• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TLOUDEV: jsou to ty samý a barva od bílé až po tmavě hnědou je imo daná množstvím vody, které houba má k dispozici, sušší jsou bílý, na blátě vyrostou tmavší
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: jsem z tehlech 'hnedejch' trochu rozpacitej. stejny misto jako ty svetlejsi, stejna vune, ale noha mi prijde trochu krehci. jinak - az na to zbarveni - jsou uplne stejny. zkratka mi prijde, ze jsou to ty samy, ale proc teda jina barva? (obcas 'dvojcata', jedna svetla a jedna tmava, zkratka vse ukazuje na to, ze jsou to ony, ale potkat jako prvni tyhle, nechal bych je byt...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jihlavsko, vunei 'gumovost' zda se byti OK

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    OUKE: ne - ani bedle nebo pravaky bych takhle na hrane nebral
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    OUKE: ne, mozna nejakej kropenatec...
    OUKE
    OUKE --- ---
    A pak by me zajimalo, jestli berete i takovyhle na hrane zivotnosti (tahle je jeste pevna, nerozpada se, ale stejne.. na druhou stranu mozna az vyschne, bude vypadat normalne
    OUKE
    OUKE --- ---
    Jen pro jistotu.. kopinatka? nalez z louky a ja znam jen ty lesni
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    KRYSTOFF: jasne, pak se pije jen ten zcezeny nalev, ale obsahuje prave i nejake ty slizy nebo co z hub ... nema to konzistenci bezne vody/caje

alternativne houby namlit a dat do medu - med je taky mirne kysely, obzvlaste ten kvetovy

kazdopadne oboji je fajn v tom, ze houby tak homogenizujes, takze lepe odhadnes potrebne mnozstvi - ten rozptyl koncentraci alkaloidu mezi jednotlivymi plodnicemi muze byt dost velky a kdyz mas stesti, tak si vylosujes nekolik nadprumernych plodnic a muzes byt prekvapeny ...:)
    ACCROCHE: nemuzes to susit normalne po staru na papire nekde treba na pude nebo skrini?
    ACCROCHE: caj fakt normalne funguje, i vareny par minut, ten rozklad nebude tak rychly ... normalne funguji i houby nekolik let stare
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: a nechceš to radši zavřít do krabice se sypanou rejží? nebo nějakým sorbentem vlhka, typu noviny. ono imho stačí, když to trochu zavadne. ale tohle jako není investiční rada, jestli mi rozumíš :)
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Díky, utvrdil jsem se v tom, co jsem si myslel. Akorát teda od tý sušárny to smrdí přes celej byt 😀
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: tak ona tam je i nějaká kaskáda reakcí do těch 80C, kdy dostupný teplo zapracuje na látkách s menší teplotou rozkladu. obecně asi jde říct, že lysohlávka ponechaná ideálně dlouho v 80C ztratí všechen psilocybin, ale v praxi se to neděje a čaj uvaříš. teda ale teoereticky ho zkurvit jde.
    za mlada jsme vařili někde lomu meltu s houbama v ešusu na ohni a jak jsme vypadali... procházeli jsme stránskou skálu v brně poslepu, ten úplněk nám byl hovno platnej, protože jsme měli zavřený oči :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    ACCROCHE: tady to někdo zkoušel: https://shroomok.com/en/wiki/How_to_dry_and_store_psilocybe_mushrooms

Nejlíp prý sušit na 50˚C
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    PALEONTOLOG: 80°C je teplota rozkladu psilocibinu, takže když tomu nenahulim tak moc, tak nevidím nic závadnýho:)

Ale na druhou stranu, jediný místo, kde můžu pohodlně sušit (abych to neměl v ložnici v posteli u nohou), je celkem chladno i vlhko, takže sušička ideál, no ni?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACCROCHE: houby v caji normalne fungujou, to samy treba smazenice,
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Jsem línej používat filtr.

Houby + sušička do 40° je dobrý řešení, pokud nemám suchej teplej prostor ANO/NE

Díky!
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ZAHRADKAR: ale to už se pak nejí ne ty houby? jenom ta citronová šťáva. a jak dlouho to v tom necháváte?
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    SLAPPY: Ale ji, tak už tu taky něco málo vylézá..

(13. 10.)
    PMA
    PMA --- ---
    ZAHRADKAR: Jo, je to posekaná paseka s kopřivami a ostružinami atd. hned vedle cesty kterou chodím na obvyklé místa. Včera tam na mě vykoukli tady ti jedovatí krasavci, na prostoru cca 5x5 metrů ve stínu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam