• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    X_RATED_IDIOT: vsim jsem si, ze u reky, jak jsou novostavby "prague marina", tak v tom arealu je rozdelana hospoda s pivovarem - alespon tak to hlasa cedule :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    kámoš dneska v práci jen tak bokem zmínil, že jeho kámoš má stavební firmu a pro nějakýho snad anglána staví v holeškách hospodu s pivovavarem, máte někdo nějaký seriózní info?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    me ta boruvka taky celkem chutnala, kdyz jsem ji pil naposled, ale mel jsem pravda jen jednu. a uz je to pres rok, tak nevim

    do rozmanitosti se tesim! ted jsem v norsku pil skvele veci od negne ø a jinych malych pivovaru, tesim se, ze ochutnam ruzne ulitle veci!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    CH_IN_A: nezbývá, než ti gratulovat. Jsi první osoba, o které vím, že jí ML chutná :)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    MILHAUZ: V pivní rozmanitosti celkem pravidelně nakupuju, mám to víceméně při cestě z práce domů. Klady: levnější matuška než ve zlejch časech, příjemný majitelé, celkem slušnej repertoár německejch piv, zápory: slabší zastoupení anglosaský produkce, brewdog jen občas (nicméně je-li zlevněnej, je zlevněnej víc než ve zlejch časech, kupoval jsem i 5AM saint za 20). Celkově dobrý, jsem rád že to tu máme.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    poslednich par dni jsem mel moznost pit boruvkove pivo z cerne hory a fakt me chutna - nikdy bych nerek, ze nekdy bude - oproti tem ovocnym pivum z pivovarskeho domu, ktere me fakt nechutnaji...tohle predevsim boruvkove voni - lehce - jinak chutna "normalne"
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: zátky normálně po 10-15 korunách koupíš, takže ho normálně vyflusni ven, vypláchni sud, nech si znova stočit. Někde kde soudky stáčejí, mají rovnou i zátky. Pokud ale stáčí přímo z pípy, bude to případ od případu.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    vidis, to me nenapadlo! je tam moznost nechat sudy ve vodarne, tam je zima, a pak jen dlouhym slauchem tahnout privod k pipe! tim by pivo v sudu zustalo studene! dik za trknuti
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    no, dobral jsem se toho, ze to asi budu sytit vzduchem a pujcim neco silnejsiho nez tech 25 litru za hodinu. kazdopadne diky za rady, tesim se na to! :-)

    btw u charvata v dejvicich dnes nove chotebor!! ale prisel jsem pozde, 12ka uz byla vyprodana, tak jen 10 a "special"

    a vase nazory na pivni rozmanitost na zizkove??
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    stačí sifonová láhev bez vody a bombičky, jednoduché a účinné :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILHAUZ: Podle mého laického názoru by to mělo stačit, pokud budeš mít to pivo v sudu aspoň trochu studený...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    CH_IN_A: jo, taky to pomalu zjistuju, ze vzduch mozna staci. nic se za to neplati a pokud se sud vypije rychle, melo by to byt bez problemu.

    na "vycepy.com" nabizeli mi nejakou sestavu, co se jmenuje PYGMY 25/K. myslite, ze to s jednim kohoutem staci? bude tam cca 200 zvanych hostu, samozrejme jen cast bude pit pivo.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    MILHAUZ: myslim, ze tyhle plyny se pouzivaji hlavne kvuli konzervaci, takze pokud bys ten sud vypil za 2dny, tak mozna bude lepsi vzduch - ale nevim - taky do toho moc nevidim
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    pratele, pristi patek mam svatbu a nakonec jsem se rozhodl pro koutskou filtrovanou desitku. rad bych to nejak dobre vychladil, nasytil, narazil a serviroval a nemam s tim zadne zkusenosti. volal jsem do pivovaru (je tam bezvadny pan na vratnici) a ten rekl, ze sytit nejlepe dusikem nebo biogonem a chladit idealne na 7-8 stupnu a kompresor minimale 3 atmosfery.

    mate s tim nekdo zkusenosti? rad bych, abych tomu pivu udelal co nejlepsi podminky.
    KACIR
    KACIR --- ---
    VOZKA: Ale jo, sud už je prázdnej, je potřeba ho vymejt a používat dál, je škoda ho vyhodit...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KACIR: Díky za tip. Taky jsem ho dneska koupil a na nějaký běžný pití je za tu cenu naprosto v pohodě, podle mě i lepší než Primátor, kterej je na mě moc sladkej, na Pegase ale zas nemá.

    K tomu špuntu - na co je potřeba ho vyndavat? Však to funguje tak, že se tam ten vzduch dostává nějak otočením toho vršku, ne?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo to by mohla bejt vona :) no voni jak maj v tý centrální místnosti stoly u sebe, tak tam sou mezi nima dvě židle, ale místo jen na jednoho člověka, před pípou se sedí nejlíp, ale tam zas ta malá moc nepřijde :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DEMONOFANARCHY: taková menší mladá tmavovlasá? taky se mi líbila :) dizajn maj dobrej, akorát maj moc stolů, když si sedneš k jednomu, za tvoje záda už se ke stolu nikdo nevejde
    KACIR
    KACIR --- ---
    Včera jsem poprvé zakoupil 5L soudek Grafenwalder Hefeweizen v Lidlu za 169K. Můžu tuhle pšenku s klidným svědomím doporučit, tmavší než Primátor weizen, chuť i vůně velmi příjemná.

    Chci se ale zeptat, jaký máte zkušenosti se soudky?
    Soudek má nahoře špunt/vzduchovej ventil, dole výpustní ventil, takže nepotřebuje pípu. Problém je, že se mi nedaří ten horní špunt vyndat bez použití hrubé síly. Zkoušel jste to někdo? Je na to nějakej fígl, nebo je prostě potřeba násilí a pak sehnat novou zátku?
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: Byl jsem loni a trochu mě to zklamalo. I když se to dá omluvit tím nultým ročníkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam