• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    XINDLX: já právě vim, že třeba hlíva ústřičná nebo penízovka sametonohá klidně můžou na tejden zamrznout a nevadí to, ale u větsiny hub je to problém... no a tyhle nikdo nikde nezmiňoval :D
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    R4K0SN1C4K: byl jsem minulej víkend na šumavě a vzhledem k tomu že předtim několik dní mrzlo, tak jsem si taky kolikrát nebyl jistej co jsem vůbec našel, všechno mělo jiný zbarvení než jsem zvyklej

kamarád houbař tvrdil, že když zmrznou, a pak rozmrznou, že prostě rostou dál (přiřovnával to sice k normálnim houbám, že třeba hřib to nepřežije, ale ty houby co rostou takhle na podzim by s tim problém mít neměli)
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    no ta zelená barva je podle mě daná přemrznutím, vždycky jsem viděl takový až dost pozdě na podzim... a teď otázka, když dneska a zítra mzne jak svině, myslíte, že budou ještě v pohodě?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    STICKYGREEN: nejspíš arcany, stejne zeleny jsem ted objevil v nedeli v zebetine u brna.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    USHAKK: tk ty vypadaj hodně jedovatě :) v dobrym slova smyslu .. jaký je to podruh? takovýhle kusy se tu na fotkách letos ještě neobjevily.. to mě fascinuje to nekonečný množství variací tvarů a barev co se dá najít u nás v cz
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    Neděle 25.11. 10 km od Velkého Meziříčí. Během chvilky sebráno dostačující množství. Za mě super.

MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Posilam fotoreport z 10.11. (Vysočina): https://mikefinder.rajce.idnes.cz/Pozdrav_z_Vysociny/
    Na louce kopinatky (někomu jsem tady sliboval fotky) a u potoka český. Dva týdny před tím a týden potom tam nebylo nic... Našel jsem 70 kopinatek a 200 českých (neumím rozlišovat druhy). Vesměs starší větší houby. Na jednom místě bylo pěkné "hnízdo" s asi šedesáti kusy.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    Dnes sběr, tedy spíše hledání:

Místo kolem Velkého Meziříčí, hodně hledání a žádná houba, místo to nebylo stopro ověřený ale podmínky tam byly pro lysohlávky krásný.

Ověřený místo u Jihlavy: hodně hrabání se v listí ale našli jsme vcelku rychle cca 70 kousků a potom už nic. Byly tam spíš starší ale i pár mladých. Je to letos nějaký divný, moc toho nevyrostlo myslím. Kámoš před 14 dny hledal téměř tři dny na Táborsku kolem Lužnice a našel cca 150 kusů.

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Brno Žebětín - staré i mladé arcany

Konec hlášení :)
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    14 dnu od minule fotky.

MUTZ
    MUTZ --- ---
    STICKYGREEN: 50x do roka, je to tedy o hoodne moc? Jsem zmaten, hlavne po lonsku. Jeste ze sbiram vysocinsky bohemicy, esence ceske bio prirody :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    HONZAK89: taky mi to prijde zvlastni. Casto susim i s ponoci silikagelu, kdy je to za jeden den vysusene na kost. Ale ze by se rozpadly, to mi na lysiny moc nesedi, ale asi to mozne je. Kazdopadne zvlastni
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ELDA: Vůbec, prostě a jednoduše, jedna várka byla blízko topení v průvanu, druhá várka byla sušena jinde a je ok (stejný sběr). nehledal bych v tom žádnou vědu.
    ELDA
    ELDA --- ---
    HONZAK89: napadají mne leda červy...
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ELDA: Jsem si na 100 jistý, že to jsou lysny. Nevím jak je to možné. Jedna várka je ok, druhá skoro na prach.
    ELDA
    ELDA --- ---
    HONZAK89: Jseš si jistý, že se jedná o lysiny, v životě jsem nezažil, že by se rozpadly...
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    R4K0SN1C4K: No jsme marný prostě :D budeme muset vzít do party experta asi
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ANIKEVESTIFEX: hnojník
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAK89: 0.6 - 0.7 g kdyz to dobre homogenizujes a napechujes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam