• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Doporucuju se zamerit na aktualni special od Clocka - risavyho zmikunda,, je to paradni red ipa 20•, ktera se teda fakt povedla ;)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    UNDERDOWN: jo, presne tu trasu taky na prazdniny chystam. dik za info, doufam, ze se jim bude darit, to misto je krasny
    NOIK
    NOIK --- ---
    dneska jsem celý odpoledne popíjel grepovej ležák z Two Tales (o tom pivovaru jsem slyšel poprvé http://www.twotales.cz/ ) a musim říct, že mi to hodně jelo - lehký, svěží, hořký
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    SEEKER: jo to jsem byl asi ja :) Po horcim Clockovy jsem se na Summer Ace nejdrive uplne netvaril, ale pak jsem se k nemu propil a u grilu to pak byla chutovka. skoda ze tam toho nemaji vic, bych si udelal zasobu.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POLYRHYTHM: Nepotkali jsme se náhodou v Pivní rozmanitosti nad tím Summer Ace? Obojí jsem tam totiž také v sobotu chutnal a pak si poslední lahev SA vzal ke včerejší grilovačce. :) A obojí je hodně příjemné pití.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    o víkendu jsem se taky rozhodl se pivně dovzdělat a degustoval Clocka, jehož raná šarže mě až tak nerozhodila (byla v pohodě, ale že bych skákal do stropu to moc ne). Tak odvolávám vše, co jsem o Clocku níže řekl. Velice dobré pivo, možná v současnosti jedno z nejzajímavějších. Konec hlášení.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    o víkendu jsem popijel Chotovinský Vojtíšek Summer Ace 12° - díky Sorachi Ace chmelu velmi netradiční variace na summer ale, velmi osvěžujicí a pitelné pivo

pak jsem ještě měl od Clocka 8° Trudi - parádní nachmelená plnotučná 8ka, do vedra ideální

DAHY: ke chvále na Citru se přidávám, už jsem jí vypil docela dost a je moc fajn.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Vcera vycpana vydra z kosteleckyho snajdra. Prekvapive velmi slusna. Asi prvni, co mi od nich chutnalo. Snad to nebylo maskovany gambo, nerad bych se odkopal :-D
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    DAHY: Se ukliknu a mínus pivus na světě. Permon summer ALE 10° prima záleshitost, např. v Illlegal beeru,
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    UNDERDOWN: Ten stout je hodně povedenej, ale nic jinýho jsem od nich neměl.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    MILHAUZ: Osobně o prázdninách určitě zajedu a Vtelno k tomu.
    Jinak Lobeč sem měl ALE, už teda nevim jestli Red nebo bez přívlastku. Matuška nebo Clock to nebyl, ale bylo to dobrý.
    V Kulovym blesku mají stout.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    * "pil" jsem chtel napsat
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak uz byl nekdo v lobci? nebo to byl nekde jinde?
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Dnes ochutnám Lorec z Kutný díry nebo teda hory. Takový sladový a vodovější.
    O víkendu bude snad už ve Ctiněvsi k mání 10° summer ALE. Na košt voněla hezky a pila se taky prima.
    A kdo ještě nebyl v Dolních Břežanech u Prahy, tak 10° dobře hořká a 12° taky tak. Pšenice a ALE bída.

DAHY
    DAHY --- ---
    SEEKER: Vida, na Kounice jsem jeste nenarazil. Diky za tip.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    DAHY: Jo, ta citra byla velmi slušná. Já nějak těm jejich ale dlouho přicházel na chuť, zpočátku mi ty p.i.p.y, p.a.p.y a spol. moc nejely, ale tohle bylo dobrý pivo - na cascade jsem zvědav. Není to rozhodně taková pecka, jako třeba single hopy s Kounic, ale hodně slušný.
    Navíc mám obecně rád, když se snažej i relativně větší pivovary, co lahvujou do půlitrů a do skla. A co se týče rozšiřování portfolia svrchně kvašenejch piv, tak to teda permon rozjíždí hodně (skoro až moc).
    DAHY
    DAHY --- ---
    Musim doporucit soucasnou Permon kolekci single-hop ales. Maj jich v planu uvarit postupne 7. Zatim byla "citra", ktera bude snad jeste k dostani a ted jede "cascade". Vyborna prilezitost, jak se trochu vzdelat v chmelovejch odrudach.

https://cs-cz.facebook.com/pivopermon
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    UNDERDOWN: Zrovna nedávno jsem pil nějaký docela dobrý pivo od někud z Jugošky, snad dokonce Chorvatsko, ale jesli to bylo vaření u moře, to fakt nevím. (Tak trochu googlení - a byl to Zmajska pivovara ze Záhřebu)
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    A nejhorší jsou ty, co nevědí do čeho jdou... :-)
    Třeba takovej Pelhřimov, krematorium tam nemaj, ale pivovar jo. Sice před pár lety začali podivně šulit pivo (kdo neznal Poutník nefiltr 12', ten dnes nic neví), ale člověk aspoň netrpí průjmama u moře, protože Karlovačko, Ožujsko, Laško a i Union jsou projímadla (zná někdo nějakej skutečnej malej pivovar v Chorvatsku/Slovinsku u pobřeží?). No a ty vejšky v Tatrách... Poprad, Svit... I Slováci už vařej o 106!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    nojo je vidět, že co kus to jiná huba. Dalešice jsem měl jednou a jely mi, 11 i 13. Antoš mě vlastně nikdy nevzal a to nepočítám jejich user friendly ceny, harrach (pokud to je jelínkova vila) je takový spíš stolní pivo, ale pokud jedeš kolem a nemáš nic na párty, vleze se, břevnov ležák mi jel v podstatě dycky a měl jsem ho dostkrát, modrá hvězda mi přišla výborná snad vždy s výjimkou nedávný náplavky, kozlíčka si nevybavim, než zase tu náplavku, kdy stál za prd, clock jsem měl jednou z láhve nějakej silnej ale, nevim. Doporučil bych vzestupně podle síly po malejch, psát si to a nakonec si tě něco najde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam