• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

    PIVO: Kudy teče, tudy léčí...


    Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...


    Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

    rozbalit záhlaví
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    NOIK: Tak to si zajdi do Cobolisu na ejlový śestky, by mohly obě chutnat.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    NOIK: a nebyly to new broumy od albrechta? ty maj taky takhle pojmenovany pivo
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    NOIK: osmicku vari v praze snad uhrineves
    NOIK
    NOIK --- ---
    LBW: tak ideálně si udělat vejlet do Frýdlantu žejo, v pivovaru maj příjemnou hospodu, dělaj i prohlídky s koštovačkou ..celej večer jsem pak pil ten jejich osmičkovej ale a byl jsem naprosto spokojenej, škoda, že na tyhle nízkoalkoholický apaoidní piva člověk nenaráží víc

    //..stočil jsem si tam taky z tanku pro zajímavost ty slavný New Broumy od mladýho Matušky a vůbec mě ta nakyslá mdlá tekutina nezaujala, asi jsem ten novej styl nepochopil:)
    LBW
    LBW --- ---
    Rohlicek od Zichovce vylozene neoslovil.
    Hostivar Ale 10 standardne fajn.
    Zato Albrecht American IPA je bozi! Musim nekam na toceny, pac jsem mel jen lahev.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ja jsem velmi spokojen, ze jsem se odstehoval do slanyho, pac antos s tovarnou a prihlizejicim zichovcem je dost silna trojka :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja teda tmavy piva moc nemusim, ale 13 svatecni lezak ze Cvikova je dobrej.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    _UDO_: za mě má překvapivě dobry výběr lahvacu Norma :)
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    dnes prekvapko v albertu na Butovicich. V lednici hostivar, klokočku, pak kohout z blatny - toho neznam.. od kazdyho nekolik piv.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    _UDO_: cerna 18?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _UDO_: to de.... fakt jo :D
    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    tpč

    _UDO_
    _UDO_ --- ---
    http://deerbear.pl/piwa/ zajimava nabidka i grafika od sousedu
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak v tom pripade tocej u jelinku asi nadvakrat, stejny u balbinu. tam mi plzen chutna, na rozdil od Lokalu, kde mi prijde jak unyla voda bez chuti a zapachu
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak tam je těch faktorů opravdu hodně. Čerstvost piva, sud nebo tank (tankové nepřichází do kontaktu s hnacím plynem), teplota při skladování sudů, způsob manipulace s již naraženým sudem, četnost sanitace výčepního zařízení, výtoč, způsob čepování, teplota piva atd.
    KACIR: U hladinky je sladká pěna, u čepování na víckrát je pěna hořká a pivo má menší říz.

    Btw já Plzeň fakt nemám rád, protože má v sobě trošku víc zbytkového diacetylu, ze kterého se mi prostě zvedá kýbl. Ne moc, ale je tam (což se ostatně u českého ležáku do určitého obsahu nebere jako senzorická vada, narozdíl třeba od ležáků německých). Každopádně je říjen a to znamená, že je tu po roce opět říjnová volba sládků - fenomenální nefiltrovaná a nepasterovaná verze Plzně. Škoda, že ji nevaří po celý rok, asi bych už nepotřeboval pít jiný ležák.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KACIR: jejich vycepak tvrdí, že nejmíň hořký je mlíko, tak je prý vhodné pro ženy.
    KACIR
    KACIR --- ---
    GLOBETROTTER: Nějaký efekt má i styl čepování, jestli se nepletu, Plzeň doporučuje pro Prazdroj čepovat najednou na hladinku, při čepování na víckrát trochu hořkost snad klesá - nicméně dosud jsem to nějak neměl možnost porovnat...
    Uvidíme, jestli to někdo potvrdí nebo vyvrátí... :-)
    JOHY
    JOHY --- ---
    GLOBETROTTER: imho dost teplotou půllitru. v lokálech je maj naložený třeba ve studený vodě, jinde je jen opláchnou teplý ve studený vodě: v ten moment mi plzeň přijde "tělnatější" než v lokále.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    joo, u Jelinku ta plzen kurva smakuje. Podle me to dela ten vycepakuv knir.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER --- --- 23:13:33 30.9.2019
    Předem se omlouvám za lama příspěvek: Dal jsem si tuhle jedno U Jelínků. Chutnalo to úplně jinak než v běžné hospodě (o lahvaci samozřejmě nemluvě). Chápu, že se kvalita dá v hospodě ovlivnit mnoha faktory, ale přišlo ní, že to má úplně jinou hořkost (mnohem vyšší), byl to naprosto jedinečný ležák (skalní odpůrci průmyslového piva prominou). Jak se dá u točeného piva ovlivnit pocit hořkosti?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DEMENAPIVO: oni mu jine jmeno davaji (myslim ze jsem o nem psal) podle jmena v kalendari v den kdy ho varili. Ostatni piva chutnaji porad stejne, da se jen poznat zacatek a konec sudu, stejne jako u vsech oatatnich sudu, piv a pivovaru, kdyz to ma clovek napite natolik aby to ppznal
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    CH_IN_A: a oni v těch kbelech tu jepici vaří každý rok v dobách, kdy nebylo sterilní prostředí a dnešní technologie? nebo jak mám chápat ten argument?


    DOCENT: souhlas, ale bavíme-li se o malých pivovarech, tak tento názor lze brát naopak jako dost zvrácený alibismus :)


    JVCNC: asi záleží na úhlu pohledu - tvůj chápu, ale nesdílím ho. když si dám v pivovaru pivo s názvem ipátor a budu z něj nadšený, tak si ho zapamatuju - po roce se o něm budu bavit s kamarádem a líčit, jak mi ipátor hrozně chutnal a on se mi vysměje, protože měl jinou várku, která byla hnusná. proč tomu ten pivovar nedá jiné jméno, když to pivo chutná jinak???

    ale jinak - sto lidí, sto chutí a většinou bohužel tak dvěstě názorů. kbelskej pivovar skoro neznám a bavím se na všeobecné rovině. když si dám v hospodě na rohu svíci, ze který se posejřim blahem (v dobrém slova smyslu) a půjdu na ni za týden znovu a ona bude úplně jiná, tak budu nasranej. nejznámější rumy z karibiku mají povětšinou desítky let jednoho zaměstnance, který je zodpovědný za blendování jejich produktů různého stáří tak, aby ten výsledný produkt chutnal vždy stejně, jelikož i když jsou ty sudy stejně staré, tak na jeden svítí víc sluníčka a kolem druhého vane víc vítr, takže chutnají naprosto jinak - což je nežádoucí jev - jeden produkt jedné značky má chutnat tak, jak má chutnat..

    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DEMENAPIVO: to si uplne nemyslim, vsechna ostatni piva vari stejne a nemeni recept, u tohodle se mi libi ze az se vypije jedna varka, muzu tam jit ochutnat neco noveho a nepit porad to same a to je to co me u piva bavi, ochutnavat nove veci. To uz by jsi mohl proklinat stejnym principem hromadu dalsich malych pivovaru kteri vari porad nova a nova piva a nejsou zasekle na par pivech ktere vari porad dokola. Ja jsem rad ze tomu tak neni, zrovna u piva je moznosti hodne a byla by skoda je nevyzkouset a aspon neochutnat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam