• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: Před víc jak rokem jsem ochutnal, dobré, ale nijak extra závratně, ale připusťme, že to bylo v nejtvrdší konkurenci. Jo a Chýně ještě ani jednou nezarmoutila... :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    v chýni maj červený vídeňský ležák, zkoušel jste někdo? já si teď dávám mlynářskou 12, výtečná jako dycky
    KACIR
    KACIR --- ---
    Narazil jsem na článek o Pivkupectví, četbu i nákup můžu s klidem doporučit:
    Novinky pro pivní národ: pražské Pivkupectví chce Čechům rozšířit obzor | Ekonom.iHNed.cz -
    http://ekonom.ihned.cz/c1-47160500-novinky-pro-pivni-narod-prazske-pivkupectvi-chce-cechum-rozsirit-obzor
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Ono je to predne pro Brnaky, kterych tu moc neni, ale i tak to sem vlepim. V Bystrci se otevrela pivni prodejna, kde maji jak ceska piva, tak i spoustu zahranicnich - hlavne Belgie, ale taky hodne jinych zemi. Nasel jsem tam i par vzorku co jsem si privezl z prodejny v Berline, o ktere jsem psal nize :)

    Urcite bych tam ale uvital vic tech domacich. Jinak ceny celkem vysoky. Ani ne tak u tech zahranicnich, ale spise domacich. Davat treba za dvanactku Krakonose 18 korun se mi moc nechce. Kor kdyz se v Brne da sehnat za 11 korun.

    http://www.pivoabeer.cz/
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Pokud na to nekdo z vas jeste nenarazil.

    Pivovarská lavina
    Pivovarská lavina - Články - Pivní Obzor
    http://www.pivniobzor.cz/clanky/2010-12-01-pivovarska-lavina/
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ABRAHAM:
    No tak huba se mi potom nekrivila, ale asi jsem fakt zvyklej na neco jineho.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    UMBERTO: Muze byt, ale ne tak, ze se ti po jednom napiti totalne zkrivi huba :]
    UMBERTO
    UMBERTO --- ---
    Slyšel jsem, že pšeničný pivo má být nakyslé. Mám to od jednoho týpka, kterej to má od pana Matušky z Broum...
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Záměrně kyselý pivo jsem pil jen nějakej cuveé lambic a šmakoval, ovšem nevědět, že to kyselý fakt má bejt, tak jsem to asi preventivně vylil jako zkažený :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: dokvasovanim v lahvi a nebo, jak se ted docitam, pridanim laktobacilu :)

    Vice na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse

    Kazdopadne hoch Nemci to snad ani nepijou. Primo v tom ksefte mi celkem prijemny dedula (nemajici rad Polaky a dle vseho tam radi i nas) sdelil, ze klasicky Berliner Weisse neni dobry a nabizel mi rovnou ochuceny (malina a jina zverstva). Kdyz jsem sahl po tom cistem, doporucil mi nalit tam panaka nejakeho sirupu, ze je to tak lepsi a samotne se to moc nepije.

    Pokud chcete zkusit Berliner Weisse, mohl bych doporucit psenici ze slovenskeho Kalteneckera. Vypit to mi delalo dost velke problemy, i kdyz ostatni piva maji vyborna (kdyz pominu jejich chilli-ulet). Akorat se domnivam, ze ta kyselost nebyla v tomto pivu chtena a jednalo se spis o spatnou varku :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Teď se mi to nechce gůglit, to je nějaká hóchtradice se spontánním kvašením, ne?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Jo a kdyby nekdo jel pres Berlin, urcite se zastavte tady: http://beeradvocate.com/beer/profile/18476

    Maji tam neskutecny vyber piv z celeho sveta: Evropa, Afrika, USA, Asie.. A ceny hodne prijemny.

    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: Berliner Weisse ma byt kysely, a ne jen lehce. Zrovna predevcirem jsem z berlina jeden privezl :)
    Klasicky weissbier kysely byt nema.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nedavno sme byli v polsku na koncerte..bohuzel si nepamatuju znacku piva..jen tmavy sklo, modry etikety lahvi..ale pit se to docela dalo..urcite ne horsi nez nase masovky (navic 6% takze docela davalo:)
    KACIR
    KACIR --- ---
    RAGNAROK: Kyselý má být akorát lambic, weizny můžou bejt lehce nakyslý jen tak osvěžujícím způsobem, nevím jak to správně popsat. Všechno je ale relativní, je totiž otázka, na co jsi zvyklej...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    U bulovky je hospoda kde jsem ochutnal Weissbier 13° a 17°, musim rict ze mi moc nechutnalo spise vubec. Obe byly kysely s trochou mlecne prichuti. Pak jsem si dal jeste 12° plzenskehio typu v te same hospe to uz se pit dalo ale porad nic moc. Tak se ptam je Weissbier normalne kysely?
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    jinak zalezi na lidech. mam kamose z Warszawy co vychvaloval nejaky pivovar na severu Polska-varej i nefiltrovany a weissbier atd. ale problem je s distribuci-takze vzdycky kdyz jede k mori tak se tam stavi a nacpe auto basama. zkusim zjistit co je to za pivovar..
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    HAYES: to je asi jako bys jim privez od nas na ochutnavku Gambrinus a Krusovice

    tady ve vidni ty piva prodavaj u turku, takze je obcas kupuju kdyz mi v nedeli dojde pivo. nejsou uplne spatny, hlavne proto ze jsou silnejsi (okolo 5%) a ten Okocim se myslim dela jeste silnejsi, ale jsou to zkratka uplne spotrebni nezajimavy piva, to si klidne muzu koupit tureckej Efes a zizen zazenu stejne
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    btw v bile maj pivo kristián od eggenberga, zkoušel jste někdo? měla by to bejt cca 8°
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    HAYES: lecha sem viděl lahvovýho ve světě piva, jinak polský piva který sem koštoval byly recesní kousky z lidlu nebo odkud a celkem bych souhlasil, moc jim to nejde, ale to je jako dělat si úsudek na základě požití piva Pivo, Lahváč, nebo Blanický rytíř :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam