• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    PUPPY
    PUPPY --- ---
    GUMAGUAR: Je někde k vidění ten projekt co tam má vzniknout? Údajně se to má propojovat s nějakým stávajícím domem, který údajně patří společnosti, kde má Besser podíl. Jsou to teda jen drby, ale...
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KMENY /vysílání 10.dubna v 23:40 na ČT2 / - "Q" queer magazín
    http://queer.posterous.com/kmeny-vysilani-10dubna-v-2340-na-ct2
    KINOKIO
    KINOKIO --- ---
    o jakym excesu tady mluvis? . . . tohle je internetova diskuse jestli sis nevsim . . . kulky ani facky se tu neboj, tady se sermuje slovama . . .
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    KINOKIO: hele, ja ti tady nepíšu že nikoho ohrožuješ, já se jenom normálně zeptal, po tom včerejším excesu tady jsem myslel že humor se tu trestá kulkou do týla, tak sorry...
    A neříkej mi bojovníku, já ti taky neřikám klaune...
    KINOKIO
    KINOKIO --- ---
    KLEMPERA: neni jak hora vole meri 160cm : ))) je cernej jak bota sem psal . . . jezis kdyz uz neumis cist mezi radky, tak alespon cti poradne ty radky ty jelito . . .

    neuveritelny, kdyz sem osocenej ze du do basy abych zhodnotil moje "umeni" reknu ze to nemam za potrebi protoze sem spolumajitelem cinzaku, a umeni me nezivi. misto omluvy se dozvim ze chodim v bombru a kanadach vybirat najem od cikanu, na to reknu ze sem v base mel kamose cernyho jak bota, a dalsi "bojovnik" mi napise ze s nim vyhrozuju . . . :oD . . . výborný . . .

    budte v klidu, je tam na 6let : )))
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    KINOKIO:

    ". napriklad ja jsem ted podle mikulastika chlapek co vybira nejemny v bombru a kanadach, posilam mu vyhruzny dopisy a baliky, a dokonce si najimam lidi fizickou likvidaci druhych. cha ."

    neoperoval jsi tu nedávno s nějákym cikánem jak hora?
    KINOKIO
    KINOKIO --- ---
    HIGHLIFE: citoval jsem J.Davida z rozhovoru do Flash Artu . . . rozumim, chapu a vidim to kolem sebe. vetsina lidi pro ktery je soucasny umeni i obzivou jsou v soukoli grantovych lobby. u vetsiny bych to i chapal, ale u aktivistu kritizujicich system bych necekal ze se z druhy strany tim stejnym systemem nechaji zivit. je mi to vlastne fuk - jedou v tom vsichni . . . je zabavny to pozorovat . . .

    ano, jsou to kauzy, ale jak sleduju fungovani "kritiku soucasne spolecnosti" neni problem byt obeti jakykoliv konstrukce . . . napriklad ja jsem ted podle mikulastika chlapek co vybira nejemny v bombru a kanadach, posilam mu vyhruzny dopisy a baliky, a dokonce si najimam lidi fizickou likvidaci druhych. cha . . . a to stacilo dat jednu facku tomuhle SGNLR: vychcankovi, kterej je presne tim, kdo s naditým CV v ruce dostal grant s peti nulama kterej (toho casu) neskryvane vydojil s projektem tvaricim se jako aktivistickej streetart (UFF) . . . a to upozornuju, ze kdyby v jeho CV nefigurovalo jmeno Ztohoven, byl by mi uplne jedno . . .

    tranzitdisplay, je soukroma galerie jako kazda jina, jejiz zamereni ji umoznuje sahat na granty k tomu urceny, plus financni podpora erstebank - (coz je samo tema na dlouhej odstavec). Pospisil je např. kuratorem bienale mladeho umeni, artbanka se zameruje na mlade umeni, oba dva se zameruji na stejnej segment, penez na kulturu je omezene atp. ja v tom vidim jasne stret zajmu. mmj. s ani jednim nespolupracuju, oba projekty maji svuj lokalni vyznam pro "mlade umeni". Artbanka je jeden z projektu galeristky ktera me zastupuje, Pospiszil je chlapek co ho umeni zivi . . . kazdej potrebuje chleba, pospiszilovu praci respektuju, jako cloveka ho neznam . . .

    kurator je je takovej zbytecnej meziclanek, jehoz vyznam a dulezitost urcuje on sam - nechtel bych to delat . . . mnohem lepsi je hadat se na NYXu s lidma co presne vedi jak to v tom svete chodi . . . just do it : ))
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Urbania Jones
    http://vimeo.com/39788473


    Wonderland (performance)
    http://vimeo.com/37632433
    TODESKING
    TODESKING --- ---
    MIKATCHOU: Je do nich do chatry rez to hlava nehlava!
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    STREPTOKOK: hehe, nejlepsi je ten hudebni doprovod z tenkrat na zapade :)
    STREPTOKOK
    STREPTOKOK --- ---
    Robin Hood!

    Autobusák je už týden na útěku! Tatínek synovi vzkazuje: Drž se! | Blesk.cz
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/171666/autobusak-je-uz-tyden-na-uteku-tatinek-synovi-vzkazuje-drz-se.html
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MIKATCHOU: Hm, to ano. Ale neni to dane jenom tim, ze by to ve scene bylo o tolik lepsi - spis je tam tak malo holek, ze se to mnohdy nema jak projevit.

    Ale ja jsem starej skarohlid, nenech si ode mne brat iluze.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DOCKINEZ: přišla jsem na to při komunikaci s tebou

    btw, chyba byla v mém předchozím vyjádření, když sem napsala že se u punkerů sexismus nevyskytuje, říct sem měla že se u nich ve srovnání s jinejma subkulturama vyskytuje podstatně méně, což je pravda a za tím si stojím
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MIKATCHOU: No to je dost. A kdy te napadlo si ty ruzovy bryle sundat? Procoze minimalne v tom hc/punku je situace od pulky devadesatych let plus minus stejna. Akorat s rozvojem netu se na povrch dostavaj veci, ktery driv byly treba skryty, pripadne zustavaly "verejnym tajemstvim" lokalni sceny.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MIKATCHOU: dobry jitro
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DOCKINEZ: poslední dobou začínám zjišťovat, že prasata a idioti se nachází uplně všude, i mezi aktivisty a rádoby angažovanými diskutéry na sociálních sítích
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A_UGUSTYN: Ano?

    MIKATCHOU: protože to v těch subkulturách přetejká testosteronem, smrdutym potem a spermatem, stejně jako teď tady

    Kecy v kleci

    SMALLRICCIO: Checht :)

    TWORBO: no to bych chtel videt, o jakej "punk" slo :) rad bych se mylil, ale skromne tipuju nejakej Mighty odpad, tj. komercni parodii na punk

    MIKATCHOU: Naopak u punku se sexismus prakticky vůbec nevyskytuje, punk je ze všech těch subkultur nejvíc androgynní

    Houby s octem. Ty jsi asi moc koncertu nenavstivala/neusporadala, vid? Ono neco jineho jsou prohlaseni ultrakorektnich vegan crusteru v zinech, a neco jinyho realita jejich chovani v backstage.
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Národní obrození | HN.IHNED.CZ - kultura
    http://hn.ihned.cz/c1-55316160-narodni-obrozeni

    HIGHLIFE
    HIGHLIFE --- ---
    KINOKIO: srovnani pokulhava, protože tranzitdisplay narozdil od dvorak sec není komercni galerii,nezastupuje zadny umelce, neprodava (navic cesky umelce skoro vubec nevystavuje, jsou znami tim, ze tu predstavujou hlavně zahranicni umeni) + pokud vim, tak nejsou podezrely z zadnejch napojeni na korupcni a podvodny kauzy. takze nejde o stret zajmu a tomas pospiszyl ma plny pravo bejt kuratorem bienale mladych v ghmp a v mediich dvorak sec kritizovat.
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    " punkerou se stala proto že má nějaký svý hodnoty a názory, rozhodně ne proto, že chce být něčí nablejskanou ozdůbkou "

    jo jasný, a všchny hiphoperky jsou kurvy a všichni muži golemové za kterých teče pot, sperma a testosteron...

    Hlavně to s tím bojem proti předsudkům moc nepřehánět....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam