ALUCARD153: A to by mě hrozně zajímalo, podle čeho charakterizuješ obecný diskurz... Nejsou to hlavně tvoje pocity? Já zas od jinejch lidí slýchávám že obecnej diskurz je sebemrskačství a považování sama sebe za národ kolaborantů.
Ono kdybys nebylo posledních pár let boom ohledně odboje (hlavně antropoid popř. tři králové) tak si můžem postesknouzt oba stejně, navíc už kvůli současným aférám okolo romské "problematiky" a třeba i letů mi příjde že diskuzí okolo je dost.
Mě osobně tohle prostě smrdí revisionismem, všichni jsou zlý, prostě všichni, nikdo nebyl horší nikdo lepší, třikrát hurá, pojudmě volit zlatý usvit/DSSS, oni ty levičáci tam taky jako nic moc a všichni jsme jenom lidi, ne?
To není 70. let vyřizování starých účtů, i na likvidaci Lidic se podíleli sudeťáci a celkově byli mnohem horlivější co se týče udávání a "práce proti čechům" než průměrný němci a rozhodně mi příjde větší rána pro pamětníka kterej bude v Lidích čumět na chechtajícího se Poselta (nebo kohokoliv) kterej na púůlku držky dává 8000 na památník a druhou půlkou lobuje u německých púolitiků aby blokovali vše co se týče nás dokud nevrátíme Hitlerovcům poslední krávu (třeba mrtvou) než když jim řekneme "heledte příjďte za 10 let, až poslední člověk co viděl ty vaše usměvavý xichty strkat lidický děti do náklaďáků s plynem, umře".
Nemám problém s vyjádřením úctky k nevinejm zavražděnejm při odsunu, nemám problém s tím aby se tyto zločiny objasnovali a vyšetřovali, ale dělat z toho huráistický "co sme si to sme si, zapomenem na vše" je cesta do pekel (naposledy když se na to zapomělo tak jsme koukali jak nám vesele vjíždí wermacht do prahy).
Navíc si tu vraždící lůzu sami vychovali, tím že je nahnali až do květnovejch dnů do sklepa (to ta menšina) nebo že si je k tomu vychovali (ta většina - konfidenti gestapa jiná špína).
Já říkám ANO, kopat klidně i do mrtvol, ale s rozumem...