• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    GREATDRAKE: Souhlasím. Mnoho reálných provincíí Říma by prosili za tak miloučkého prefekta.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZAPPO:
    Co Ti na to tak mam rict. Prefekt byl o 2 spolecenske tridy vis nez kdoholi jiny pritomny, Ty si k tomu pripocti jeste tak 5-10. Na tento rozdil bylo me chovani extremne korektni.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    GREATDRAKE: No mág co by držel věže již není potřeba. Takže asi zvolím něco jiného.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Bagheera: Jsi na zasadnim omylu. Vyjimku pro vstup do lesa jsem mel treba ja.
    Petrius: Takze dopisy mely vyznam? parada;)
    Goran: Vidis, vidis - srat si kuryra minimalni mzdou se nevyplaci;)

Co se Maldrakova dtete tyce, ono se o nem vedelo, ale nejak chybelo co s nim. Pro nejake potreby povstalcu, rebelu atd to bylo jen mimino, to je dobry tak za deset let, cisarssti to neresili, takze by jakakoliv aktivita dokonce mohla decko ohrozit.

Proti Hvelgermu si myslim, ze muzes Petrie klidne jit - i kdyz, zrovna Hvelgerm je DRUHY ekonomicky larp:)))

A jeste bych se primluvil za to, aby se zmenil pomer expu za luxus a za hru ve prospech hry. Ted to bylo odhadem tak 2-3:1 a to proste neni bingo, ktere by rozproudilo dej.

BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    DRUI: Do lesa je vstup zakázán. Není stanovena žádná vyjímka pro hrdiny zachraňující existence volající o pomoc.
    DRUI
    DRUI --- ---
    Jo, pro to bych byl taky - ja ten hvozd jako CHKO prosadim... :D
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Tak pozor.
    To ze si prefekt masti kapsu je vec, kterou jsem zcela zamerne prevzal z rima.
    Cisarstvi dostalo sve dane a byl jsem dost prekvapen ahistorickym pristupem, recem o zpronevere atd...

(a zas az tak moc proti "Prefekt II - hajzl zkusi umrit jeste jednou" nejsem)
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    Za velitele armády musím poznamenat, že jsem se též těšil na nějaký příjemný konfliktík. Pacifikace královských rebelů, rozhánění hladové lůzy, kácení živých stromů, konečné řešení elfské otázky,...

Ale bylo to prima, ekonomika se mi moc líbila. Bohužel jsem se do ní nemohl tak ůplně zapojit až na jednu drobnost a to obchod s otroky :o)

Jsem pro, aby byly expy i za něco jiného než ekonomiku, nezkorumpovaný voják je chudý :o( (tímto se zastávám především svých mužů, jako velitel jsem měl peněz dost a z eráru jsem vyrazil lecos)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    A co se týče otevřeného děje? V císařství bude na spadnutí občanská válka a přímo v Údolí bude určitě soupeřit Císařská správa a rebelové. Mám v rukávu i další konfliktní skupiny, ale zatím si to nechávám pro sebe...

Každopádně nepočítejte s některými starými postavami. Prasátko i Goran se vyjádřili, že už svoje role hrát nehodlají a ono je to i dost reálný. Nějací špehové a zrádci samozřemě byli. Jejich dílem (když už ne vraždy a převrat) do Císařství nezávisle na sobě dorazilo několik správ, že prefekt si nehorázně mastí kartu ale především - že tahle dvojice ovládá Hvozd, a že je strašlivě nebezpečná... Zkrátka z jejich pohledu to vdím buď na zdlouhavý výslech s velmi nejistým koncem nebo nucenou dovolenou kamsi do zahraničí (což ostaněudělal i minulý prefekt :-))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Pár jich bylo, ale například na Maldrakovo dítě, které řvalo tak nahlas, že bylo slyšet i v táboře, lidi kašlali...

Tyhle všechny návrhy jsou prostě dvousečný. Můžeme to vymyslet jak chceme, ale nakonec to stejně záleží na tom ak se to vyvine ve hře...

Jen k těm lidem. Kvůli libušínu mi nepřijelo cca5 lidí (možná spíš míň, přesně vím o třech) V Libušínu jsem porblém neviděla (koneckonců jsem to řešil nějakou dobu předtím než jsme tenhle termín vyhlásil...)
    Oprotit tomu nepřijelo 17 hráčů. kteří se přihlásili a slibovali že přijednou (někteří to měli omluvný, někteří ne) a 4 spoluorgové.

S termíny je to těžký, to je fakt. Nicméně na příští rok budu určitě radikální. Buď zvolím některý z prodloužených víkendů Května (Azeroth nebo PP) případně přesunutí někam do měsíců červen -srpen (září je neprůstřelné - leda že bych se postavil proti Hvergelmu...)
    DRUI
    DRUI --- ---
    JJ - je to dobrej larp, ale vzdy byl, je a bude ekonomickej - o pohybu zbozi a politice. To neni zapor, ve chvili kdy tu mame bitvy a podobny veci je to naopak prijemne osvezeni..
    Celou dobu jsem si rikal kdo je ten zradce mezi nama co bude svinit - ale opravdu bud se moc neprojevil a nebo se naopak projevil mistrne skryte (pozname na pristim jc :) a pak klobouk dolu.. Kdyby bylo méně komplexních skupin, pak by se to vyhranilo celkem rychle a lidi by se nebáli umírat. Přecejen když za něco bojujete sám, snažíte se přežít - ale mějte pod sebou 10 lidí a začne to lítat.
    S délkou hry souhlasím - ale jc byla jedna z prvních akcí sezony a malo lidi dokaze obetovat na jare 3volny dny+vikend (treba kvuli praci, skole) a ucast by byla v prvnich dnech minimalni. Realnejs bych to videl po presunuti do hlavni casti sezony, ale tam uz se to docela bije a lidi by zas neprijeli kvůli ostatním akcím. Treba i kvuli Libusinu letos urcite dost lidi vynechalo.

Co bych rozhodne videl jako realny k rozproudeni akce jsou casne nocni questy na preziti skupinky lidi (search&rescure, defend, ...). CPcka se vyblbnou, hracum stoupne adrenalin a tesne po setmeni jeste nikdo neni tak fyzicky mrtvej nebo opilej.. :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Tady bych se postavil trochu proti.
    Mne nesedela uplne jina a v jistem smyslu protikladna vec. Roztristenost.
    Ve hre bylo prilis mnoho zajmovych skupin (Prefekt+armada, garda Algarovcu, kralovsti, mafie, lesni verbez, ....) Uvital bych vetsi celky spojene nejakou ideou zpocatku (a tedy malo krve aby se nevyvrazdila pri jednom konfliktu polovina hracu).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Třeba jako: "Nechceš mi dát expy, orgu? Tu máš jednu do nosu!" :)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    heh, násilné řešení problému bude expy hodnoceno za dvojnásobek... :-))
    Organizátoři chtějí krééévvv!!!! :-)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    naprostý souhlas se vším. Příště to bude snad lepší ve všech směrech :-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZAPPO: Tak a nejinak :) Jsme ráda, že to stejně vnímá i někdo z hráčů, nejen CPsa :)))
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Co me se tyce, tak se mi hra libila - po dlouhe dobe jsem videl nektere zname tvare, bylo hezke pocasi, skvely teren, proste pohodicka.
    Pravidla fungovala a neotravovala mne, ekonomika mne sice otravovala(ekonomiku nemam rad, s nazorem na ni na akcich jsem se tam plactive sveroval Vlkovi, ale fungovala), voziky byly vyborny vymysl(uz jen pro tu srandu videt drsnaky jak je tahaji), zamky taktez.
    Spousta lidi vyborne hrala, nekteri min, ale to tak byva.....
    Vseobcene proste prijemna hra.
    Jistou rozpacitost fakt vidim jen v tom, ze byla az prilis pohodova. Nebyl zadny konflikt, zadny problem, zadny spor. Nebo jsem aspon nic zasadniho nepozoroval - a to jsem se snazil:) A nejde jen o paseni sveta, proste a laskyplne vrazdeni hladovych silencu by bylo taky fajn. Jakykoliv konflikt ktery by pridal na dramatu, pribehovovsti atd mi tam proste chybel - jak pravil Drui, kteremu jsem to nechtel verit, ale mel pravdu "Jedina cesta vzdycky byla, je a bude ekonomickym larpem".
    Jedna vec, ktera k tomu ale dle meho prispela nebyla ale urcite chybou orgu a to, ze spousta lidi(rekl bych vetsina) proste dorazila v pulce hry. Lidi, kteri dorazili v patek vecer, pripadne v sobotu rano zacali realne hrat tak kolem sobotniho poledne - a to bylo fakt pozde. A ac nemam presna cisla, tak subjektivne mi prislo, ze tech, kteri dorazili se zpozdenim takto velkym bylo vazne hodne - a IMHO to hru dost nabouralo.
    bylo to videt v sobotu v noci, kdy teprve vyvrely nejake konflikty, ale chybel tak den aby se s nimi neco udelalo - a ten nebyl protoze koncila hra. I kdyby nekoncila v noci ale rano, tak by to moc nezmenilo, chybel tam jeden den. Dle meho prave ten o ktery ta pulka lidi prijela pozdeji.
    Pruda.
    Takze celkove to hodnotim jako prijemnou vydarenou akci - nemela chyby, ale chybelo ji neco, co by ji z meho pohledu ozivilo, rozhybalo....
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    ZMYJKA: Přidám se, slušné, poctivé a rozkazů poslušné postavy mám vybrány na nějaký čas dopředu :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GREATDRAKE: No právě... Příště místo za hvozd jedu za bratrstvo vrahů :)))
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZMYJKA: Hele, k memu velkemu prekvapeni jsem "vyresen" nebyl. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam