• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACOBThere is nothing but a billion screaming monkeys
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    TICHAVODA
    TICHAVODA --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    Ne: nespolčovat se ani se sebou samym! Osvobodit se od sebe stejne jako od druhych, rozjímat bez extáze, myslet bez závěrů – tak, zbaveni Boha, prozijeme kratky interval, který nam tu poskytuje k extazi nepozornost katů. Zitra nas ceka gilotina. A ne-li zitra, pak pozitri. Odpocivejme před tim koncem na slunci a dobrovolne zapomenme na zamery a cile. Slunce nam pozlati čela bez vrásek a vánek osvezi toho, kdo uz nedoufa.
    JACOB
    JACOB --- ---
    Svoboda je moznost osamoceni. Jsi svobodny, pokud se muzes odloucit od lidi a netahne te k nim potreba penez nebo stadni pud, laska, slava nebo zvedavost, které se v tichu a samote nemaji cim zivit. Pokud nedokazes zit sam, narodil ses jako otrok. Muzes mit veskerou velikost ducha i duse; jsi vzneseny otrok nebo inteligentni sluha; ale nejsi svobodny. A nemas v sobe tragedii, protože ta tragedie, ze ses uz narodil, se netyka tebe, ale pouze osudu.
    Narodit se svobodny je nejvetsi velikost člověka, povysuje to pokorneho poustevnika nad krale, ba i nad bohy, jimz je vlastni sila, nikoli však to, ze by ji pohrdali.
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    JACOB
    JACOB --- ---
    TICHAVODA
    TICHAVODA --- ---

ELLTY
    ELLTY --- ---
    "... ale ne, nechám těch výkladů, cítím, jak mě ta písmena, slova strhávají, ještě k tomu špatným směrem, k moralizující paranoie, při níž se poslední dobou, bohužel, často přistihuji a jejíž příčiny jsou mi až příliš zřejmé (samota, izolovanost, dobrovolný exil), ne že by mě znepokojovaly, nakonec sám jsem si je vytvořil jako jakési první záseky rýčem pro onu mnohem, mnohem hlubší jámu, kterou budu muset celou po hroudách vyhloubit, aby bylo něco, co mne jednou pozře"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam