• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MILUCH: houby prosle mrazem jsou jako ledove vino, jen pro znalce ;)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    KACID: podarilo se:)

Ve velkoobchodu s cukraskejma potrebama nekde na Cernym moste-Praha tusim (nazev ani webovky si nevzpomenu, kdyby nekoho zajimalo tak se zeptam pritelkyne) jsem koupil formu na odlevani cokolad, je asi na 15 cokoladek o prumeru nejaky 2cm, takze klasickej bonbonek.
    Na googlu jsem prolezl par receptu na domaci cokolady, nakonec vyhral ten se susenym mlekem, mlecnou mam totiz nejradsi:D ale jinak je recept celkem na kazdym komu co chutna, hlavne aby to melo spravnou konzistenci.
    Do kazdyho bonbonu jsem dal cca 0,7 - 0,8g susenejch drcenejch, vic by se tam stejne neveslo, takze pro nas to bylo zhruba 2-3 bonbony/osoba/vylet. Melo to docela uspech, zmizely hned:D

a melo to presne ten efekt co jsem ocekaval - tim ze trip zacina snezenim dobryho bonbonku ve kterym ty houby nejsou ani citit misto zvykani hub ktery treba hodne lidem nechutnaj, tak to pro vsechny bylo cely takovy veselejsi, proste hned pozitivni start:)
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    LETTADLO: zda se, ze objevil novy druh :)

_BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: dneska ta stejna lokalita, nalez nekolika desitek kusu. jeste porad to ma v tom lese nejaky smysl ;)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    KLOUCZEK: u šternberka rostou zřejmě později, my sme tam byli loni někdy v půlce října jestli si dobře pamatuju a nic
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    PANPOSPA: nesbíral jsem je, jen vyfotil a šel dál...o silvestru jsem našel další, kousek od Šternberka, ale spíš než rostou jen přežívaj. ale nehledal jsem je, jen oči samy koukaj tam kde rostou. což je v Posázaví skoro všude :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KHAARL: v Brne-Sobesicich jsem o vikendu nasel 3 (slovy: tri) houby. takze asi jeste rostou, akorat se pod tim ledem blbe hledaji.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    docela mám chuť jet na procházku do Českýho Šternberka
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    KHAARL: to je dobrá otázka - záleží na tom jestli si příroda myslí, že už začíná jaro, nebo teprv končí podzim :)
    nikde sem se dívat nebyl, takže nemohu soudit, ale dle KLOUCZEK asi ano
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    Nevíte někdo jesli se dá v tuhle dobu jít ještě sbírat?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    KLOUCZEK: perfektní :)
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    SLAPPY: čirou náhodou jsem ve středu potkal pěkný hnízdo hub v posázaví.takže rostou.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Mladík demoloval byt a útočil na strážníky, doma měl „veselé houbičky“ - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/zhoubovany-mladik-si-zdemoloval-byt-dvc-/brno-zpravy.aspx?c=A121118_171211_brno-zpravy_mav
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Kladivo na lysohlávky. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/15244/Kladivo-na-lysohlavky.html
    KACID
    KACID --- ---
    MARTYYNO: tak jak to dopadlo s tou cokoladou? podarilo se? nad necim podobnym prave taky uvazuju :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    co tahle obleva? Byl nekdo okouknout mistecka?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: já myslím že čistá slovenština zní rozhodně líp,) ale to je bokem, mám radost že v brně rostou
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    PALEONTOLOG: jj a to som do toho nezakomponoval este aj anglictinu, bohuzial s jazykmi mam problem.. kazdopadne nejde o obalku ide o obsah
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: twl tos napsal hroznej cechoslovenskej paskvil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam