Tak tam je těch faktorů opravdu hodně. Čerstvost piva, sud nebo tank (tankové nepřichází do kontaktu s hnacím plynem), teplota při skladování sudů, způsob manipulace s již naraženým sudem, četnost sanitace výčepního zařízení, výtoč, způsob čepování, teplota piva atd.
KACIR: U hladinky je sladká pěna, u čepování na víckrát je pěna hořká a pivo má menší říz.
Btw já Plzeň fakt nemám rád, protože má v sobě trošku víc zbytkového diacetylu, ze kterého se mi prostě zvedá kýbl. Ne moc, ale je tam (což se ostatně u českého ležáku do určitého obsahu nebere jako senzorická vada, narozdíl třeba od ležáků německých). Každopádně je říjen a to znamená, že je tu po roce opět říjnová volba sládků - fenomenální nefiltrovaná a nepasterovaná verze Plzně. Škoda, že ji nevaří po celý rok, asi bych už nepotřeboval pít jiný ležák.