• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    HLEN: když jsem měl nějaký větší množství, kvůli lepšímu skladování jsem třeba dal bokem fakt velký klobouky. Když jsem to pak nějak dávkoval s ohledem k objemu (kdy jeden macek měl velikost/gramáž třeba jako 2-3 malý, byl jsem pak docela překvapenej, když jsem jednou vzal na chatu jen tyhle macky, rozdal je, všichni zaskočený velikostí, ale efekt se nakonec dá se říct téměř nedostavil (a stejná váha malejch kusů by mě vystřelila do astrálu). Od tý doby když dávkuju nějaký houby, co se u nás daji najít, snažim se dát každýmu pár fakt velkejch, pár středních a pár malejch. tak od oka, ale fakt mě nepřijde, že by s hmotou rostla potence, naopak jak kdyby v každý houbě bylo nějaký kouzlo, který v ní prostě zůstane bez ohledu na velikost.

HLEN
    HLEN --- ---
    DYSTOPIK: nevim no ... kdekoliv se podivas tak se u "doporucene" davky se udava gramaz .. takze mensi nebo vetsi houba nehraje rozdil ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já mam teda hodně zkušeností s tim, že houby ze stejnýho sběru měly menší kusy výrazně funkčnější, než ty veliký
    HLEN
    HLEN --- ---
    JAJABA: pokud vim tak se koncentrace muze lisit podle sezony, mista a druhu plodnic ... pak uz nasleduje prima umera (vetsi houba vic aktivnich latek).... takze na danem miste dane houby maji zhruba stejne mnozstvi aktivnich latek per gram a tim padem cim vetsi houba tim vetsi gramaz a tim vic aktivnich latek v dane hoube ...snad je to srozumitelny ... je to stejne jako u travy ....
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    Netušíte, roste něco okolo Karlových Varů? V Krušnejch? Díky!
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KW3T4G: udělej si výlet údolím sázavy, čim víc na východ tim líp
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Okolí Pacova vydalo za necelý dvě hoďky 300+,zitra jdu znovu a beru kosu ((:
    SDN33
    SDN33 --- ---
    soběšice útěchov, time is now :)
    KW3T4G
    KW3T4G --- ---
    cau,nevite kam,co nejbliz od prahy, na houby??? dík
    REEESD
    REEESD --- ---
    Západ Brna sice rostou, ale na většině placů je na ně příliš sucho.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BROZKEFF: podzimní magie
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    los niños ve Žďáře

Psilocybe bohemica, el niño

Psilocybe bohemica detail
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    GHOSTDOGG: Límcovka měděnková
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    V soběšicích už to začíná...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    GHOSTDOGG: tohle bych fakt nejedl. vypadá to jedovatě.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Prosím o radu, vše blízko u sebe na jednom místě, vedle byly myslím hnojníky. A musejí vždy modrat když se poškodí? Protože to nedělají, ale jinak (hlavně 3. foto) byly samy o sobě dost zeleno-modré... Díky

KERRAY
    KERRAY --- ---
    západ Brna sem tam klobouk, občas skupinka spíš menších
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Jsem se vrátil z výletu a tentokrát nikde nic. Ani muchomůrka. Příští tejden jedu ještě do jižních Čech na místo, kde vloni teda bylo na kosu, tak jsem zvědavej, zda letos taky budou. Ještě, že mám zasazeno.
    REEESD
    REEESD --- ---
    Zdravicko, nemate nekdo nejake info z okoli Brna? Zda se, ze pocasi v poslednim tydnu prilis nepralo.
    KUDLIC
    KUDLIC --- ---
    NEVIEM: fotky z lesa nemam, vetsinou houby vubec nefotim :))
    HANT
    HANT --- ---
    HONZAL: Kartouzka je zricenina kartuzianskeho klastera na kopci u Dolan. Stoji za vylet, je to tak 3 km vzdusnou carou. Tam jsme nasli spoustu primo na svazich toho kopce, na kterem klaster stoji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam