ANDY_WARHOL: hovězí ve víně už jsem také jedl ztvrdlé...jestli není náhodou lepší bezmasá strava :)
MORAVSKÁ PIVNÍ BRAMBORAČKA
1l vody, 600g brambor, 200g brynzy, 200g chleba, 3dl světlého piva, 1 vejce, 1 lžíce másla, 10g hrubé mouky, sádlo, sůl
1) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme rozdrobenou brynzu, přilijeme pivo a promícháme.
2) Z mouky, vejce a lžíce rozpuštěného másla připravíme husté těstíčko, které zavaříme do polévky, krátce povaříme, případně dosolíme.
3) Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dozlatova. Rozdělíme do talířů, zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.