• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    tyjo... zespoda mi prijdou divny ale noha gumova...

KURTA1111
    KURTA1111 --- ---
    Zdravim, zitra bychom si chteli s kamarady udelat vylet nekam do hor na kopinate. Moje otazka je jestli by nekdo nebyl ochotny s nami sdilet nejaky spot. Idealne Krkonose/Krusne hory ci Jizerky. Muzu vymenou poskytnout misto na Brdech, diky!
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    THONDAS: bohužel, ale budu vděčnej za report. Za mě tedy dost sucho a chce to ještě vydržet, ale pokud víš kam, tak určitě na čaj najdeš. Good luck
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Usual místo Pelhřimov-Tábor.
    Usual očekávání.
    Unusual sucho.
    Neskrejvám zklamání.

Směřujeme ještě k Rožmitálu na Brdy. Kdyby se někdo toulal kolem a chtěl se připojit k hledání na blind, tak uvítám rady :)

THONDAS
    THONDAS --- ---
    Nešel by někdo na společný výlet do Jizerek nebo okolí?Kdyžtak zprávu děkuju
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Noční samosběr, Železné hory

KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    co se týče skladování tak jsem to včera zkontroloval a půlku loňské ourody mi sežali miniaturní broučci - měl jsem to zavřené v plastové lahvičce od vitamínů ;o[
    druhá půlka je nahoře na skříni v neizolované papírové krabičce a ta je ok úplně suchá
    QIPIX
    QIPIX --- ---
    Kopinatky na Šumavě žádná sláva, nebo má někdo lepší zkušenost ?

KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BOD: kdyz jsem jeste jel cubensis, tak jsem koupil klasickej kockolit, je to silica gel a hodil to normalne do papiroveho psanicka pres celej pytlik... ( je to videt na tom poloprazdnym pytliku) Ani jsem to nevakuoval, protoze uz v samotne kapsli neni skoro zadny vzduch. Tam slo jenom o ty kapsle, aby nenavlhly.

20150129-202715
    BOD
    BOD --- ---
    KUBAJZZ: Aha, tak to jsi první od koho to slyším a nikdy jsem ho tak ani u nikoho v mrazáku neviděl.. máš zkušenost kolik gramů na jaký objem nebo tak něco? Mám z nich dojem že si poradí s mírnou vlhkostí a mrazák bude overkill..
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BOD: do mrazaku prave jedine s tim silica gelem.
    BOD
    BOD --- ---
    GARGAS: Mám tutéž :)) kapsluju, ale občas vakuuju kapsle. Nedávno se mi u ní bloknul port pro odsávání, kdybych kupoval dnes koupím v Makru + mohu vřele doporučit jejich spotřebák k tomu

IMHO ty mírné vlhkosti likvidují houby slušně + jako bonus lze chutnout nějaké nenápadné plísně, takže je to pak ve výsledku ještě karcinogenní. Do mrazáku už několik let vůbec nedávám, jak se to vyndá orosí se to a i když jen trochu je to IMHO přesně to co bere potenci hub, u těch mých kapslí by to byl ještě větší průser. Možná je to specifikum mrazáku a jsou i nějaké úplně suché (nezažil jsem nikde) a náš starý namrzá, takže tam vlhkost je slušná. Držím je co nejvíc mimo vzduch, světlo, výkyvy teplot a vlhkost, i po dvou letech jsou pořád fajn, nejstarší kapsli jsem měl po třech a téměř bez rozdílu od čerstvé. Takže to myslím dělám dobře
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    XCIDER: Bohůžel. Mrazák nemám :/ Jasně, to by pak byla dokonalost. Ale jde mi hlavně o to, aby vydrželi do příští sezóny. Tak snad. No uvidíme.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GARGAS: a jeste to dej do mrazaku
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    BOD: Jsem je minulý rok skladoval v zavařovačce a přestali po dvou měsících šlapat... Tak jsem se naštval a koupil za sedm stovek vakuovačku z lidlu. Šlape fakt dobře. Kdyby někdo chtěl, tak tady je odkaz https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-vakuova-svarecka-folii-sv-125-c6/p100367264001
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    BOD: Tohle je zatím jen demo verze. Silica gel jsem včera objednal :D Máš ale pravdu, a i tak díky tip. Ono to vlastně pohltí případou vlhkost, pokud ty houby nejsou 100% suché. Fakt dobrá věc.
    BOD
    BOD --- ---
    GARGAS: Nebylo by praktický tam přihodit takový ten vlhkost pohlcující pytlík? Se prodává po stovkách za pakatel sem koukal.
    GARGAS
    GARGAS --- ---
    Moje první vakuování. Myslím, že tyhle houby vydrží hodně dlouho :P

HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SMYSLOV: Profiltruj příspěvky od majitele diskuze
    [LETTADLO @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna]
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    Jasně video z youtubu jsem viděl, ale zajímala mě nějaká osobní zkušenost…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam