• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    KAREN: jo..ty ostatni sou na 100% dobry.. shodlo se na tom uz vic lidi a sam sem je na tom samym miste uz driv sbiral.. tydle maji proste akorat divnou barvu..
    IRO
    IRO --- ---
    _BENNY: hmm, teď mě napadlo, že když člověku houby nechutnají, tak třeba pro něho nejsou určené a neměl by je jíst. mě osobně houby chutnají ve všech podobách, s trávením problém občas mám, to jo... :-)
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    PRASTAMAN: v zeleznejch snad vsude-minulej tejden podobny pocty asi za dve hodky nezkuseného hledaní(rozumnej, nasli sme je prvne a neznali jsme mista)
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: tak se pak nezapomen pochlubit)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: chystam se vyzkouset harmalu, treba bude stacit mnozstvi, proti kteremu nebude mit zaludek namitek :-) to jsem jeste nevyzkousel.
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: ja si teda myslim, ze problem nebude v necistote materialu. co si misto eliminace naopak prisypnout nejakou podpurnou ingredienci? to ti nepomaha? vim, ze ted asi neni idealni doba;), ale znamej mi jednou licil, jak si dal suseny houby kdesi na vylete v lese, bylo mu taky fyzicky docela zle (taky toho sned hodne)... a tu potkal huste boruvci. prej hotovej zazrak;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak k tem vyvarum, osvedcila se mi kombinace matovy caj + citron + med, z te houboviny neni citit nic, to az po sleze :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: ja zkousel vicero zpusobu. co fakt nemam rad je zvykani susenych hub, nedonutim se to vsechno rozkousat poradne, takze dochazi ke ztratam a zaludek trpi. s cerstvyma houbama mam mensi problem, ale zase se nemohu zbavit dojmu, ze jsem toho sezral vic nez jsem mel (hlina, podhoubi apod), i kdyz se je snazim oplachovat vlaznou vodou. a kdyz si udelam vyvar (cerstvy nebo suseny), tak ten zbytek na samym dne mi spolehlive zkazi cely trip (zazivani, snazim se trochu naslouchat tomu co se mi telo snazi rict a co jsem tak vyslechl, vadi mu necistoty). a tak premyslim v cem muze byt problem...
    KAREN
    KAREN --- ---
    NEUROKMOTR: wtf... ses si jistej, ze to vsechno byly lysohlavky? ty ostatni vypadaj "klasicky"?
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: ja nikdy nic neoplachovala (nebyly nikdy sbirany z nejakyho bordelu nebo na naky skladce, rumisti atp.). driv jsem to vzdycky jedla vcelku vsechno cerstvy nebo suseny, ale ted jsem zkousela metodu zuzlani s nalednym vyplivavanim a taky caj (scezenej, ze) a asi to vidim na tenhle zpusob.) co vyhovuje nejvic tobe?)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mel bych takovy dotaz mozna trochu nad ramec tohoto klubu. jak houby cistite/osetrujete pred konzumaci? oplachujete ve vode, konzumujete jen klobouky bez noh...?
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    JND: bohuzel,, to bych je sem dal hned.. ale nenapadlo me to fotit cerstvy, protoze vypadaly uplne stejne jako ty ktery po uschnuti vypadaji jak maj..
    JND
    JND --- ---
    NEUROKMOTR:

Fotku čerstvých nemáš ??
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    zdravim vespolek, minuly tyden jsem nasbiral neco malo v jihlave a cast urody po ususeni vypada takto: klobouky ze spoda zruzovely a nohy jsou jasne zluty, uplne jako slamka.. je to nejaky jiny druh, nebo je to treba vlivem stari a pocasi a nebo sem sezbiral nejakej humus..?? diky

Upload obrázků - nahraj, zkopíruj kód, vlož ho do diskuzních fór, Vašich profilů (na lidé.cz) či blogů
    http://svetobrazku.cz/upload/viewer.php?id=arx1320440629m.JPG
    HLEN
    HLEN --- ---

HLEN: dnes asi 120 kusu modrajici - praha .... takze lesni ve strednich cechach rostou stale ... koszlik snad doda fotky :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PUGATO: modrají i jiné houby než bohemicy
    PUGATO
    PUGATO --- ---
    Měl bych otázku, dá se považovat modrání kloboučku při jeho stisknutí považovat za prokazatelný důkaz o tom, že jsou to bohemicy? vzhledově odpovídají, i když žádná nemá "bradavku"
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    100_5128.JPG (570629 B)
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    100_5147.JPG (644436 B)
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    železné hory vydali poklad, asi 400 klobouků ..

100_5148.JPG (1079669 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam