KACIR: dokvasovanim v lahvi a nebo, jak se ted docitam, pridanim laktobacilu :)
Vice na wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse
Kazdopadne hoch Nemci to snad ani nepijou. Primo v tom ksefte mi celkem prijemny dedula (nemajici rad Polaky a dle vseho tam radi i nas) sdelil, ze klasicky Berliner Weisse neni dobry a nabizel mi rovnou ochuceny (malina a jina zverstva). Kdyz jsem sahl po tom cistem, doporucil mi nalit tam panaka nejakeho sirupu, ze je to tak lepsi a samotne se to moc nepije.
Pokud chcete zkusit Berliner Weisse, mohl bych doporucit psenici ze slovenskeho Kalteneckera. Vypit to mi delalo dost velke problemy, i kdyz ostatni piva maji vyborna (kdyz pominu jejich chilli-ulet). Akorat se domnivam, ze ta kyselost nebyla v tomto pivu chtena a jednalo se spis o spatnou varku :)