• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    jo jinak s tim notarem, UCTY STOPNOUT HNED!!! napriklad trvaly prikazy muzou pak z vesela platit neco, co uz nema smysl atd... jinak se pak da s uctem operovat az po pravni moci usneseni soudu... coz me ceka za tejden konecne... a to sem jedinej dedic, kdyz by nas bylo vic, tak by to asi byl fakt ulet...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    FIFI: jo, presne... nemam co dodat, leda tak podat odjistenej granat...

hadejte jak sem dopad s pojistovnou? vratim jim 68 000 kc, pohoda ne? fakt jako sou to ... proste... a vubec...

HANULA: jo maj to v podminkach, mama si asi nevsimla... uzavrela to 98 a duchod ji priznali v roce 2005....takze posledni tri roky budu muset vratit... tzn. vsechny prachy napriklad co sme dostali kdyz mama byla zrovna nemocna...

no radost proste...
    HANULA
    HANULA --- ---
    LENDULIK: ach jo, jsem na stejné vlně - jsem u "našich", dneska jsem byla s dětma na houbách v lese - a ořvala jsem to :o(
    VRATENKA: taky jsem měla se svým tátou dost komplikovaný vztah - a stejně to teď hrozně bolí - je to definitiva ... A je mi děsně líto, co všechno jsme si nestihli říct :o(
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: vsak ja to nejak vydrzim.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: proto vydrz. :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: co, mozna prave proto?? asi mi unikla nejaka jasna navaznost.

SUCHRE: neverim tomu, ze jeho mozek pozirany rakovinou by porozumel vecem, kterejm nerozumel ani kdyz byl zdravej. mentalne se ted dostal na uroven malyho ditete, jeste pred mesicem nemel moc problem s mluvenim, nebo komunikaci, ale uz nechapal souvislosti, neorientoval se v case, o prostoru ani nemluve, zacaly se vytracet bezny vyrazy, proste mu vypoedelo sluzbu telo i mysl, jeho duse je v nem asi jeste nekde uzavrena, ale s tou si pokacam mozna lip, az se z toho tela vysvobodi.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    VRATENKA: on vnima dobre, jen uz neni moc schopen komunikovat, protoze ho to stoji hodne sily. kdyz na nej budes mluvit klidne a pomalu, tak vsemu porozumi.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: mozna prave proto, ze uz neni tim s kym jsi mela komplikovany vzath? Mozna proto, ze uz tu nikdy nebude a nikdy uz s nim nebudes moci mluvit, usmirit se, pohladit??
    mas posledni sanci, dobre si to uvedom...neni cas a postor na to co bylo... uvedom si to co uz nebude.

je to neprenositelne, ale dala bych cokoliv za to byt s tatou 10 minut.... cokoliv....
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: mno, me prijde, ze s nama uz moc neni, zmena osobnosti byla v poslednich mesicich tak radikalni, ze to vlastne uz neni on, a vzhledem k tomu, ze jsem ho jako otce nevnimala ani pred nemoci, a vubec k nemu mela takovej komplikovanej vztah, tak me ted lecky napadaj veci, ktery si rikam, ze by me asi ani napadat nemely, prijde mi to stejny, jako bych se starala o kohokoliv ciziho, neprinasi mi to nejakou radost, ani dobrej pocit, nemam zadny samaritansky sklony, vlastne to nedelam ani kvuli nemu, spis kvuli jeho zene, delam to, protoze je to spravny.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: urcite to zvladnes, uvidis... psychika je mocna, a pokud budes muset proste to zvladnes.

Je to urcite strasne narocne, ale porad je s vami.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LENDULIK: dik. myslim, ze jedna je proti bolesti a druha na redeni krve.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    VRATENKA: preju hdne sily.... vydrz...ty injekce dostava proti bolesti?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Mozna bych mela prihodit nejaky pokracovani. Tata je od pondelka doma, starame se o nej stridave s tatovou zenou, byla jsem tam ted v podstate nastehovana a vcera prijela na vikend domu docela vycerpana, ze jsem dneska zaspala do prace, to se mi nestalo tak aspon rok, fyzicky to neni tak strasny, jak jsem myslela, tata stejne skoro porad spi, dvakrat denne chodi sestricka pichat injekce, pak nejaky jidlo, cesty na zachod, obcas ranni pocurani, zvraceni v kteroukoliv denni dobu, myti, to se da docela zvladnout, rikam si, jesteze je tata docela trpaslik a ne zadnej chlap jak hora, to nevim, co bych si pocala. Trochu psychicky narocny je komunikace s nim, na nic si nestezuje, nic sam nerekne a vlastne moc nemluvi a kdyz nahodou jo, tak uplne z cesty, ale vidim, ze vnima, je schopnej odpovedet ano-ne, ale taky ne vzdycky, uz vubec neni schopnej se rozhodnout pro jednu variantu ze dvou nabizenych. Nejvic vycerpavajici ale je, ze jsou doma i moji mladsi sourozenci, nemuzu s nima nikam jit, protoze musim byt u taty, kamarady maj bud nekde v cudu, nebo nevim, sami nechtej nikam jit (ani se jim na tom sidlisti nedivim) , obcas si zahrajem treba nejakou hru, nebo tak, ale treti den po sobe uz dochazi napady, chut i energie. Kdyz jsem byla s tatou doma sama, protoze sli oba k zubari, tak to bylo o dost lepsi. Navic tam na me pada silena sidlistni deprese, kterou jsem tam mela vzdycky, kdykoliv jsem prijela jenom na navstevu. Priznam se, ze prvni dva dny jsem byla psychicky az necekane v pytli, pak jsem se trochu otupela.
    Dedu pustili predcasne z nemocnice, protoze se desne rychle hojil, tenhle tyden nastupuje na Bulovku na chemoterapii a ozarovani.
    FIFI
    FIFI --- ---
    HANULA: holka, já už to sem radši ani nepíšu, tohle má být klub o nemoci, ne, o tom co se děje potom. Přijde mi to blbé to sem už psát, nevím, jestli to někoho zajímá. (Mohla bych psát, kolik času zabral bráchovi ten RM systém a stejně mu ještě něco nepřevedli, dneska další úřad - tentokrát převod účtu s Eurama - celá akce přímo v bance na 1,5 hodiny!! a je z toho cca 400 Eur). Jako fakt co jeden den, to má brácha jeden úřad.
    HANULA
    HANULA --- ---
    TRANCEWARP: ke 14 dnů starému tématu - já mám za to, že účty notář obstaví ... asi si to nastuduju a pak sem hodím nějaký výcuc ... S těma kartičkama etc - asi záleží od kraje, tady u nás to opravdu dělá pohřební služba (posílá na pojišťovnu a matriku)

JANOCKA: já myslím, že to, že je člověk před operací informován, je v pořádku. Stát se může leccos
    s přístupem doktorů jsme měli víceméně pozitivní zkušenosti ...

k dorůstání nervů - já absolvovala před skoro 20-ti lety dost velkou operaci pánve, porušili co se dalo a nohu mám "necitlivou" stále :o(

TRANCEWARP: s tou pojistkou pro případ dlouhodobé nemoci - jak to mají upraveno ve všeobecných podmínkách?

FIFI: tvoje příspěvky vyznívají povzbudivě ;o) ufff.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: arogance skutecne neni na miste...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: myslim, ze takhle jsem to nepsala.... vzhledem k tomu tematu. Pro me to teda byl kurva drat sakra stres....

ovsemze mozna to nepochopis pac nemas to poteseni videt svyho tatu s otevrenym krkem a milionem hadicek, ze kterych mu tecou vsemozny sracky....

takze se omlouvam zda jsem urazil tvuj odborny jemnocit pro vyrazivo......
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GHIVERAN: ale tohle proste nefunguje neomezene...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    CORNELA: zjisti se to velice jednoduse - bodnes cloveka jehlou a bud to citi nebo ne :D

To ze dorusta 1mm denne ji rikal primar na traumatologii v Thomayerce no a kdyz jsme pote co se ji vratil cit do ruky spocitali kolik je to cm nervu a kolik dnu zhruba to odpovidalo, educated guess mel pan primar :)

Med kolem pusy bych nikomu taky nepatlal, ale nerv ti muzou preriznout pri jakekoliv operaci - jeden spoluzak, takovej sampon a fotbalista tak hral nekde fotbal, blbe dopadnul a zlomil si klicni kost - kdyz mu to v nemocnici spravovali prerusili mu senzitivni inervaci docela kusu hrudniku...zadny papir nepodepisoval a nikdo ho nevaroval...holt zivej organismus je zivej organismus...
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GHIVERAN: Ja osobne bych se spise branila tomu pojmu "dorustani". Aby nevznikaly mylne predstavy ze preseknes ischiadicus a za pul roku ti doroste...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam