• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    Milan Mikuláštík
    K základům skulptury & Instant Museum of Tiny Statuette
    Kurátor: Pavel Kubesa
    Vernisáž: 18. 5. 2022, 19:00
    19. 5. - 12. 6. 2022

    VERNISÁŽ Galerie NoD: Milan Mikuláštík - K základům skulptury & Instant Museum of Tiny Statuette
    https://www.facebook.com/events/366263128644889?ref=newsfeed

    SGNLR
    SGNLR --- ---
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XL. část cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XL of a series of listening/lecture evenings



    Ve čtyřicátém díle Audire navážeme na minulé hardcore techno a pustíme se do digital hardcore a breakcore. Aneb jak to dopadne, když začnou elektroniku dělat anarchokomunističtí pankáči a volnomyšlenkářští metalisti. Zničte 2000 let kultury!

    In the fourtieth installment of Audire we will follow up the last session’s hardcore techno and we’ll hit it with digital hardcore and breakcore. Or, how it’s gonna end when anarchocommunist punks and freethinking metalheads start to make electronics. Destroy 2000 Years of Culture!

    [AUDIRE - Digital hardcore & breakcore]

    IBM/SENIOR/RIOT
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    v tomto dilu AFA artu je videt i neco vic z aktualniho umeni poukazujiciho na uprchlickou vlnu od roku 2015

    Antifascist Art #15: „Lidé bez domova“. Osudy utečenců a pracovní tábory v Druhé republice
    https://www.youtube.com/watch?v=MeuJ1Ia65QY&list=PLOBZS7cBuNIlDlkVtmjK4Xe6_GOpd_VPS&index=16
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Year of Climate Care 2022. Call for Studio in Residence. (EN) — 2022, Rok pre klímu
    https://yearofclimate.care/articles/year-of-climate-care-2022-call-for-studio-in-residence-en
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    VLKSAMOTAR: hh, mas pravdu, ale na vine je tentokrat glitch, bo se mi v prohlizeci to pdfko neotevrelo cele a videl jsem jen stranky s heslama... tak jo, pripadne si to projdu...
    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    CABOWITZ: A na otázku jsem ti vlastně neodpověděl. Takže, když to zkrátím – Postdigital Metafesto – postdigital trvá a tak, jak jsem pochopil hnutí, myšlenky a díla, které se kolem točí – cítím to stejně, ale chtěl jsem navázat tím, že se to s web3 posouvá na další úroveň – možná mnohem úzkostnější, určitě více konkrétní a popisující současný stav propojení v absolutním a nevratném měřítku, které se v 90's přesně předvídalo (ještě i s techno-optimismem), 00's trochu rozesmutnělo a ve '2x už jen úspěšně ničí člověka.
    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    CABOWITZ: Není to nad rámec, díky za podnět, každopádně mám trochu pochybnost, že sis přečetl whitepaper, kde jen koncept částečně rozvedený, teoretická část začíná myslím na str. 7.
    https://www.ryska.digital/meta_whitepaper
    -
    Mám pocit, že chceš-li vést jakoukoli smysluplnou a konstruktivní debatu, musíš si na začátku základní věci definovat v kontextu diskuse a situace, právě proto, že byť definice mohou být přesné, v praxi se nakládá s -ismy, atd. velmi volně nebo se použijí jako floskule, takže nějaké obecné "vymáhání" užívaní pojmů a slov ve správném významu je jen zbytečná marnost. Hluboce opovrhuji obecnou diskusí nad významy a definicí pojmů a hledání jejich konečného významu.
    -
    Přesto, konkrétně s "postdigitalismem" jsem zacházel dost s úctou a můj krátký příspěvek jsou s jistotou částečně deriváty 2 knih a desítky článků a esejí na tohle téma.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    VLKSAMOTAR: (3d digitalni fackovani putina je celkem cajk :))
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    VLKSAMOTAR: muzu si dovolit (kritickou) reakci, resp. otazku: v jakem kontextu/vyznamu pouzivas termin postdigitalni? protoze mam dojem ze ho pouzivas jen jako fancy-privesek, nikoliv vsak ve smyslu jak je ten termin - vicemene jiz standardne - v teoreticko-umeleckem diskurzu zaveden (od k. casconeho a jeho aesthetics of failure az k napr. k transmediale v r.2014)... ale asi je to nad ramec tohto auditka...
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    TWORBO: Jestli to myslíš vážně, tak bude určitě fajn se na to jít podívat a buď ti to bude vytvářet smysl nebo ne (ale ten význam bude asi tvůj vlastní než náležející umělci). Myslím, že to alespoň podle fotky vypadá zajímavě. Je tam rozehraná nějaká sexualita s industrií doplněná dětinskostí a brutalitou zatajených či dokonce vypíchnutých očí. Kombinace, která je určitě provokativní. Jestli to je víc než triviální juxtapozice se asi uvidí až na místě.
    N_I
    N_I --- ---
    TWORBO: to asi moc nejde, nevím jak,..navíc sem ho sem dal blbě asi sem ani nepatří?...ikdyž?...se tam zastav a zkus si to projít...přečíst...mě to přijde třebas vcelku srozumitelné, kde pátrá, co řeší a jak se mu to otiskuje do tvorby...
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    N_I: já tomu vůbec nerozumím, ani dílu, ani tomu textu. může mi někdo jednoduše převyprávět co se umělec snaží sdělit?
    SALE
    SALE --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    Je to asi jako málo aktivistický asi víc konceptuální na zdejší poměry, možná je to úplně OT co já idijot můžu vlastně vědět, ale celý příběh Lumíra je krásnej. V tuto chvíli jeho věc v Nevan Contempo, kdy to s tebou taky hezky cloumá.
    NEVAN CONTEMPO
    https://www.nevan.gallery/

    VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    HYNEK: Díky! A to je škoda! Párkrát jsem váhal, jak moc popsat technickou část, ale bylo by to už příliš obsáhlé a usoudil jsem, že nepůjdu všem doslova naproti. Už tak jsem se snažil vše minimalizovat, aby to bylo stravitelné pro kohokoli, kdo aspoň ví, co je to Ethereum, ale dost možná jsem tu srozumitelnost podcenil :)
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    VLKSAMOTAR: Tak ja to tady taky trochu ozivim a neco napisu: mne se to hrozne libi vizualne, i v tom textu citim silu, ale bohuzel nejsem schopen docenit tu technickou stranku veci, ten koncepcni for toho, jak to funguje: technicky tomu proste nerozumim, coz mi brani v jakykoliv pripadny dalsi aktivite :(
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Jinak ty noviny,do kterejch prispiva komunita socialne kritickejch umelcu tvoricich na pomezi verejnyho prostoru/ galerie v takovy mezinarodni bubline post-konceptualnich umelcu, ktery nejak pricichli k ulici, jsou tyto. Prave vyslo treti cislo, bez grantu a komercniho contentu

    https://www.theposttraumatic.com/
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    SGNLR: Ty děti jsou dobrej klíč k celý věci. Od “po nás potopa” k “za nás potopa”, zodpovědný rodičovství musí tenhle kolaps zohledňovat.

    Touha po přežití a wellbeingu vlastního potomstva mi přijde jako relevantní a dostatečne silná a zároveň dlouhodobá motivace.

    Taky bych házel, no jsem utopenej v tom rodičování. Dík že to tu udržuješ při životě a masíruješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam