• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIOThe Dune - Kultovní dílo Franka Herberta a vše okolo - see HOME!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Třetí kniha: "Jaká záhada byl tenhle Idaho! Zprávy o jeho smrti byly v knihovně. Sardaukar, který ho zabil, vypovídal o jeho schopnostech: devatenáct sardaukarů bylo vyřízeno dřív, než Idaho padl."

    Občas mi některá kritika přijde trochu zbytečná. V první knize ten poslední zápas Idaha příliš podrobně rozepsaný nebyl. Osobně mám z filmu pocit, že DV má celou sérii pročtenou desetkrát tam a zpět právě pro tyhle detaily. Nedovedu si představit věrnější zpracování. Změny který provedl mi přijdou naprosto nenásilný a u všech jsem si vždycky řekl... Tyvoe ten chlap je borec :D místo toho abych byl nasranej co a proč tam zase změnili. Prostě jsem totální fanboy nahajpovanej na druhej a hlavně i na všechny ostatní díly :) a už se těším jak si třeba za 15 let dám celovikendovej maraton a zkouknu komplet celou Duna ságu :)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    South Park - "Dune" Parody
    https://youtu.be/NE_-0IdWioU
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Uzasne, jak to stavi na The Dune od CRYO :-) Asi si to budu muset sehnat :-D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    LINKOS: narážel jsem na moment, ne na způsob smrti. V tom je Villeneuve věrný předloze. V Lynchově Duně to Duncan zabalí v polovině filmu aniž by cokoliv předvedl.
    Uvidíš až uvidíš..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MARTIK: v knížce si Leto nestihl zapnout štít. Duncan pokud vím v knížce zemřel normálně při souboji na nože, ale jestli ho při tom i prostřelili si nepamatuju.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    díky
    STRANGERD,
    LINKOS.

    ohledně projektilů: měl jsem na mysli ty šipky kterými sejmuli Leta a málem Duncana. A ptám se na to proto, že z knihy si to nepamatuji, ale příjde mi milé, že tu zavrtávací šipku kromě Leta použili jen na Duncana a to ve stejném okamžiku, jako v Lynchově verzi. Tam však zabrala a Duncana sejmula. Aktuální Duncan ji dokázal odrazit. Říkám si, že to není náhoda, ale buď pocta, nebo spíš trochu pomrknutí, že tenhle Duncan je víc badass. A pro lidi, kteří nečetli knihu, ale znají dobře Lynche, to mohl být příjemný šok.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MARTIK: moc nefungovala, Fremeni s nima vedli guerillovou válku a útočili jim na těžařský vybavení, čímž jim značně snižovali zisky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MARTIK:
    Shield | Dune Wiki | Fandom
    https://dune.fandom.com/wiki/Shield
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TRAGED: sorry, film jsem ještě neviděl
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LINKOS: No, dotaz spis bude na to bombardovani.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MARTIK: tam to byly normálně pomalu letící šipky. Feyd měl sehrát úlohu jakou nakonec sehrál Paul. Rabban měl být za zrůdu a Feyd měl přijít jako zachránce, získat si fremeny na svoji stranu.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Připomeňte mi prosím, zda v knize bylo něco ve smyslu projektilů zavrtávajících se do a skrz štít. Nehejtím, nevadí mi věci navíc. Jen to chci vědět.

    A druhá otázka: co vlastně baron sledoval s Feydem? Čeho chtěl dosáhnout? Proč měl Rabban nejdřív všechny vybíjet a proč chtěl baron, aby Feyda místní milovali jako zachránce? Copak ta utlačovatelská strategie dříve nefungovala?
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    IKARI
    IKARI --- ---
    WIRUSS: ja na tom byl jak v 3D IMAXu na flore, kde je stara promitacka, nepohodlny kresla, vlastne nic moc audio, tak 2D na cernym moste, kde maj v tom svym "premiovym" sale (nebo jak tomu rikaj) fungl novou laserovou promitacku, dolby atmos, fancy ambientni nasviceni boku salu, polohovateny kreslo se stolkem a tak ... a uprimne musim rict, ze se mi vic libil ten IMAX :D ten pomer stran ma neco do sebe (a uprimne, to ze je to v normalnim kince croppnuty je poznat) - to ze je to hlediste mnohem strmejsi a clovek tolik nevnima ten prostor toho kina pred sebou je proste super (ty bryle taky trochu pomahaji navodit to "tunelovy videni", tim, ze te tlusty obroucky pripravi o periferni videni) - na to, ze je to tmavsi jsem si zvyknul behem peti minut a pak uz jsem na to zapomnel - 3D bylo slusny, nemel jsem s nim problem - bohuzel u nas v CR asi neni idealni zpusob jak se na to podivat (nejblizsi "dustojny" IMAX je myslim v nemecku), ale kdybych mel doporucit kam na to jit v cechach, tak stejne za me IMAX
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WIRUSS: pokud to bereš takhle tak žel musím souhlasit, ta světelnost byla dost nic moc
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    STRANGERD: No nevím, mě děsně vadí ty brýle (a to nosím normálně brýle a pokud tak si beru čočky), které vše ztmavují a jelikož je film celkově tmavší a 3D je uděláno v postprodukci (takže stojí za ...) tak je to na druhou stranu přesvíceno a celkově to stojí za... Osobně když jsem viděl, že dle plánů se to pro IMAX promítat, jako 2D jen v USA, tak odkládám návštěvu...
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: taky nemám rád 3D, ale tady bylo decentní, neměl jsem takovej ten klasického pocit, že jsou tam scény jen aby to vypadalo cool trojrozměrný... takže bych se toho být tebou nebál
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: nevím, ale pochybuji. IMAX vyklidí sál zase jiné premiéře.
    Možná za dva roky, jestli udělají nějaké opětovné projekce před dvojkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam