• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    ANNIE: Vida, tohle je už mnohem zajímavější info:) Mně jen pobavila věta "pár lidí to prej někde vidělo:)))
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ULRIK: existence je potvrzena v knizce Roberta Fischera, David Lynch: Temne stranky duse...jenze to byl jen prvni sestrih pro producenty, ktery to pak nakazali radikalne zkratit...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SAJMONDEE: Toto mi nepřijde jako definice 100% informace :) ( pár lidí mi říkalo, že ji i vidělo ... Někde jsem i četl že existuje)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    WIPER: jojo...6 hodinová verze DUny od Lynche existuje.Herbert ji viděl a líbila se mu hodně. pár lidí mi říkalo, že ji i vidělo. Někde jsem i četl že existuje, takže je to 100% informace.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIPER: bych se s dovolenim prihlasila...
    WIPER
    WIPER --- ---
    SAMIEL: nene to neni 6 hodin, ale jen asi o 30-45 min delsi verze. Ale mam ji ted uz u seme, takze ji mohu prepalit zajemcum.
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    MUADDIB: Pockej, ty mluvis o miniserii? Ta je mi, priznam se, zcela ukradena a zatim jsem nenasel duvod, proc ji videt. Ukazky stacily.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JANCHOR: takhle... 1:1 přepis je samo nesmysl... některé věci inovaci a invenci, fanzazii režiséra, scénáristy etc je jistě nutná... ale klíčová je myšlenka, ta podle mě, v tý třídílný slepenině celkem zaniká...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    JANCHOR: O tom bez debat, že by to zvládnul na výbornou...
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    MISON: Pi, Rekviem za sen a cerstve Fontanu, kde bez pocitacu velkolepe zvladnul obrazy typu "cestovatel vesmirem leti vstric mlhovine, uvnitr ktere umira hvezda". Idealni kandidat, rekl bych!
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    JANCHOR: Ale Aronofsky by si vystačil se třemi herci a Clintem Mansellem:)
    MISON
    MISON --- ---
    JANCHOR: Aranovsky? To je ten co natocil Pi? Jestli jo, tak vybornej filmecek ;)
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    MUADDIB: Nejsem z tech, co volaji po 1:1 prepisech, zajima me umelcova interpretace. Lynchuv film proste nedrzi pohromade, coz by novy sestrih *mohl* vyresit.

    Nebo at daji Dunu nove zfilmovat Aronofskemu, ten by si s tim poradil a stalo by to sotva 50 milionu ;) (bonus: Aronofsky zni skoro jako Jodorowsky, cha!)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    asi pred peti lety jsme na na nejakou takovou koukali u Wipera
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    Newim jestli to víte, ale existuje jakási 6 hodinová verze Lynchovi Duny se kterou byl Frank Herbert velice spokojen.
    Tv filmová DUna je hrozná...hezky se drží knížky, ale naprosto bezemocionální brak. Na druhou stranu 2. a 3. část Dětí Duny se mi líbí, ale to proto že je to jediná verze.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MUADDIB: jojo. Je to tak. Ted jsem se divala do knizky venovany primo Lynchovi a je to tam. Herbert byl primo u psani scenare nataceni nemohlo zacit bez jim odsouhlaseneho scenare...

    Jinak je jasny, ze film by mel obsahovat alespon minimum myslenek literarniho dila. Jinak to imho ztraci smysl a stava se z toho jen ciste vizualni podivana, coz se asi stalo z toho zprasenyho Lynchova sestrihu. Hezky se na to diva, ale podstata trochu unika. Prave to me donutilo si knizku (a pozdejs vsechny :) ) precist
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    pointa bude asi problem :) ... mozna nejaky serial s rozumnym rozpoctem by neurazil, nebo se vybodnout na zfilmovani cele knihy a vzit jenom nejakou pasaz ... btw. myslim ze predehry by se hodily na platno vic

    wiper> uz jsem po ni pokukoval ... reference by me taky zajimaly
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ANNIE: to nevím...

    nezáleží na tom, kdo s čím budo souhlasit, ale příjde mi zbytečné vytvořit dílo, které by prostě neobsahovalo hlavní myšlenky literární předlohy...

    na druhou stranu, mohlo by sloužit jako lákadlo... já si tolkienovu trilogii také přečetl až když jsem první dí viděl v kině :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MUADDIB: Lynchuv scenar k Dune udajne odsouhlasil sam Herbert, takze by to podstate knizky asi uskodit nemelo...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    JANCHOR: otázkou zní, jestli by podstata Duny nezanikla v dokonalm zpracování a pokud by byla skutečně tak přesná jako knižní předloha, zdali by jí lidé plně porozuměli... moje maminka je např. náruživá čtenářka, ale Dunu nemohla dočíst... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam