• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    E2E4: modraj i kopinatý. Jen ne tak markantně jak ostatní druhy
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    E2E4: vsechny Lysohlavky modraj zalezi kolik je v nich psylocibinu...
    MATT: no je to tak na pul a roztrepuje se kdyz ji v pulce upalis...
    PROCOP: to je pravda ale nektery z tech poznavacich znaku se jiste najde ale cim susi a mladsi tim lepe se poznavaji...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LETTADLO: to asi mluvíš o lesních - bohemicach a arcanach..

luční - kopinatý nemodraji. nohu mají plnou a pokroucenou, dole trochu tygrovanou, listy v klobouku jdou dovnitř, a jsou tmavý. rýhování na klobouku na kraji a když se rozemnou, voní po vlašských ořechach.
    MATT
    MATT --- ---
    LETTADLO: já měl za to, že nohu naopak dutou nemaj.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PICASSO: a idealni je jit s nekym do to aspon trochu zna... Suchy houby kdyz zranis treba nehtem tak na tom miste po case zmodraj...A nohu maj dutou tak trochu jako by gumovou ktera nedrzi rovnej tvar a naprosto jedinecnou oproti vsem podobnejm.. Casem i poznas typickej smrad tehle hub...a vetsina hub ma na klobouku bradavku...

zapomel jsem na neco?
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    MIKEFINDER: Bral jsem to hodne podle fotek, ale ted uz ten rozdil vidim. Jo radsi dvakrat mer,... Jeste jednou diky moc :)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PICASSO: Když si vezmeš popis kopinatek, tak klobouk nebývá rýhovaný, je zvoncovitý, třeň je pokroucený (tady rovný a dutý?). Celkově nesedí popis.
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    MIKEFINDER: Ahoj, jak to poznas prosimte? Abych byl priste chytrejsi. Diky
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PICASSO: Netrefil, zahodit.
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    Poprve na sberu, sumavske louky. Trefil jsem se? Dneska jsme nasli mladsi, jsou mensi a svetlejsi klobouk.

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ACCROCHE: presne... Doporucuju obehnout labskou prehradu ve Spindlu... A rovnou mi pls napiste jestli tam nekdo pojedete kolik je vody u pritoku... dik:)))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Kazdej rok tam rostou arcany a cyanescens a vsude mozne kolem v trave kopinatky to neni ale u jihlavy tam na to nejsou podminky... Ty podminky jsou v hlubokejch taborskejch lesich....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    R4K0SN1C4K: Je tam minimalne jedna fotka kde je cyanescens... A kdyz si prestehujes podhoubi na jiny misto tak se muze chytit pokud tam pravidelne rostou....mam jedno misto kde mi uz rostou 3druhy...
    JEHLAN
    JEHLAN --- ---
    SLAPPY: my jsme vloni při prvním tažení na začátku října a našli jsme jich přes 900.. úplně jsme cumeli :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    MAUGLI7: Loni začaly v lesích růst až začátkem října a pořádně se rozjely až během listopadu. Jestli něco najdeš příští týden, budu docela překvapen.. Každopádně za čtrnáct dní o rovnodennosti už by něco mohlo začít vykukovat, vydrží-li vlhké počasí..
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    LETTADLO: cynanescens od jihlavy? to se mi fakt nezda, resil jsem je pred par lety s borovickou a on mel jednu lokalitu v rudny u prahy a ja druhou v pruhonicich a jiny v ty dobe neznal, to co je tu na poslednich fotkach je vsechno arcana/bohemica...cyanky jsou dost odlisny a s potenci jsou uplne nekde jinde, tam to vzdycky bylo tak 1-3 vetsi a nechtel jsem vic :D a to byly klobouky max 5 cm, ale hrozne masity
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MAUGLI7: výborně
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Tak uvidíme za týden,podám hlášení
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    ACCROCHE: jde mi o to, že stejně teď musím jet za babčou na chalupu, složit dříví a uhlí na zimu,a takové ty další povinnosti milovaného vnuka,tak jsem chtěl spojit příjemné s užitečným,protože se tam zase dostanu až na jaře...takže žádnej hrot, stejně mám ještě půlku sklenice s arcanama z loňska , nějak není čas to konzumovat :D
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    ACCROCHE: Zkus spíš hory a louky na kopinatky. Nemám žádnej report a nedokážu odhadnout v tomhle pičím suchým počasí posledních let jestli už jsou, ale jezdívali jsme i koncem srpna...

Hlavně klid, houby si tě najdou samy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ACCROCHE: ale tak nasbírá hříbky, no :-D
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    MAUGLI7: Moc teplo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam