• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    K Svijanům, narodil sem se kousek od pivovaru, takže svijany měli skoro v každý hospodě kam sem chodil a poté i na škole (LBC) dost točený pivo všude. 11 klasika neurazí (v porovnání s velkovýžepním desítkosvětem nadstandart), kvasnice 12 super, 13 světlá je už trochu odvážnější jízda jelikož sem po tom vždycky rychle namár. Každý vánoce vařej 15 vánoční speciál ale nikdy toho není moc takže člověk nemůže pořádně zkoumat.
    Pár let zpátky kamarád domluvil prohlídku pivovaru (napsal email že má rád a že by se rád podíval, odpověď byla něco ve smyslu vem si bandu kamarádů ať vás je nejmíň deset aby se to vyplatilo a přijeďte...) sládek si nás vzal do ruky, něco navyprávěl o pivovaru, musel někam odběhnout tak nám dal 5L korbel ukázal nám jak si máme natočit pivo těsně před filtrací a zanechal nás osudu, dva korbele = dva škopky na hlavu a de se dál - další kousek pivovaru s vyprávěním, další telefonát "jak se to točí už víte, hned sem zpátky..." to už sme hamižně dali asi 3 nebo 4, dokončení prohlídky, dva korbele na cestu a hurá do první knechpy kde maj svijany po cestě k městu...
    Velice příjemnej zážitek...
    Kdo to nemá daleko určitě to zkuste...
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Je jasný že gambáč není to co bejval ale co já si pamatuju tak 5+ let zpátky mi staráč fakt nejel a G proti tomu byla pohoda. Teď sem si nedávno dal staropramen (nic jinýho neměli odtočený...) a vklidu. G12 sem měl vždycky zažitou jako superpremiumextratřídu ale taky se zdá že tomu exkluzivita nějak vyčpívá...
    Budvar12 se mi zdá pořád stejně dobrej jako plzeň, tam se kvalita nemění...

    Ještě někdo spozoroval nějaký trendy?
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Na Budvar mám kladnej názor, na Pardálu už moc ne...je to dost hutný pivo a nepije se špatně, celkem solidně hořký, ale něco mě na tom chybí.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    KINGFISHER: vim, ze zrejme zastavam minoritni nazor, ale ja se budvaru vyhejbam jak cert krizi, prijde mi neprijemne sladky...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    AAHHWISEGUY: twe všim jsem si v krámě, ale ještě jsem to nepil.. a budvar že je humáč? to jsem si nevšim..
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pil ste nekdo uz pardala? je to stejnej humac jako budvar?
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    NOVA ANKETA
    polozky si pridavejte sami, nemam na to vymejslet to ;)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    tim nikoho neurazis
    PRASOPES
    PRASOPES --- ---
    Nechcu urazit, ale Staropramen mě taky nijak dvakrát nejede. I když občas má takovej světlej okamžik. Dál co nemůžu tak je Radegast 12°, kterej mě jednak nechutná a jednak je až moc hořkej. A ještě moc neholduju Litovelu... Mohli bysme splodit nějakou anketku a nejhorší pivko :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: jo, v hypernově jedou svijany dost.. já byl teď minulej vejkend v hypernově a samozřejmě Máz byl vyprodanej.. tak jsem šel za chlápkem aby se podival dozadu jestli se tam někde neválí nějaká basa.. pohoda.. byla tam. vzal jsem si půlku..

    Nevíte kde v praze točej svijany (kromě tý rokytky-pro mě z ruky)? já teda vim u nás v Modřanech o jedný hospodě kde je točej.. ještě jsem tam nebyl, ale zejtra tam jdu na 100% :-)

    PRASOPES: jo, gambáč je fakt fádní pivo.. teď jsem nějak viděl reklamu na to a jako fakt jako přehnaný na to, jaká to je kvalita pitiva..

    kámoš právě vychvaluje gambáče.. mu řikám, že staropramen je teda o hodně lepší než gambo.. no nenechá si to vysvětlit.. (dobře no, mám náklonnost ke staráči, protože jsem v Radotíne pracoval na brigádě v tom překladišti :-)

    JANDOUR: v pivní galerii jsem byl jednou.. a dost mě to nakrklo.. na škole jsem v Krkonoších 4 roky pil krákoru.. v praze je to jediný místo kde se dá sehnat.. za kuželku chtělí 22 korun !!! .. to sem musej z Trauče nosit snad pěšky v baťohu nebo jako nevim..

    jinak v praze jedinej Budvar z tanku je u Botanický zahrady.. s klukama se tam chystáme už asi půl roku a furt nic :/
    KACIR
    KACIR --- ---
    Tak jsem před chvílí popil lahvovou třináctku Svijanského Rytíře - označení Bitter nelže, ta hořkost je úžasně akorát a krásně doznívá... Fajnový pivo...
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Já tim ale teda myslim tankovou Plzeň..
    Sudová mě nikdy nebrala...
    Ale teda chápu, že popis je napytel, už jsem se do Galerie dlouho nedostal a pamatuju si to matně...

    Sakra, bylo to na K.. ..a byla to třináctka...
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    Tak až budeš znát název, napiš, možná to mají lahvovaný i v PK. No ale poslat v chuti plzeň daleko dozadu není v poslední době zas až tak složitý se mi zdá, beru to pivo jako nouzovku v hospodách, kde točej tekutinu začínající na gé, ale jinak už jsem jí úplně přestal vyhledávat. A nevím, jestli je to změnou mejch chuťovejch priorit nebo změnou chuti plzně, ale myslím, že je to tak půl na půl.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    To zkusim.. Dal bych na revanš tip na skvělej lahvovej ležík z pivní galerie, kteerj je i v lahvích výtečnej, ale zapoměl jsem jméno. ale sladěnost hořkosti a plný chuti poslala plzeň daleko dozadu.)
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    To naprosto chápu a ten pocit znám dost důvěrně... Myslím, že zklamanej fakt nebudeš. Mimochodem - ten Skalní ležák z Chodovaru údajně točí jenom v PK, jinak se lahvuje a do hospod ho vůbec nedodávají. A lahovej teda stojí taky za to...
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    No tak tos mě fakt hodně nalákal. Navíc to mám večer přesně na půl cesty, takže akorát z Florence na Žižkov nepojedu busem.) Yumyum, já se uplně infantilně těšim.)
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    No černej ležák s názvem Granát má kromě Staropramenu a ČH tuším i Nová paka, Herold nebo Platan. Štěpán je svrchně kvašenej ležák, něco mezi jedenáctkou a dvanáctkou - receptura Pivovarskýho domu, ale pro PK ho vaří v Kácovským pivovaru. Je příjemně hořkej, s plnou chutí a má takovej květinovej dozvuk (jakkoli to zní dementně, je to tak). V PK je to vždycky jistota, ovšem tentokrát se fakt povedl.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Tak to se možná dneska večer stavim cestou do Husitský.)

    Granát z Černý hory? Maj dva pivovary stejný jméno piva, jo?

    Co je Štěpán?
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    Tak jsme se asi konečně domluvili. Já do Pivovarskýho klubu chodím dost často, teď je povedená várka Štěpána, velice slušnej Granát z Černý hory a včera začali točit Skalního ležáka z Chodovaru, doporučuju.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Jo takhles myslel tu mnohoznačnost chutí... Tak to jo, já myslel, že navazuješ na "Při každým napití to může být jiný" pod čimž jsem rozuměl, že myslíš proměnlivost kvality (a nemyslim ve špatnym slova smyslu lepší/horší, ale jiný/jiný) u jednoho určitýho piva.. ...což kromě proměnlivejch podmínek, který se můžou dotýkat výsledku produkce v malejch pivovarech, může bejt zapříčiněný výrobou z hlavic, který jsou mnohem míň srovnaný do jedný kvalitativní roviny, než granulát... (jestli tomu všemu rozumim správně).

    Navštěvujete v Praze někdo Pivní Galerii nebo ochutnávky piva v pivovarnickym klubu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam