• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DACUBE: já myslím, že tam je hlavní proměnná v osobnosti toho, který psychedelika užívá ze všemi jeho přiznanými i nepřiznanými, viditelnými i skrytými přednostmi a zadnostmi...dovedu si představit, že člověka ze "správným" nastavením mohou psychedelika vést přesně opačným směrem, než jsi uvedl (aniž by si toho třeba všiml)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    PALEONTOLOG: čoveče, to je možná rpávě to, co by mě zajímalo ve vztahu k tomuto a podobným auditkům. Vždycky jsem si představoval že stavy rozšířeného vědomí by měly učit člověka úctě a respektu k Bytí a formám existence za egem. Tzn, že by měl být klidnější, vyrovnanější, otevřenější, umět se zasmát sám sobě, respekt, atdatd.
    jako je to složité. Rozhodně to asi neudělají jen psychedelika samotné bez snahy o rozšíření vědomí i jiným způsobem. A vůbec bez zájmu o to, co je za tím vším.A i když se snažím tak se můžu 3x za minutu projevit jak kokot největší. Ale abych šel rovnou k věci - anketní otázka:
    Co si slibujete vy všichni od užívání halucinogenů. Proč to vůbec jíte?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: nebylo to názorný, nechal jsem se vyprovokovat očividnou kravinou, jen jsem po ránu nebyl rezistentní
    KAREN
    KAREN --- ---
    PALEONTOLOG: a pritom to bylo tak hezky nazorny...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    smazal jsem svou ranní žluč, děcka, ale žádám majitele klubu o kritiku věcnou, otevřenou, nikoli podvratnou na základě antipatií
    ABGD
    ABGD --- ---
    DACUBE: ale dity otravo
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    asi budu čoveče, po 80 modrajících budu mít prudkou otravu
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    DACUBE: to rozhodne.... doporucuju zacit treba tim ze snis 80 kopinatek a potom 80 modrajicich...

zajimalo by me jestli budes trvat na tom ze kopinatky jsou vic krystalicke a tripozni....
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    no nevím, možná bysme měli víc houbovat než googlovat
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DACUBE: to co máš na mysli by mohl být baeocystin...

lidi, nechcete radši fakt víc googlit a elsevierovat a míň blábolit? Paleontologové a podobní? Trocha erudice do toho pavlačového zevlování... díky Bohu za ty lidi, kteří to pochopili a drží se toho...

Jinak psilocybin je stálejší, tj. sušením se výrazně mění poměr mezi psilocinem a psilocybinem ve prospěch psilocybinu a zase při aplikaci se psilocybin mění v psilocin, plus ještě nějaký delay, než tělo z psilocybinu udělá sůl... Pokud si jí člověk neudělá už předtím, pak je to klidně během pěti minut KABOOOM!!!
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    ej, že by? čoveče to se mi nějak nezdá, ale je fakt, že jsem to už leta neřešil. Každopádně jeden z nich je fyzičtější a jedovatější a způsobuje třeba takové to svírání hlavy, pocity únavy a tak a druhý je víc o vizuálu a transcendenci. Nicméně ruku v ruce kráči mechem a zpívají si tu svou hobovou, no šak víte jak

PS: no ještě ten beocystin je mrcha jedovatá, každopádně ten je přítomný i v jedlých houbách, např v žampionech. Proto po nich někdy bývá těžko
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DACUBE: Člověče, máš to prohozený. Navíc domněnka o krystalických a tripózních stavech stojí na vodě. Pokud zanedbám energetické či duchovní aspekty, tak jen z chemického hlediska houby obsahují i další látky, které s tím mohou neznámo jak přesně účinkovat.

PALEONTOLOG: Jo. Už jsem to dohledal i TADY: "Recent experimentation on rodent tissue presented
    more evidence for complete conversion of
    psilocybin to psilocin before entering systemic
    circulation.31 This assumption is also supported
    by the finding that equimolar amounts of psilocybin
    and psilocin evoke qualitatively and quantitatively
    similar psychotropic effects in humans.32" (Passie et al. 2006, pp.359-60)

Zajímavé ale je, jak rychlá je metabolizace psilocybinu při intravenózním a perorálním podání. V prvním případě je poločas rozpadu asi hodinu a čtvrt a subjektivní účinky trvající jen kolem půl hodiny, u klasického perorálního pak poločas skoro tři hodiny.

Ale ano, stabilnější vskutku je psilocybin. Jenomže na "psilocybin stability" a podobná keywords jsem konkrétní data ani v těch ScienceDirectech a podobných nenašel.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EXCITE: jistěže, ale mráz umožní narušením pletiva důslednější oxidaci
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PALEONTOLOG : ja bych nerekl,ze problemem bude ve tvem pripade mraz..ale spise to suseni na horkem topeni..
    MATT
    MATT --- ---
    PALEONTOLOG: njn, uz jsem dlouho nefetoval... se spatnym 19, se spravnym 1,279. ale doporucuju zatrollit i do vlastnich řad ;^)
    BUCI
    BUCI --- ---
    hh
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: i se špatným spellingem ? :)
    MATT
    MATT --- ---
    btw: prekvapilo me, kolik vyplivne clanku na "psylocibin", treba jen blbej sciencedirect..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DACUBE: a jak ovlivňuje jedna nebo druhá látka stav ? psilocybin je stálejší vůči oxidaci, ale při požití se metabolizuje na psilocin, takže účinek je totožný ( http://www.magic-mushrooms.net/psilocybin.html )
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    BROZKEFF: já myslím, že naopak, čoveče. Psilocin je víc v čerstvých houbách a mění se na psilocibin třeba sušením. Psilocin je taky zodpovědný za "fyzické" pocity a nevolnosti. Nejvíc je psilocinu v bohemikách, něco v modrajících, nejméně je ho v semillanceátách, kde je zároveň hodně psilocibinu v poměru k sušině - proto kopinatky dávají krystalické až tripózní stavy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam