat prachy do tyranejch zvirat, do zvirat z mnoziren (je mi uplne sumak esli s PP nebo bez, nebo krizencu), do spychicky i zbedovanejch zivejch tvoru, pak si delejte temer co chcete. V tuhle chvili je to pro me nezodpovednost a znovu opakuju! Je mi uplne jedno, u ceho. U RTW se nakrylo od novyho roku za dva mesice pres 40 fen (jen papiraci) a ver mi, ze sem z toho nasrana uplne stejne jako z mnozeni krizencu. Je to proste nezodpovedny chovani, ktery si klidne i ten lync zaslouzi. Pac do haje jsou to zivy tvorove, ktery jsou zavisli na nsem chovani. Uz me tyhle neustaly debaty nechutne unavujou, je to porad dokola a vzdycky to skonci u diskuze, kde lidi, co maj opacnej nazor nez ja, ctou jen to, co chtej. Klidne znova opakuju - nemelo by se v danou chvili v CR mnozit temer nic.
    TUKI
    TUKI --- ---
    zdrave a psychicky silne jedince si opravdu muzem jen prat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam