• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    ANKETA! Jak hodnotite pokracovani a predehry sagy duna z pera Briana Herberta a Kevina J. Andersona ?

    Pokus o prelozeni BG litanie:

    "I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it pass over me and through me. And whan it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain."

    "Nesmim se bat. Strach zabiji mysleni. Strach je mala smrt prinasejici naproste vyhlazeni. Budu svemu strachu celit. Dovolim mu, aby prosel preze mne a skrze mne. A az projde, pohlednu vnitrnim zrakem na jeho cestu. Kde byl strach, nic nezustane. Zustanu pouze ja ."
    rozbalit záhlaví
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    GULDUR:
    PHOBOS99: Velmi často/ většinou musíš znovu kupovat práva, pokud chceš vydat ebook. Tedy nakladatel toho ebooku musí ona práva koupit. Plus to nejde jedna ku jedné, minimálně je třeba udělat formátování pro různé typy formátů, s tím taky někdo stráví čas, který je třeba zaplatit.

    Jasně, někdo může vzít knížku, oskenovat jí, udělat to vše sám, ale pak už se bavíme o té nelegální části a jsme zase u toho. Pokud se ptáš na to, proč nemůžeš dostat ke knížce i ebook, je to proto, že za ten ebook většinou nakladatel platil dvakrát.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    GULDUR: souhlas. ono kdyby ten naklad byl nulovy, tak by si clovek mohl ebook z papirovy knizky udelat sam a nemusel kvuli tomu do zadnyho obchodu.. naklad nulovy neni, takze bud si to clovek do kompu prepise sam (obdivuhodne), koupi od nekoho pripravene treba na kosmas.cz (pohodlne, ale neco to stoji) a nebo odnekud stahne (zdarma, ale zavrzenihodne, coz jsem zde vyjadril). asi za tim uz vic nehledejme.

    zaroven dodatecna omluva BRANIK, jelikoz mi ta cast o mrtvole, ktera je mrtva, nejak zastrela vyznam vety, teda ze knizku uz mas koupenou - za to se uprimne omlouvam a ta poznamka o jejim nabyti byla nemistna.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ULRIK: souhlasím s tím, že tyto náklady nejsou nulové, nicméně, když si člověk dneska koupí většinu vinylových desek, tak uvnitř najde kód na stažení mp3 nebo flac, aby si tu desku nemusel složitě grabovat do přehrávače..nevidím příliš důvodů, proč by to samé nešlo u knih..
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    BRANIK: "pricemz na jejich vznik jsou naklady nulove" - nope, náklady na vznik ebooku nejsou nulové...ale pokud nevíš ani tohle, těžko diskutovat...:)

    Prostě jsi zloděj, buď na to hrdý a nesnaž se hledat nějakou voňavku, abys překryl ta lejna ;)
    VICKE
    VICKE --- ---
    SAJMONDEE: Jeho syn se na Duně sprostě přiživuje. Dost nechutným způsobem. Je exemplárním argumentem pro názor, že autorská práva by měla automaticky končit smrtí autora.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    VICKE: dle meho je uplne jedno, jestli se jeho syn nejak podilel na vzniku Duny nebo ne. Kdyz se clovek proslavi, tak je rad, ze z jeho slavi muze podporit i blizske a ne ze vsechny prachy jdou jen tem, kdo dilo znovu vylisuje, na tom by pak mohl vydelavat kdejakej nymand.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ja kdybych chtel ten ebook, tak si ho koupim, nemam na tom co obhajovat, cumacku..
    BRANIK
    BRANIK --- ---
    SAJMONDEE: proc prisli, oni s tim maji spolecneho akorat otce - potomci to nenapsali, uz neni feudalismus, aby prejimali diky puvodu vyhody po predcich. samotne zajisteni budoucnosti herbertovi rodiny se poplatku za naklady na fyzickou knihu a prispevek autorovi za dilo duna netyka, to je ponekud jiny, zivotni projekt.

    SALUSA_SECUNDUS: VODNIK: tak to rozporujte, zatim jste si svuj postoj neobhajili. nez dehonestaci a veta, ze to stoji malo penez, ponekud nestaci. navic, je-li zaplacen poplatek za dusevni vlastnictvi, a naklady na dalsi kopie jsou nulove, co je na tom za kradez? kradez je naopak pozadovani penez za virtualni kopie, pricemz na jejich vznik jsou naklady nulove - oproti kradezi se pri stazeni souboru ten soubor na puvodnim disku nesmaze, dilo tedy nezmizi jako ukradeny obraz, ktery se proti vuli presune k novemu majiteli a neumozni jeho vyuziti majiteli puvodnimu, cumackove. obchodni - prekupnicky- proces, zalozeny na marzi v dobe beznakladoveho kopirovani dat, je ponekud prezity a lze v nem dosti pochybovat o jakychokoli dobrych umyslech.
    nejasnosti zda-li byla fyzicka kniha mnou zakoupena, poukazuji na neschopnost interpetovat a davat do souvislosti texty nize.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    VODNIK: ano je to velmi specificke, nez zaplatit stovku za neco co chci vlastnit a tesit se z toho ze to mam, tak obetovat mnoho energie vymyslenim komprimatu duvodu, proc je lepsi to ukradnout a pak to cely este vyblejt na internet..
    zajimal by me jeste pribeh te tistene knihy, predpokladam, ze taky nebude koupena v obchodu.. :)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    BRANIK: pokud ebook není bežně v prodeji tak prosím, ale krást něco co stojí pár korun může jen pitomec. A ještě to tak dementně obhajovat
    VICKE
    VICKE --- ---
    SAJMONDEE: Och ano, Zprasitel Duny Brian Herbert...
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    BRANIK: Frank ma potomky a rodinu, ktere by ty penize prisli.
    BRANIK
    BRANIK --- ---
    VODNIK: desatek za dusevni vlastnictvi a naklady fyzickeho vytisku mrtvole franka herberta, ktera si ty prachy stejne neuzije, nebot je mrtva, jsem i pres to zaplatil (takze nakejm parazitum), tudiz nechapu, proc bych si to nemohl precist v podobe, na kterou nejsou zadne naklady, a znovu u ni platit desatek za dusevni vlastnictvi, ktery mam jiz zaplacen, jakymsi mrchozroutum, kteri se zivi plody jeho mrtvoly, aniz by napsali jenom carku te knihy a potrebovali k jejimu napsani penize na zivobyti, coz mi prijde krajne pritazene za vlasy.
    TYRAEL: dik, to jsem nalezl, ale povazoval jsem to za obrazky k dune, kvuli slovu igalerie v nazvu, a ted vidim, ze to je warez grupa, a ne komiks ci obrazky :)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    BRANIK: Tady máš vše v jednom balíku, stačilo zagooglit: http://uloz.to/xfEVUFD/duna-pdf-igalerie-cz-rar
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    BRANIK: a co takhle si ji koupit?
    BRANIK
    BRANIK --- ---
    nemel by nekdo dunu v cestine a el. podobe? fyzickou knizku mam, akorat pro ctecku jsou koukam linky mrtvy, dik.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    DVA3
    DVA3 --- ---
    zachrante fantasii!
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    GULDUR: Dle Legie skončili u Kacířů a dle data vydání u Baronetu, to také sedí...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Nevíte někdo, jestli nakonec u Svobody vyšla Chapterhouse Dune, nebo skončili skutečně u Kacířů?
    WIPER
    WIPER --- ---
    FYI v Neoluxoru maji Zelený mozek od F. H za 49Kc

    Zelený mozek - Frank Herbert | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/zeleny-mozek-47973
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Včera jsme zkoukli ještě neviděného Mijazakiho a mě to připadalo dost povědomé. Metanarativ Duny jak vyšitý. Ohm versus Šaj-hulúd.

    Naušika z Větrného údolí / Kaze no tani no Naushika (1984) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/42132-nausika-z-vetrneho-udoli/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam