• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    INTEGER: kup a dej vedet jaka je :) vypada to zajimave, zabehnu mrknout nekam do knih..
    BATAILLE
    BATAILLE --- ---
    INTEGER: Rozhodně stojí. Minipivovary jsou tam zmíněný na můj vkus dost zběžně, ale jinak jako základní příručka je to zatím asi nejlepší věc, která je u nás dostupná. Navíc to nemá mongoloidně nablblej styl pisatelů z Pivního kurýra, což je dost velký plus.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    PIVOMILTUPLAK: Ja pod weizen zahrnul vice nez jen to, co spada pod reinheitsgebot.. bral jsem to spise obecne jako vsechna psenicna piva, ze se da setkat i s psenkama s nizsim pomerem psenice.. u tech nemeckych se opravdu dava cca 50-70%, jak uvadis.. A mam dojem ze belgicke psenky se taky pohybuji pod tou 50 procetni hranici, ale tim si nejsem uplne jist..
    No a co se spodnich kvasnic tyce, i takove psenicne pivo u nas sezenes..
    PIVOMILTUPLAK
    PIVOMILTUPLAK --- ---
    ABRAHAM: jen pár připomínek, že stačí 30%pšenice pro weizen??rovnou to můžeš kvasit spodníma kvasnicema.
    Podle bavorskýho zákona do weissbieru patří min.5O%pšeničnýho sladu. Jinak to neni pravý bavorský vajcoš! Samozřejmě, jsou jiné druhy piv do kterých se přidává pšenice třeba jen do 10%, ale když to má být weizen, tak to jinak nejde..
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    SAMMAEL: :D ...a kdyz nemate zadny pivo, tak si ho vubec nedavejte!!
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KRYSTOFF: To je perla, mistr Babica by ti mohl závidět :)
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ony ty ruzny weissbiery maj tu vyhodu ze kdyz na ne clovek zrovna nema chut tak si muze dat normalni svetly pivo
    KACIR
    KACIR --- ---
    Fakt naštěstí... :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak tohle je nastesti april :)
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    dneska uz radsi nic nectu, nikdy nevim co je april a co pravda
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    bych si dal hned , to musela bejt namka :)
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    vcera jsem mel naprosto vynikajici pivo Weihenstephaner, Hefe Weissbier, a tvrdi o sobe ze jsou Alteste Brauerei der Welt (zalozeno 1040, Bavorsko).
    zajimave je take ze na bavorskych pivech vetsinou pisi "Gebraut nach dem Bayerischen Reinheitsgebot". pochybuji ze bavorsky Reinheitsgebot umoznuje redit pivo vodou...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nový pivovar v Chotěboři - sládek z Rebela a Bakaláře, klasické otevřené kvasící kádě, žádně europivo - http://www.pivnidenik.cz/clanek/3767-Chotebor-hlasi-dokoncovaci-prace/index.htm
    HLAZARD
    HLAZARD --- ---
    ANDY_WARHOL: tak to bude Locál asi:)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo, diky. Skoda toho svetlyho, ale nevadi.. ;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    je to teda ta tmava varianta, svetly tam nemaji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam