• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    rikam, ze jsem to mel na svatbe pod vlivem, v extra krasny hospode (u veverku nekde u unetic, unesli jsme tam nevestu...), k tomu domaci orechovice.

    ad negne ø, vybornej pivovar, delaj hrozne moc ruznejch piv (naposled jsem mel ovesny ale), moc si nedovedu predstavit jak to vozej v sudech z norska. to urcite vyrabi pokoutne staropramen

    kdysi tu na nyxu byval mod "jsem na sracky/serte na me". chybi mi
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    MILHAUZ: negne ø maj na čepu v zubatym psovi, nepletu-li se
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MILHAUZ: btw borůvka mi moc nesedí, ta chuť mi přijde dost umělá, maj jí v merendě lahvovou v lednici furt
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    kámoš dneska v práci jen tak bokem zmínil, že jeho kámoš má stavební firmu a pro nějakýho snad anglána staví v holeškách hospodu s pivovavarem, máte někdo nějaký seriózní info?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    me ta boruvka taky celkem chutnala, kdyz jsem ji pil naposled, ale mel jsem pravda jen jednu. a uz je to pres rok, tak nevim

    do rozmanitosti se tesim! ted jsem v norsku pil skvele veci od negne ø a jinych malych pivovaru, tesim se, ze ochutnam ruzne ulitle veci!
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    CH_IN_A: nezbývá, než ti gratulovat. Jsi první osoba, o které vím, že jí ML chutná :)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    MILHAUZ: V pivní rozmanitosti celkem pravidelně nakupuju, mám to víceméně při cestě z práce domů. Klady: levnější matuška než ve zlejch časech, příjemný majitelé, celkem slušnej repertoár německejch piv, zápory: slabší zastoupení anglosaský produkce, brewdog jen občas (nicméně je-li zlevněnej, je zlevněnej víc než ve zlejch časech, kupoval jsem i 5AM saint za 20). Celkově dobrý, jsem rád že to tu máme.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    poslednich par dni jsem mel moznost pit boruvkove pivo z cerne hory a fakt me chutna - nikdy bych nerek, ze nekdy bude - oproti tem ovocnym pivum z pivovarskeho domu, ktere me fakt nechutnaji...tohle predevsim boruvkove voni - lehce - jinak chutna "normalne"
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: zátky normálně po 10-15 korunách koupíš, takže ho normálně vyflusni ven, vypláchni sud, nech si znova stočit. Někde kde soudky stáčejí, mají rovnou i zátky. Pokud ale stáčí přímo z pípy, bude to případ od případu.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    vidis, to me nenapadlo! je tam moznost nechat sudy ve vodarne, tam je zima, a pak jen dlouhym slauchem tahnout privod k pipe! tim by pivo v sudu zustalo studene! dik za trknuti
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    no, dobral jsem se toho, ze to asi budu sytit vzduchem a pujcim neco silnejsiho nez tech 25 litru za hodinu. kazdopadne diky za rady, tesim se na to! :-)

    btw u charvata v dejvicich dnes nove chotebor!! ale prisel jsem pozde, 12ka uz byla vyprodana, tak jen 10 a "special"

    a vase nazory na pivni rozmanitost na zizkove??
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    stačí sifonová láhev bez vody a bombičky, jednoduché a účinné :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILHAUZ: Podle mého laického názoru by to mělo stačit, pokud budeš mít to pivo v sudu aspoň trochu studený...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    CH_IN_A: jo, taky to pomalu zjistuju, ze vzduch mozna staci. nic se za to neplati a pokud se sud vypije rychle, melo by to byt bez problemu.

    na "vycepy.com" nabizeli mi nejakou sestavu, co se jmenuje PYGMY 25/K. myslite, ze to s jednim kohoutem staci? bude tam cca 200 zvanych hostu, samozrejme jen cast bude pit pivo.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    MILHAUZ: myslim, ze tyhle plyny se pouzivaji hlavne kvuli konzervaci, takze pokud bys ten sud vypil za 2dny, tak mozna bude lepsi vzduch - ale nevim - taky do toho moc nevidim
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    pratele, pristi patek mam svatbu a nakonec jsem se rozhodl pro koutskou filtrovanou desitku. rad bych to nejak dobre vychladil, nasytil, narazil a serviroval a nemam s tim zadne zkusenosti. volal jsem do pivovaru (je tam bezvadny pan na vratnici) a ten rekl, ze sytit nejlepe dusikem nebo biogonem a chladit idealne na 7-8 stupnu a kompresor minimale 3 atmosfery.

    mate s tim nekdo zkusenosti? rad bych, abych tomu pivu udelal co nejlepsi podminky.
    KACIR
    KACIR --- ---
    VOZKA: Ale jo, sud už je prázdnej, je potřeba ho vymejt a používat dál, je škoda ho vyhodit...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KACIR: Díky za tip. Taky jsem ho dneska koupil a na nějaký běžný pití je za tu cenu naprosto v pohodě, podle mě i lepší než Primátor, kterej je na mě moc sladkej, na Pegase ale zas nemá.

    K tomu špuntu - na co je potřeba ho vyndavat? Však to funguje tak, že se tam ten vzduch dostává nějak otočením toho vršku, ne?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo to by mohla bejt vona :) no voni jak maj v tý centrální místnosti stoly u sebe, tak tam sou mezi nima dvě židle, ale místo jen na jednoho člověka, před pípou se sedí nejlíp, ale tam zas ta malá moc nepřijde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam