• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ANKETA! Jak hodnotite pokracovani a predehry sagy duna z pera Briana Herberta a Kevina J. Andersona ?

    Pokus o prelozeni BG litanie:

    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it pass over me and through me. And whan it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain."

    "Nesmim se bat. Strach zabiji mysleni. Strach je mala smrt prinasejici naproste vyhlazeni. Budu svemu strachu celit. Dovolim mu, aby prosel preze mne a skrze mne. A az projde, pohlednu vnitrnim zrakem na jeho cestu. Kde byl strach, nic nezustane. Zustanu pouze ja ."
    rozbalit záhlaví
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    jakou neDunovskou knihu byste mi od Franka doporucili? ted jsem na Novym Zelandu, takze tu i sezenu knihy, ktere nejsou u nas dostupne v cestine. dik
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    DUNAR_: y jo tam jsem taky stravil spoustu casu. skoda
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DUNAR_: njn, pěkných 7 let to bylo. IRC na pokec zatím pořád jede, nějakej sraz se taky chystá, ale pak už asi definitivní konec
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    DUNAR_: Tak proč? Prachy, čas? Nu, RIP, pár měsíců jsem si tam užil:)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ULRIK: ale hral
    LINKOS: neni na to sila. :-(
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DUNAR_: mě to stejně přišlo už celkem zastaralí, chtělo by to udělat modernější
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    DUNAR_: Co to, už nikdo nehrál?:)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Duna-online.com (http://dunaonline.com/uvod.php) definitivně končí za tři dny. Uroňme kolektivně kroupu, neboť končí nejširší fórum přátel Duny Franka Herberta.

    :(
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KALIPH: nechápu, to jako chtěj udělat dunu ve 3D??
    TAZZ
    TAZZ --- ---
    RAGNAROK: kdyby zkombinovali Lynchovu Dunu (1984) a Harrisonovu Dunu (2000), tak by to mohlo být zajímavé. U Harrisona mi chybí plno celkem důležitých věcí a u Lynche zase něco přebývá :-) Řekl bych, že Harrison se víc přiblížil knize.
    MISON
    MISON --- ---
    ale pravdou zustava, ze prvni pulka toho filmu je dokonala ! :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    STRANGERD:

    dest na koci tak to je samozrejme posledni koruna.
    Zas nektery vize jsou pekne udelany. Napr. prilet na planetu. Paulovo ochutnani koreni ne nepodobne heroinovemu zazitku. Pro me tam chyby dosti zakladni myslenka preziti jedince vs preziti celeho rodu. (konstani paranoia vsech ktera se stane soucasti jejich bezneho zivota)

    Osobne mi nejhorsi prijde zpravoani ty ryby v tom tanku kdyz ohyba cas a prostor, ale to je nespracovtelny mozna nejbliz tomu mohlo byt Space Odyssey.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    STRANGERD: sonické pistole jsou neuvěřitelný fail:)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    STRANGERD: no a navic udelat z jessicy ubrecenou nanu a nechat fremeny ucit se strilet omfg... jsem velice rozcilen!
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    tak jsem poprve zkouknul lynchovu dunu (v extended verzi) a musim napsat... yuck!!! prvni polovina byla v pohode a tesil jsem se jak se to vyvrbi, ale druha pulka me znicila; proc vypustit tolik dulezitych veci a pridat takovou trapnou blbost, jako byly napr. ty sonicky pistole a dest na konci? nebylo to uplne blby, ale duna ani nahodou; zrejme opravdu nezfilmovatelnej roman...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Pierre Morel Wants Dune Remake in 3D | WorstPreviews.com
    http://worstpreviews.com/headline.php?id=16607&count=0
    MISON
    MISON --- ---
    JANCHOR: Vnitrni monology v podani Lynche se mi fakt zamlouvali. Uvidime, co vymysli tenhle typek. Nicmene jsem pesimista. Myslim si, ze to nedopadne .)
    MISON
    MISON --- ---
    No diky za prispevky. At je to jakkoliv, je videt, ze kazdej tam v tom Spasitelovi cejtime cosi zvlastniho ..jako by nam tam neco nesedelo. Jako urcite u me hralo velkou roli to, ze jsem se na nej nevrhnul hned po docteni Duny. Mne to proste prislo takovy toporny..nevim jestli dejove. Spis tak vubec jak to je napsany / prelozeny.. Ale spatny to urcite nebylo.

    Nicmene stale pokracuju s detma a je to fakt zazitek ! ;)
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    Reziser nove Duny je podle vlastnich slov dlouholety fanousek. Jsem hodne zvedavy, jak se popere s vnitrnimi monology postav, coz mi prijde jako kamen urazu "zfilmovatelnosti" Duny.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Taky mám pocit, že původní Duna je jako bohatá a na motivy pestrá overtura téměř operního epického příběhu, kdy Spasitel je kniha pomerně dosti temného a stísňujícího rázu (určité pararely s Kafkou by se taky daly najít s trochou fantazie:-D), avšak to nic neupírá na jeho nepochybných kvalitách a závěr je dost strhující. No a s dalšími knihami určitě kvalitaq stoupá. Děti Duny, první část příběhu vrcholí, Božský imperátor, začíná nová část ságy podle jiného světa a jiných pravidel, Kacíři jakožto naprsto srthující a dynamický nářez - velkolepá hrdinská epopej, a melancholický a hořký závěr Kapituly, kde se obrovské bloky energie v podobě koknkrétních osob utrhnout ze řetězu vstříc neznámu černého vesmíru... Duna je prostě kult!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam