• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HANT
    HANT --- ---
    MICHAL_R: Podrobneji to vysvetluje v tehle knizce:

The Psychedelic Explorer's Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys: James Fadiman: 9781594774027: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/The-Psychedelic-Explorers-Guide-Therapeutic/dp/1594774021

Na jednu stranu popisuje, co microdosing neni: "When people take a sub-perceptual amount--for LSD, about 10 micrograms (also known as a micro-dose, sub-dose, or "tener")--the common sensory effects associated with higher doses of LSD or psilocybin--a glow or a sparkle around the edges of living things, sensory interweaving such as hearing in color or tasting music, and a loosening of ego boundaries--do not appear."

A na druhou stranu pise, jake maji mikrodavky ucinky na nej, vcetne fyzickych. Napr. zminuje toto: "...noticeable kind of buzz that is very different from caffeine (which I often use), speed (which I never use), or pot (which I'm very familiar with)."

Takze to sub-perceptual by se imho nemelo brat uplne doslovne, ale spis v kontextu dalsich veci, ktere k tomu pise.

DARJEEL: Ja to chtel vyzkouset od toho, co jsem v breznu slysel Fadimanuv podcast, prispevek od GGG mi akorat pripomnel, ze mam konecne houby:D Jinak u me urcite velkou roli hraje zvedavost, ale taky si a priori myslim, ze by to mohlo byt bezpecnejsi, s vetsim prostorem pro regulaci a self-pacing pro muj konkretni zamer. Samozrejme az zkusenost ukaze...:)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    HANT: GGG: Kdyz sem o tom cet poprvy, tak sem si dal cestou do skoly asi 1 nebo 2 cesky... Ze treba budu v dobry nalade, budou me vic bavit lidi, nebo neco... Ale nevim... Po par hodinach sem cejtil lehkou uzkost, ale vicemene v norme, klidne to mohlo bejt jen takovy to prirozeny stridani nalad, co asi vsichni zname. Pripadne placebo zpusobeny tim, ze sem se v ramci toho pokusu zbytecne moc soustredil na svoje pocity... Nicmene tema me furt zajima, jenom nevim jestli to nekam povede. Asi bych to zkusil s mirne vyssi davkou. Protoze po houbach (v bezny davce) a treba i den nebo dyl jsem mel takovej pocit krasne cisty hlavy, bystry mysli, kristalove cistyho zraku, lehouckou manii, ale vicemene vyrovnanost. Proste pozitivni stav, kterej ale nebyl nijak v rozporu s kazdodennim fungovanim. Coz je neco, ceho bych rad dosahl i v dlouhodobym meritku.
    HANT
    HANT --- ---
    GGG: Doporucuji link

LSD microdosing RCT - Gwern.net
    http://www.gwern.net/LSD%20microdosing

na ktery se odkazuje v originalnim clanku z Alternetu. Je to docela vtipny double-blind sebeexperiment s LSD microdosingem a negativnim vysledkem od Gwerna, coz je jinak dobrej geek v pravem slova smyslu:) Fadiman mu k tomu v korespondenci poskytl sve komentare, ktere jsou v textu zahrnuty.
    GGG
    GGG --- ---
    Mikrodávkování: Nový způsob, jak užívat psychedelika - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/...s/detail/1758-mikrodavkovani-novy-zpusob-jak-uzivat-psychedelika
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAJABA: to Ti asi nikdo nerekne... pocet a hmotnost jsou orientacni miry, ld50 vysoky... nebo proc se ptas?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAJABA: moje zkusenost je takova, ze veselejsi/barevnejsi houby jsou ty mladsi, takze si to vysvetluju tak, ze maji psilocinu vice. rozhodne se neridim pravidlem jako jini mistni houbari, ze trhat maly houby je skoda a ze je lepsi je nechat dorust. naopak.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DYSTOPIK: nevim no ... kdekoliv se podivas tak se u "doporucene" davky se udava gramaz .. takze mensi nebo vetsi houba nehraje rozdil ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já mam teda hodně zkušeností s tim, že houby ze stejnýho sběru měly menší kusy výrazně funkčnější, než ty veliký
    HLEN
    HLEN --- ---
    JAJABA: pokud vim tak se koncentrace muze lisit podle sezony, mista a druhu plodnic ... pak uz nasleduje prima umera (vetsi houba vic aktivnich latek).... takze na danem miste dane houby maji zhruba stejne mnozstvi aktivnich latek per gram a tim padem cim vetsi houba tim vetsi gramaz a tim vic aktivnich latek v dane hoube ...snad je to srozumitelny ... je to stejne jako u travy ....
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    Netušíte, roste něco okolo Karlových Varů? V Krušnejch? Díky!
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KW3T4G: udělej si výlet údolím sázavy, čim víc na východ tim líp
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Okolí Pacova vydalo za necelý dvě hoďky 300+,zitra jdu znovu a beru kosu ((:
    SDN33
    SDN33 --- ---
    soběšice útěchov, time is now :)
    KW3T4G
    KW3T4G --- ---
    cau,nevite kam,co nejbliz od prahy, na houby??? dík
    REEESD
    REEESD --- ---
    Západ Brna sice rostou, ale na většině placů je na ně příliš sucho.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BROZKEFF: podzimní magie
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    los niños ve Žďáře

Psilocybe bohemica, el niño

Psilocybe bohemica detail
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    GHOSTDOGG: Límcovka měděnková
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    V soběšicích už to začíná...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    GHOSTDOGG: tohle bych fakt nejedl. vypadá to jedovatě.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Prosím o radu, vše blízko u sebe na jednom místě, vedle byly myslím hnojníky. A musejí vždy modrat když se poškodí? Protože to nedělají, ale jinak (hlavně 3. foto) byly samy o sobě dost zeleno-modré... Díky

KERRAY
    KERRAY --- ---
    západ Brna sem tam klobouk, občas skupinka spíš menších
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Jsem se vrátil z výletu a tentokrát nikde nic. Ani muchomůrka. Příští tejden jedu ještě do jižních Čech na místo, kde vloni teda bylo na kosu, tak jsem zvědavej, zda letos taky budou. Ještě, že mám zasazeno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam